Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Epepe | 89236 |
|
|
2.3.2014 13:10:35
Osobně si myslím, že co dítě chce, to pochytí nebo se na to zeptá.
Podle mě u socioekonomicky zdatné rodiny není zvlášt vedená předškolní výchova nijak nutná ... povídala bych si s ní, četla, chodila do přírody a do divadel, občas prohodila něco o barvách, písmenkách, hodinách, hodně zpívala a říkala básničky a hlavně byla v klidu. ![]() Mám synka o rok mladšího, už od září chodí do školky, umí počítat do 3, neumí barvy, strany, hodiny, dny v týdnu, názvy prstů, ani žádné další takové seznamy, kterými některé maminky oslňují ... jediné, co poznal, byly značky aut, ale to už taky zapomněl. Ne proto, že by byl blbý, nebo měl špatnou paměť, když to do nich ve školce hustí ... on he mimořádně "zabejčenej" a učí se jen to, co chce. Tak co bych se tím stresovala ... |
| bamberlok |
| • |
2.3.2014 13:10:14
syn 4 a půl
umí spoustu násniček a písniček, ale zpívá jedině za dveřmi :) jezdí na kole bez koleček od 4 let, umí se oblíknout, svlíknout, poskládat oblečení a dát kam patří. tkaničky jsme ještě neučili. umí se podepsat, pozná všechny polovinu abecedy a počítat umí do 100 . lehce se učíme anglicky. Mluví hezky až na písmeno "r" .umí zapnout pračku a utřít nádobí. Umí jíst příborem |
| Epepe | 89236 |
|
|
2.3.2014 13:05:59
Hm, moje čtyřleté dítě se mně tuhle ptalo, proč se MUSÍ říkat prosím a NESMÍ říkat "doprdele". A proč, že místo: "Prosím, dej mi rohlík!" nemůže říct "Doprdele, dej mi rohlík!"
![]() |
| Hannah+Onďa+Vašík | 120035 |
|
|
2.3.2014 13:00:28
Dost v Tvem popisu vidim svyho zitra petiletaka
ryby jak vysity.mluvi hodne a o vsem,jen si slape na jazyk.malovat jen s nejvyssim odporem,ukoly z cvicebnic zlehcuje a obchazi(ne,nejsem tak cilevedoma a necpu mu to proto,aby byl chytrejsi.nechodi do skolkxm,a dopoledne mame program jako ve skolce)Co dela sam od sebe a rad je listovani knizkama a vymysleni pribehu.hodne si pamatuje basnicky,pisnicky... |
| Maťa. | 21117 |
|
|
2.3.2014 12:56:39
To zdravení, to je pádna poznámka tiež ![]() |
| Maťa. | 21117 |
|
|
2.3.2014 12:55:35
Ešte...mladší je "pětileťák"
A prístup k nemu mám rovnaký, ako som mala u staršieho![]() |
| Maťa. | 21117 |
|
|
2.3.2014 12:54:54
Ešte k počítaniu a písmenám. Mojho staršieho (teraz druhák), som NEUČILA ČÍTAŤ ANI POČÍTAŤ VIAC NEŽ DO DESIATICH v školke. Som názoru, že na toto je v škole čas.
Matičky "soutěžící" školkové to strášne žrali. Čo už ich dítko vypočíta atd. Možem Ti garantovať, že v škole sa to velice rýchlo srovnalo a moj syn patrí medzi tých, čo sa učia výborne a niektoré deti, čo zo školky vedeli počítanie a neviemčoešte, sú v učení teraz už pozadu. Toto proste na školu výrazný vplyv nemá. |
| Maťa. | 21117 |
|
|
2.3.2014 12:52:22
Plus ten příbor
![]() Básničky atd. už naozaj tak doležité nie je ![]() |
| Maťa. | 21117 |
|
|
2.3.2014 12:51:21
Myslím, že máš dcérku absolútne v norme neboj
![]() Ale čo by som rada zdoraznila (v škole to oceníš potom), SPRÁVNE DRŽANIE TUŽKY A PERA TRÉNUJTE - teda za predpokladu, že ju nedrží "v zobáčku", tak ako sa to má. A opravuj, jakmile to chytí inak. Toto je pre školu velice doležité, neskor to ťažko odnaučíš. ![]() |
| Filip Tesař | 134358 |
|
2.3.2014 12:36:21
Já se naučil číst, převážně sám od sebe, v pěti, dcera až normálně ve škole.
Já se naučil na kole ve druhé třídě, dcera v pěti. Před dvaceti lety ve skautu jsme měli kluka-mamánka, který si ve druhé třídě neuměl sám zavázat tkaničky. Po roce schůzek a víkendových výprav to byl úplně jiný kluk. Obecně vzato myslím, že číst, psát a počítat by se moje děti měly naučit ve škole. Znát hodnotu knih a hodnotu peněz, k tomu číst a počítat nestačí a od školy to bohužel očekávat nejde, ale to stejně přísluší víc rodině. Stejně tak takové ty podstatné věci: zpívat, tančit, vyprávět příběhy, běhat, šplhat, střílet, štípat dříví a jezdit na koni. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.