Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Inka |
| • |
27.10.2013 18:26:08
Taky neznám nikoho, kdy by mi sháněl brigádu pro nezletilce a ani jsem o to neměla zájem. Prázdniny měl tak napraný, že stejně nebyl čas.
Teď na vejšce si přivydělává, ale podle svého a základní věci ani základní kapesný se od to neodvíjí. |
| Inka |
| • |
27.10.2013 18:22:38
Asi neuškodí, ale přijde mi to drsný vzít půlku víkendu a půlku prázdnin. Domácích prací se u nás zúčastňují všichni a během své dovolené, (prázdnin) nepracujeme. Ve volném čase jsem byla ráda, že sportuje a věnuje se třeba kultuře. Nezakazovala bych to teda, ale byla jsem radši, že na gymplu pravidelně nikde nemaká.
|
| CPO | 111394 |
|
27.10.2013 18:19:50
"aby dopředu věděla, když něco řekneš, že to platí."
To ona ví. Ona ví, že může stavět na tom, že máma nekecá. Tak to prostě neřeší. Ví, že se může spolehnout na plusy i minusy máminých rozhodnutí. To mimochodem je hodně dobrá opora pro dítě, když ví, že rodič je konzistentní navenek i uvnitř i v časoprostoru, a že pro svoje rozhodnutí má obvykle dobré důvody. Mimochodem, současně ví, že nic není totální dogma, pokud je pro to nějaký rozumný důvod, tak jsou připuštěny i výjimky z pravidla. Nemáme doma totalitu, ale demokracii, a morálka tím nijak netrpí ![]() |
| CPO | 111394 |
|
27.10.2013 18:16:08
Mé dceři tyhle věci opravdu nevaděj. My si doma na nic nehrajeme. Kdo je naštvanej, je naštvanej (vysvětlí proč), kdo je OK, je OK. Nikdo se nepřetvařuje - ještě toho trochu, k tomu všemu.
|
| Inka |
| • |
27.10.2013 18:11:42
Ve 14-ti to mít bude a v 15-ti odebereš? To nějak nechápu. Já mám svojí práci, pro moje dítě je práce studium a má nárok na stejnou životní úroveň jako já. Proč by měl po škole, ve které kolikrát stráví stejně času jako já v práci ještě běžet někam makat? Má mobil, počítač, hadry jako já, pokud bude chtít nějaké extrabuřty, pak ať jde na tu brigádu. I když nevím, kde se bere prigáda pro patnáctiletý.
|
| CPO | 111394 |
|
27.10.2013 18:11:09
Dceři je 11. Dosud nikdy žádný zákaz/odměna nezměnil její rozhodnutí.
Myslím, že to má po nás, rodičích, my jsme oba také hodně neúplatní ![]() |
| CPO | 111394 |
|
27.10.2013 18:09:52
"ALe ať mi nikdo neříká, že jsou děti, kterým nezáleží na NIČEM. Protože tahle citově plochej je strašně málokdo."
To není citová plochost. To je určitá síla osobnosti a vyrovnanost, nenechat se vykolejit ze svého směru nějakýma potenciálníma trestama nebo odměnama. |
| CPO | 111394 |
|
27.10.2013 18:07:36
Tak moje dítě je imunní vůči čemukoliv. Nejde mu nic zakázat, protože nic nepotřebuje, a nejde ho tím pádem ani ničím "podplatit". Závidím mu, žije se mu pak snáz
![]() Nicméně, u nás to funguje tak, že když dítě cítí, že jsem o správnosti něčeho vnitřně přesvědčena, tak neprotestuje. Takže jsem usoudila, že to je nejlepší výchovná metoda (vedle vlastního dobrého příkladu), takže aplikuju tohle ![]() |
| Anni&Annika | 50178 |
|
|
27.10.2013 18:03:10
CPO...ja to pochopila treba tak /mozna se ne uplne spravne vyjadrim/, ze dite pri te povaze posloucha/nasloucha co mu matka rekne/vysvetli a pak si to prebere v hlave samo. A jelikoz si to prebere spravne, ma dite vychovane. Takze ac muze byt na prvni pohled nezvladnutelne, vi, ze kdyz si ma jit vycistit zuby ci se oblikat do skoly, tak proste jde.
|
| CPO | 111394 |
|
27.10.2013 18:00:31
Na základě čeho tě ten 15letý poslechne, když jako 5letého jsi ho nechala, aby si dělal, co chtěl? To před 15. rokem zázračně prozřel?
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.