Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| jentak |
| • |
29.10.2013 10:09:12
Jestli teď nebudu mimo, ale k těm starším dětem - vlastní i mladším - u nás platí, že děti pomáhají v rámci rodiny zdarma - tudíž v mé rodině pochopitelně naše děti zdarma plus u babičky a druhé babičky s dědou taktéž zdarma - je absolutně nemyslitelné říct - já vám přijdu očesat třešně za tolik a toli apod.
Nicméně tady u nás nemají brigádu ani dospělí nezaměstnaní, kteří by jakoukoli brigádu brali a není mi jasný, kde někdo bere přesvědčení, že kdo chce, tak si práci najde. Dnes platí - nenajde, když není. |
| Lída+2 | 28136 |
|
|
29.10.2013 9:57:57
Janinko, podle mě jsi propásla okamžik, kdy chtěla něco sama....věta: " na to jsi malá" byměla znát doma minimálně, nejlíp vůbec.....
poradit nemůžu, protože toto neznám, děti se těšili do školky, byli rychle ustrojený a popoháneli manžela v 6:30 z chodby, že je zdržuje.... Pokud chtěli plavat, stačilo říci, že potřebuju pomoci s uklidem, fungovalo to perfektně....a bylo jim stejně jako Tvé dcerce. Píšeš, že je stejná jako ty, tím líp víš jak na ni ne...co by platilo na tebe to by bylo dobrý i na ni ![]() |
| Lída+2 | 28136 |
|
|
29.10.2013 9:49:29
mandelinko, tak v širší rodině to co jsi psala se u nás za peníze nedělá, bylo by mi stydno a ze sebe na
, kdybych dědovi poslalal kluky, že mu mají přesypat zrní a nechat si za to zaplatit....BRRRRRRRRRRR ta představa je děsná.....Holt to tak někdo má, my ne.... Jinak brigády od 15let se shánějí blbě, od 18let, to je lepší.... Jinak nákupy nosím sousedce zadarmo...X let, když jdu nám tak jí seberu trochu toho jídla taky, ještě,abych ji okrádala o malý důchod...zase by mi ze mě bylo ![]() A sníh před barákem moje děti hrabou za každého důchodce ve vchodu bez říkání, dostanou za to někdy čokoládu, někdy pochvalu.... Už je mi jasnější, proč to v naší společnosti takto vypadá.......je mi leccos jasnější...... |
| Kukurice25+Nik09+Seb12+Dom14. | 123501 |
|
|
28.10.2013 8:52:01
Mám taky 4letou holčinu.
Za 1. nevím, proč bych se měla hádat s malým dítětem. Já jsem rodič a co já řeknu, to platí. Pokud něco jo nechce a není to nijak důležité, tak není problém se domluvit a najít jinou variantu, ale oblíká se sama i když někdy to trvá a věci, které ji jdou oblíknout těžko nebo nejdou, tak ji pomáhám, to ji zase nenechám trápit samotnou, to by byl nesmysl. Dcera má problém chodit na záchod na cizích místech a prostě jít nechce a raději to vydrží až domů, zatím se ji snažím podporovat a řešit to zároveň. Hygiena je bez debat. Někdy má řeči okolo sprchy, ale jinak ne. Ono dcera je dost tvrdohlavá, ale já jsem zase hodně neústupná. Pokud nemá boty, tak jde bez bot, většinou dál, než k výtahu nedojdeme. Pokud se nechce oblíkat z trucu, tak odcházím s ní neoblečenou, znovu nedojde dál než k výtahu. Jednou jsme došli až dolů ke schránkám, ale dál ne. Myslím, že pokud není nějaký problém a holčička nechce jen proto, že nechce, tak je důležitá důslednost. Ale zase důslednost v důležitých věcech. Já netrvám na blbostech, pokud si chce vzít místo modrého třeba růžové tričko, které je stejné, jen má jinou barvu, tak proč ne, ale pokud si chce vzít žabky místo gumáků, tak přes to vlak nejede. ![]() |
| Inka |
| • |
28.10.2013 8:33:48
Trestat někoho ve 22 mi taky připadá šáhlý.
