Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Kaja222 | 116819 |
|
2.3.2014 11:04:44
protoze ji je cerstve 5 a ne 6.
|
| Kaja222 | 116819 |
|
2.3.2014 11:03:57
jestli tomu rozumim dobre, tak dcerka je stejny rocnik jako muj syn, tomu bude 5 v kvetnu, takze II.skolkova trida.
Jestli jde holcicka pristi rok do predskolaku, tak bych se moc neobavala, ten kolektiv ji stihne za rok vytahnout v tom, co ji nejde. Kazdy den budou delat predskolacke ukoly a protoze to dela cela trida, tak bude delat taky a rada a pujde rychle dopredu. Pribor bych letos nehrotila na krev, az pristi rok. JInak ja chodim se synem na logo kvuli dysfazii a ocekava se, ze bude znat prava/leva/nahore/dole/uprostred, ocekava se, ze bude schopen hovorit dle obrazku, ocekava se, ze zna tvary a barvy, ocekava se, ze vi co je z ceho vyrobeno, ze umi pouzivat slova nadrazena a podrazena. Nestacim zirat, co se vsechno ocekava. Neco umi, neco ne. |
| erika,2 děti | 94827 |
|
|
2.3.2014 11:00:29
Tak pokud jde do školy až příští rok tak je to v pohodě. Zaměřila bych se na tu sebeobsluhu - příbor, zapnout zip, knoflíky. Co se týče předškolní přípravy, strašně moc synovi daly edukativně stimulační skupiny pro předškoláky, kde jsme se dozvěděli, co má umět před nástupem do první třídy, dělali jsme grafomotorické cvičení, a prostě všeobecný rozvoj.....bylo toho dost. Musím říct, že to ten nástup hodně usnadnilo, teď je ve škole úspěšný, jsem moc ráda. Bála jsem se toho, ale on šel až v 7 letech do školy. (zdrav. problémy, epilepsie, špatná jemná motorika, brýle, okluzor, hodně jsme se nadřeli s logopedií). Škola ho baví a je na sebe pyšný.
|
| zerat | 18305 |
|
|
2.3.2014 10:59:57
Dny zná holka taky, orientuje se už i v čase - ví v kolik se vstává, ví v kolik cca bývá oběd - když se snaží pozná i kolik je cca hodin. Přečte, co potřebuje. Umí jíst příborem, umí si odnést jídlo (to trénují ve školce kvůli jedení v jídelně), umí se kompletně převléct, obléct - zvládá zipy, knoflíky... Umí si učesat culík (špatně, ale umí). Starší holka měla problémy s knoflíky a neuměla si culík učesat...
|
| zerat | 18305 |
|
|
2.3.2014 10:57:06
Můžu se zeptat, proč dcerka nechodí mezi předškoláky? Mně přijde, že je minimálně ten poslední rok před školou je dost důležitý.
Přijde mi, že kolektiv dítě dost poposunuje, a tak nějak se naučí i dovednosti, které vidí u vrstevníků, obkoukává malování...Moje obě dcery uměly před školou vše co píšeš. Mladší zná precizně pravá, levá, umí zavazovat tkaničky, umí vyřídit vzkaz, zná čísla a umí napočítat precizně do 100 a dál tak nějak odvozuje do 1000... Umí odčítat, sčítat bezpečně do 10 - vyšší čísla nezkoušíme, jen když přijde sama. Ve školce zkoušeli Jiráskův test - tím prošla taky. Pozná všechny tvary... Něco jsme ji naučili my, ale hodně toho opravdu umí ze školky. Každé dítě je jiné, ale já si fakt myslím, že minimálně ta předškolka je pro děti vcelku dost užitečná ![]() |
| erika,2 děti | 94827 |
|
|
2.3.2014 10:56:46
![]() |
| remus | 99695 |
|
|
2.3.2014 10:56:45
Mluvení, básničky, říkanky, dny v týdnu, roční období - vše v pohodě, tak to nemáš co řešit, co se týče zdravení, tak to je opravdu dáno povahou, to přijde s časem. Ale měla by jíst příborem, zapnout si zip, knoflíky, i tu tkaničku zavázat - motoricky by to zvládnout měla, není to nutné na botách, stačí natrénovat na nějakých delších tkalounech. Ta notorika je ale problém, ono je to hodně dané tím, že je nejstarší a netáhne jí starší sourozenec, ale právě s tou motorikou je propojený rozvoj myšlení a vůbec dítěte, takže by to fakt chtělo najít nějaký způsob - motivaci - k tomu, aby se naučila na kole, nemáte třeba nějaké moc těžké, na kterém jí to nejde? Plavání by taky bylo super, stačí jen ten pohyb ve vodě. |
| Kaja222 | 116819 |
|
2.3.2014 10:55:41
byla jsem svedkem jak sedeliproti sobe 5ti letej a 6ti letej a hadali se, ktera strana je prava a ktera leva. Skoro to skoncilo rvackou,neb oba meli objektivne pravdu ;-)
|
| Suza007 | 91095 |
|
|
2.3.2014 10:50:33
tady v těch právě ne, je to fakt jenom příprava na školu - rozeznávání detailů (aby pak děti poznaly rozdíly mezi písmenky), grafomotorika (aby měly uvolněnou ruku), rozeznávání větší/menší, víc/míň atd. Nám je doporučovala logopedka.
|
| Sunny |
| • |
2.3.2014 10:48:31
Tak to si nemyslím, dítě s podprůměrnou inteligencí určitě VŠ nevystuduje (ani by nemělo), naopak i sociálním dovednostem se dá naučit a dokonce bych řekla, že je dost lidí, kteří se jim naučí až v dospělosti, třeba po nástupu do práce, zkrátka "život je naučí".
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.