| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak naučit děti - ostatní

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1080] Názory 10811090 z 3407  [Dalších 2317 >>]
Eva + Klárka2/07 93216
2.3.2014 10:41:09
ještě jsem nenapsala, jak se ptáš: zdravení - na tom si zakládám, zdraví odmalička. a sporty - to je kapitola sama pro sebe, je to dřevo, má strašný strach navíc, takže nelyžuje (ani já ne), nebruslí, nejezdí na kole, plave s rukávky.
Janinka a dvě princezny 132403
2.3.2014 10:41:02
zrovna mámě nějaký nový doma pro 4-5 let a normálně se v něm už nacvičuje psaní číslic ~8~
espr 88177
2.3.2014 10:38:03
no , děti by se vážně neměly porovnávat...každé je své, umí něco jiného. Když tady napíšeš že chceš reakce co umí jiné děti, většinou se ozvou maminky co mají spíše ty nadanější děti...které umí v tomhle věku počítat a číst, chodí na balet a lyžují už na červené.......asi sem nenapíšou maminky jejiž děti jsou spíše průměr. A pak budeš zbytečně své dítě podceňovat.
Co já jsem vypozorovala ze svého života, vše se dá naučit....když je dostatečná píle tak i průměrné (i podprůměrné ) dítě vystuduje VŠ a naučí se jazyky.
Jediné co se podle mě nedá naučit jsou sociální dovednosti.....už od malička se děti učí prosadit v kolektivu a vyjít s ostatními lidmi. Takže za mě školka je prostě super....
A jediné co mě zarazilo u tvého dítěte je že neumí zapnout zip.....
2.3.2014 10:38:02
od září půjde do školy jako předškolačka, chtěla bych "normální" nástup do školy tj. od 6ti a říkám si, když je zápis už za méně než rok a ve školce bude cca jen 5měsíců z toho půlku doma nemocná tak ...
příbor mám nyní jako prioritu
Suza007 91095
2.3.2014 10:37:56
hezké sešity pro předškoláky jsou od téhle paní: http://www.knihcentrum.cz/mezi-nami-predskolaky-2-dil/d-110123/
Eva + Klárka2/07 93216
2.3.2014 10:33:32
aha, má čerstvě pět, takže do školy ještě nejde!
půjde od září do školky?
Eva + Klárka2/07 93216
2.3.2014 10:32:54
nedávno jsem četla super radu, jak naučit pravou a levou stranu: dej ruce před sebe, dlaněmi ven. prsty jdou nahoru, palec jde dolů. a na levé ruce vidíš L. takže to je levá strana.
tkaničky - dcera se naučila zavazovat v 6,5 letech, těsně před školou, protože do té doby měla boty na suchý zip. a musela si vyzkoušet, který styl ji vyhovuje - jestli můj, nebo tatínkův.
příbor - už je velká na to, aby jedla příborem, takže okamžitě dej pryč lžičku (kromě polívky :o)) a dej vidličku a nůž.

od září jde do školy? půjde s ní i nějaká kamarádka? pro děti je to docela změna a i moje dcera, která nemá s cizím prostředím problém, se docela bála, protože vlastně do té doby znala jen školku.
2.3.2014 10:19:55
Zdravím, mám doma dvě děti čerstvě 5 a rok a půl. Starší dcera je povahou hodně introvertní. Vím, že děti se nemají srovnávat, ale nedá mi to, dcera nechodí do školky a začínám "plašit" zda to sama zvládám. Jistě na řadu věci zapomenu. V tom mi pomůže, když mi napíšete co vaše dítě neumí a vy máte pocit, že už by mohlo.
Snažím se v běžném životě i pomocí různých cvičebnic dceru učit. Od malička je velmi zdatnáv mluvení (včetně všech problémových písmen), ráda tvoří, umí řadu písniček a básniček, umí počítat do 13ti a napsat tiskace pár písmen (cca 10) název číslice ani písmene však nezná (kromě 1 a T), pomocí cvičebnic natrénovala roční období a ví i co se v nich děje a já se poslední dobou zaměřila na dny v týdnu (ala v so bude v TV něco zajímavého dnes je středa, které dny zbývají?). Na druhé straně nerozezná pravou a levou stranu, neumí zapnout zip ani zavazát tkaničky (na ty si myslím je teda ještě chvilku čas), absolutně nezdraví (to asi ta její povaha), neumí jíst příborem, sporty - nechce se učit na kole, plavat, lyžovat atd. i když tyhle věci jsou u nás běžné, malování - absolutně ji nebaví, to co jsem ji naučila zvládne, ale sama se do ničeho nepustí jako, že udělá kolo se čtyřma čárkama a řekne, že je to pes to ne, prostě jen to co ji naučím. Obecně má takový přístup, že když jí něco nejde nebo má pocit, že to nezvládne hned to vzdá a motivovat ji je těžké. K založení tématu mě přiměly ostatní děti, nedávno jsem na hřišti potkala pětiletého chlapečka, evidentně vědátor, který pořád mluvil a mimo jiné hrlil řadu vědomostí o číslech na policii a psal je do písku atd. nebo kamarádka má mladší dceru, jen jsme si povídali a ona, že dcera se vážila a měla velkou radost, že už má 15kg, že pozná, že 1 a 5 je 15 a takových příhod je celá řada a já plaším, že je dcera pozadu. Hezkou neděli všem
Pafča 81147
24.1.2014 17:10:41
jdu sem pro radu...nebo uklidnění,povzbuzení..~;)
dcera začla pozdě mluvit (je předčasně narozená ve 26.tt, vývojová dysfázie.. - to nikdo neřešil ani neřeší - prostě dle tabulek podle věku :o( )-to mě také dost štvalo~;)
každopádně L neříkala čistě,neměla zafixovaný ten pohyb jazyku nahoru a dolů - to už jsme zvládli,ale problém je neustále ten, že přivírá prostě pusu - hýbne vždy spodním rtem nebo bradou :o((, už nevím,co dělat. cvičíme fakt poctivě denně od května :o( (dáváme špachtle do koutků úst - to nám tedy řekla paní logopedka před měsícem a půl..každopádně to moc nepomáhá - tak teď budu i přidržovat bradu - jenže to jí zase nejde ani říct to L,protože ji prostě držím a ona tou pusou nepohne jak je zvyklá a nejde jí to ani pořádně říct :o(...

jsem z toho už nešťastná :o(,připadám si jak blb,který ji to neumí naučit :o(,logopedka sice neprudí,ale nadšená z toho taky není,musíme to umět,abychom se učili r ..

ach jo, uvítám každou radu ~;)
[<<Předchozích 1080] Názory 10811090 z 3407  [Dalších 2317 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.