|
| LaDa_A (2 deti) | 122643 |
|
|
28.10.2013 6:50:22
A jaky mate pres den program? Z toho popisu mam dojem ze se cely den toci pouze kolem oblikani, stolovani, vymesovani, cisteni zubu. To by me nejspis kleplo, byt tim ditetem, a jeste rychlejc byt tim dospelym.
Nemuzete se zabyvat necim smysluplnym? Pak si obe dve srovnate trochu priority a dite se bude tesit na nejaky normalni program a prestane maminku prudit donekonecna kvuli blbostem, a maminka taky bude mit jine veci v hlave, nez delat drama z toho ze ma dceri vyciatit zuby (a klidne ji je vycisti). |
| Oliverka | 70017 |
|
|
28.10.2013 0:32:04
Re: Jak motivovat dítě k povinnostem?
27.10.2013 19:55:13 Milado, ze sedmi příkladů co jsem uvedla jsi vytrhla DVA který nemůže dělat člověk pod 18 - ale PĚT může. Nemá smysl s Tebou diskutovat, Ty jsi přesvědčená že to NEJDE, tak ok, u vás to nejde. Jsi spokojená? - nebyla diskuze puvodne o predskolacich? Re: Jak motivovat dítě k povinnostem? 27.10.2013 20:26:39 Inko jasně. Takže zase - když budeš nemocná, tak zameškáš plavání, já nebudu moct jít do práce, nebudeme mít peníze a nedostaneš k vánocům to a to. Nebo nepojedeme kvůli tomu k moři. Nebo já nevím co, dosaď co se hodí. - jsou deti co nemocne nebodou - petiletak tezko pobere, ze jeho nemoc v listopadu ovlivni dovolenou v cervenci - prumerny petiletak veri na jeziska Re: Jak motivovat dítě k povinnostem? 27.10.2013 20:23:26 Alraune, pamatuju si vánoce, kdy mi bylo 22 let a nedostala jsem jedinej dárek. Nebudu se rozepisovat proč to bylo, ale věř, že moc dobře vím, proč to bylo, že to bylo naprosto správný a nemiluju tátu o to míň, ani omylem. - opet, diskuze byla o predskolacich, ne vychove 22 zenskych. Coz nechapu, psala jsi jak byli tvi rodice ve vychove uspesni. Tak asi ne, kdyz te jiz jako dspelou musi trestat. |
| Lubar | 16347 |
|
|
27.10.2013 21:16:03
Dvě mé děti ze tří jsou takové, že se za ně nemusím stydět... s tím třetím, ač nejstarším, abych chodila kanálama. A nemyslím, že by to bylo extra jiným výchovným stylem, jen prostě to dítě je od narození jiný... speciální. A přineslo do naší rodiny hodně obohacení, kterého by se nám jinak nedostalo. Třeba to, že si nemyslím, že za to, jak skvělé jsou mé dvě další děti, jakkoli můžu
![]() |
| Anni&Annika | 50178 |
|
|
27.10.2013 20:29:31
Alraune, nevim presne proc se ted resi spani, ale ja treba neusnu, kdyz se sviti. Mam za to, ze za tmy se usina lepe. Ale ja a me dite jsme pres den orvane jak mavatka, a jelikoz mame usinaci ritual, usiname pomerne bez problemu obe
![]() |
| Inka |
| • |
27.10.2013 20:23:20
Nebo mu to bude fuk a zuřit budu já, protože budu trčet v čekárně u doktorky a pak chybět týden v práci, kde to za mně nikdo neudělá a ještě přijdu o peníze. Mně připadá, že ty důsledky v každém případe odnese rodič.
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.