| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak naučit děti - ostatní

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1040] Názory 10411050 z 3407  [Dalších 2357 >>]
Jita111 47980
2.3.2014 14:21:18
A nejdou jí moc mláďata zvířat. Minule jsem se dověděla, že mládě kobyly je kůňátko~8~
Len 108740
2.3.2014 13:55:13
Jano, to je pro me taky moc tezky~t~ Mela jsem na levem palci pihu, tak jsem to poznavala v detstvi. Ta ale zmizela, ted tam mam pro zmenu prstynky~t~
Maťa. 21117
2.3.2014 13:53:02
Tak jasné, keď to pochytajú od starších, to je iná situácia:-)
Len 108740
2.3.2014 13:43:30
Tak ja treba jen tak snadno nepoznam levou a pravou stranu ani v 34 letech, souvisi to s dyslexii.
Prijde mi to jako uplne normalni dite, nijak bych ji nedrillovala.
Epepe 89236
2.3.2014 13:41:49
Myslím, že to žádnou informaci o tom, jestli bude studijní nebo sportovní typ, nezakládá.
Sunny
  • 
2.3.2014 13:37:05
Magráto, výstižné příspěvky, mám taky dvě dcery každou úplně jinou, na první pohled to svádí k tomu říct, že ta mladší je "méně šikovná" po té intelektuální stránce, ale zase je neuvěřitelně životaschopná, jde si více za svým, je méně stydlivá atd.
Pečená sušenka 139730
2.3.2014 13:36:36
Mam cerstveho petiletaka, v zadnem pripade neni extra studijni typ. Az nyni zacal vubec kreslit hlavonozce a i to je uspech. Umi zakladni barvy, napocita do 20, podepise se - ale pismena nepozna. Chodime na logopedii - nedavame jeste č,š,ž,r,ř.
Jedine co syna zajima jsou auta, masinky, koleje, silnice apod..
Jezdi bravurne na kole, na lyzich a plave a vubec k sportum ma kladny vztah. Ale zakladni barvy se naucil az asi pred 2 mesici :-(
Umi se bez problemu obleknout - pouncochace, zipy - ale tkanicky ne, naji se priborem, maso pokraji. Dobre se snasi se spoluzaky ve skolce, nema problem s komunikaci. Pozna zakladni zvirata - ale nic moc, ale presne vi, kolik vyfuku ma auto na parkovisti ~t~. Pravou levou rozezna.
Urcite neumi geometricke tvary, narocnejsi barvy (fialova, ruzova apod.), nevi ktere cislo je vetsi a ktere mensi. Plete si vcera a zitra. Mesice v roce neumi. Dny v tydnu by asi dohromady dal, ale na 100% asi ne. Problemy ma i s prostorem - nahore, dole, vedle, pod, nad.
magrata1 95172
2.3.2014 13:25:21
Pětiletá pojmenuje prsty, počítá do 20, sčítá do 10, dny v týdnu, barvy, tvary... nerozlišuje strany, hodiny s ní neřeším, nezná měsíce. Je opravdu zručná, obhlédne situaci a zavinuje koláčky, skládá prádlo, při práci prakticky uvažuje- na sbírání hraček si vezme kyblík, aby nemusela furt chodit (nejstarší chodí jak jelito, i když jí kýbl strčím do ruky, prostě chodí v jedné ruce kýbl, v druhé hračka~8~) Prostě jsou fakt každá jiná.
Epepe 89236
2.3.2014 13:23:39
Hm, tak možná začnu srovnávat já ... mám doma malýho troubu. ~:-D
magrata1 95172
2.3.2014 13:16:00
Mám 3 děti. Ty mladší mají necelé 3 a 5 let. Tříletá za mnou před týdnem přišla a říká: "Maminko, divej- me, me, me maminka, te, te, te tatínek, pe, pe, pe postel. Bez zaváhání určuje první hlásky slov. Z nudy se naučila psát asi 10 písmen (m-maminka... podle toho začátku slova, co sama určuje), ale kreslí jen hlavonožce. Pětiletá první hlásku absolutně nechápe, co jako by se po ní chtělo, zato už asi rok sčítá do 10, písmen pár zná, ví, co to je za písmeno. Kreslí od 2 let celé postavy, zvládá velký formát celý zaplnit, všímá si detailů, včera nakreslila podle miniaturní hračky parádního lva a vystřihla ho líp než nejstarší v 10 letech. Třináctiletá v 5 letech četla knihy, noviny... s porozuměním textu. Teď je ve škole dobrá, ale poněkud "levá", přitom ve 2,5 letech zavazovala tkaničky a zapínala si sandálky na přezku. Každá zvládá něco jiného, jinak se staví k neúspěchu- nejstarší to zabalí, prostřední se smíchem odhodí nepovedené dílo a zkouší to, než se podaří, nejmladší, u toho zuří, ale musí držet krok s prostřední, je strašně soutěživá, takže když se jí něco nedaří, zkouší, ale ne s radostí, ale s řevem a dupáním.
Takže děti nesrovnávám, moc je "netrénuju", jsem dost uštvaná z běžného provozu. Když mám sílu, obdivuju ten zázrak, jak sají všechno jako houba, jak jsou každá jiná a všechny skvělé. Je mi vcelku jedno, jestli budou premiantky, hlavně aby byly spokojené. Určitě kvůli maturitě, na kterou mé dítě nemá, nebudu šílet a radši s ní vymyslím obor, který by ji bavil dělat.
[<<Předchozích 1040] Názory 10411050 z 3407  [Dalších 2357 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.