| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak naučit děti - ostatní

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1130] Názory 11311140 z 3407  [Dalších 2267 >>]
Anni&Annika 50178
27.10.2013 17:56:36
Suplik, to me nenapadlo~:-D Ale neim jestli by to bylo tak ucinne. Me dite je sice strasne soutezive a ctizadostive, ale ne jako jednotlivec. Ona chce byt automaticky lepsi nez nekdo vedle ni. Takze nejak tak prirozene nastartuje a je to jedno, jestli jde o sport nebo o uceni. ale musi tam byt ten nekdo. To bych s ni asi musela soutezit ja a to fakt neeee~t~
CPO 111394
27.10.2013 17:55:59
"motivuju děti jinak"

A jak? A jak motivuješ to, co na něj nic neplatí?
CPO 111394
27.10.2013 17:54:47
"to mladší je naopak velmi tvrdohlavý kus, na který neplatí po zlém, po dobrém, na zadek, vysvětlení, NIC. Přesto ale JE vychovaná"

Prosím o vysvětlení, jak je možno VYCHOVAT (a vychovávat) někoho, na koho neplatí NIC?
CPO 111394
27.10.2013 17:53:23
"Jak NECHCE jít na brigádu? O tom se nediskutuje"

Tomu nerozumím...bosa, nahého bys ho nechala,...o tom přece také nemusíš doma diskutovat ~d~
Lassiesevrací 134328
27.10.2013 17:35:14
Když na ní NIC neplatí a je zároveň vychovaná(?). To si neumím představit, jak takový dítě vypadá, jak se chová....
Inka
  • 
27.10.2013 17:31:28
A jak by se dostal z chodby do koupelny s těma špinavejma nohama? Umýt se sám pochopitelně, ale lítat neumí a jít s nohama od ledasčeho od dveří do koupelny bych nedovolila
Anni&Annika 50178
27.10.2013 17:28:54
Certuv svagr....tak zavody jsou taky dobry. Ale to se da delat, kdyz ma clovek dve deti~:-D
Anni&Annika 50178
27.10.2013 17:26:03
Alraune, nevim jestli jsem psala, ze mam citlive dite, ale mam velmi premyslive dite /citlive asi jako kazde jine?/. A strasne palicate /po me/. Nejdriv si vsechno musi vyzkouset sama, ale FAKT vsechno/ a pak teprve uzna, jestli me vyslechne, jaky mam nazor na vec ja. Ona si ani v nicem nenecha poradit. I kdyz ted uz se i stava, ze si me vyslechne predem a pak to stejne zkousi po svem.
Jinak mi tu vychovu doma berem tak trochu jinak. Manzel jak vis je nemec. Takze kdyz mala tehdy chtela do mesta odpochodovat v tom co jsem popisovala, jen se ji manzel zeptal, jestli ji nebude horko. Rekla ze ne a tak jsme vyrazili /zadne stresy, natlak, nuceni, proste jsme bez reci sli/. Sama usoudila, ze se asi nevhodne oblekla.~d~
V mem nemeckem okoli neresi nikdo, kdo si co kam a jak oblekne a jestli to nekoho nahodou nepohorsuje. Nedavno jsme potkali /v jedne resaturaci u vody/ zname a jejich dcera vypadala jak z chude ctvrti. Asi usoudila, ze ma moc dlouhe kratasy a udelala si z nich jeste kratsi. Sama si ostrihala nohavice, dost udesny pohled. No nikdo to neresil, ani ja uz ne. Nekdy mam pocit, ze ten stres vytvari hlavne rodice /a ty deti na to proste reaguji jak reaguji/, neb je prece nemozne, aby to dite slo do skoly v pyzamu~;)
Beruška+J02A07T10 48718
27.10.2013 15:02:38
no můj tříletej a 4 měsíce si zuby sám nečistí ani náhodou.. mimochodem cca až do 10 let by se dětem měli zuby dočišťovat nebo minimálně kontrolovat, jak jsou vyčištěné.. to fakt tříleté dítě nezvládne, nemá dostatečně vyvinutou motoriku..
ale jinak mě vycvičil můj nejmladší..
oba dva starší ve třech letech se dávno uměly olbékat..
ale nejmladší neumí.. ale fakt mu to nejde, má expresivní disfázii - tedy prakticky vůbec ani nemluví.. a stím prý souvisí i to oblékání.
Do školky chodí taky už dva měsíci a problém teda není ani s jedním, učitelky pomůžou, pochválí a něco už se tam doučil.. smluvením se dorozumí, on komunikuje, ale prostě jinak, pančelky máme zlaté..

umýt ruce po příchodu.. to ho samotného nenapadne, zuby kolikrát čistím za řevu a ruce to stejné.. pleny teda nemá už dlouho.. ale na wc mu musím asistovat..
Winky
  • 
27.10.2013 14:51:36
Přiznám se ze si to moc neumím Představit, takovéhle každodenní boje o maličkosti. Mám pětiletého syna a osmiletou dceru, samo neuměli všechno hned, sama vím co je to 1000x opakovat aby si umyli ruce po příchodu z venčí (to teď připomínám už jen někdy) a syn je pomalejší v oblikani protoze je hracicka a zapomíná se, obcas mu pomuzu obratit mikinu ci kalhoty co ma naruby, dcera je zase detailistka co musí mit prstynek stejne barvy jako gumicku do vlasu ale je schopna zapomenout se ucesat či mit k tomu prstynku špínu za nehty. Ale beru to ze jsou roztrziti, zabrani do hry či tak něco, občas me z toho jdou nervy napřed. Ale v podstatě stačí říct a udělají co je potreba, nekladou odpor ani se nevymlouvaji. Takže doufám, ze u nich stačí to 1000 opakování či nechat pocítit dusledky (kamarádky dceři řeknou ze je rozcuchana, synovi ze ma kalhoty opacne). Tak to si prave neumím představit jak jednat s takovým dítětem co odpor klade. Me by to provokovalo strašně, i kdyz chápu ze jista ignorace je asi nejefektivnější zpusob na afekt či snahu dítěte se mnou manipulovat.
[<<Předchozích 1130] Názory 11311140 z 3407  [Dalších 2267 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.