Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Winky |
| • |
27.10.2013 14:51:33
Přiznám se ze si to moc neumím Představit, takovéhle každodenní boje o maličkosti. Mám pětiletého syna a osmiletou dceru, samo neuměli všechno hned, sama vím co je to 1000x opakovat aby si umyli ruce po příchodu z venčí (to teď připomínám už jen někdy) a syn je pomalejší v oblikani protoze je hracicka a zapomíná se, obcas mu pomuzu obratit mikinu ci kalhoty co ma naruby, dcera je zase detailistka co musí mit prstynek stejne barvy jako gumicku do vlasu ale je schopna zapomenout se ucesat či mit k tomu prstynku špínu za nehty. Ale beru to ze jsou roztrziti, zabrani do hry či tak něco, občas me z toho jdou nervy napřed. Ale v podstatě stačí říct a udělají co je potreba, nekladou odpor ani se nevymlouvaji. Takže doufám, ze u nich stačí to 1000 opakování či nechat pocítit dusledky (kamarádky dceři řeknou ze je rozcuchana, synovi ze ma kalhoty opacne). Tak to si prave neumím představit jak jednat s takovým dítětem co odpor klade. Me by to provokovalo strašně, i kdyz chápu ze jista ignorace je asi nejefektivnější zpusob na afekt či snahu dítěte se mnou manipulovat.
|
| Janinka a dvě princezny | 132403 |
|
|
27.10.2013 14:44:35
to samozřejmě, čištěním zubu myslím, ty čistíš první a více a já překontroluji, připravím i kartáček a podám kelímek na vypláchnutí
|
| zerat | 18305 |
|
|
27.10.2013 14:37:01
Neumím si představit, že bych takhle stála dítěti za zadkem a do všeho ho přemlouvala.
Od 3 let se obě oblékají samy... Vynucovací období jak přišlo, tak přešlo a prostě děti berou jako samozřejmost, že se ráno čistí zuby... maximálně připomenu, že mají mít zuby vyčištěné a má se jít spát. Pokud už sama čeká, co bude za to, že udělám tohle, tak bych už teda odměny nejspíše nedávala - důrazně bych jí řekla, že jestli chce fungovat takhle, tak tak teda ne. Pokud chce tímhle vydírat, tak nebudou odměny vůbec žádné a nebudou ani mňaminky. Tyhle věci se dělají proto, že se dělat musí a hotovo. Stejně tak s jídlem, - nejíš o.k. nejez, ale nedostaneš žádnou mňaminku potom - ovšem my si ji ke kávě dáme i bez Tebe. Já bych to spíše vedla přirozeně k tomu, že každé jednání má nějaký následek. Neoblékáš se o.k. neoblékej, ale tím pádem nepůjdeme nikam ven, nestihneme kino, nestihneme školku, nestihneme autobus... párkrát ujel autobus a běželo se do školy a školky v plné polní pěšky 4 km... příště vstávaly obě rychleji, jen aby se mohly vést busem... Nicméně jsou opravdu věci, kdy dítě čapnu, násilím obleču či přinutím obléct se a jde se i kdyby bez snídaně když se nestihne... Neexistuje, že se nechám dítkem vydírat. Přece kvůli dětské tvrdohlavosti nebudu všude chodit pěšky nebo nepřijdu o práci, protože nebudu chodit včas a nebo že budu ještě pětileťáka oblékat jako mimino a ještě ho prosit a přemlouvat, aby se šel vykakat na WC... ![]() Myslím, že dítě musí pochopit, že jsou věci, kde se smlouvat dá, ale jsou věci, o kterých se nediskutuje ![]() |
| Lassiesevrací | 134328 |
|
27.10.2013 13:46:09
Dočišťuji dětem(5 a 7) jednou denně, jinak si čistí samy. Aby alespoň jednou to měly pořádně.
|
| Alraune | 129596 |
|
|
27.10.2013 13:45:50
Anni, ale ty jsi psala, že máš dost citlivé dítě, ne? Dítě typu "rebel without cause" tímhle způsobem nevychováš, protože ty tu zodpovědnost cítíš a ono ne. Tuhle hru mohou hrát oba a dítě je v tomhle ve výhodě, protože všichni čekají, že rozum budeš mít ty.
|
| X_X | 130129 |
|
27.10.2013 13:41:50
CPO, ale ty nepochopíš, že toto ve velké většině absolvuješ JEDNOU? Jednou si píchne něco do nohy, už bez bot nepůde.
![]() jo, tak teď jsi mě pobavila. hele, znám několik puberťaček, které kůň poranil tak hnusně, že skončily v nemocnici, i na ARO... a co, sotva se oklepou, už jezdí zase. kolik lidí, kteří s autem bourají do něj stejně zase sedne... a tak to bylo i s mými dětmi. jeden den holku píchla včela do nohy, noha oteklá, bolavá, holka horečky... jen horečky opadly, stejně zase lítala bosa v jetelíčku... jeden si holka sáhla na rozpálenou troubu... a ještě s rukama obvázanýma se tam hnala znova... souvislost mezi nedostatečným oblečením a následným nachlazením moje děti nepobírají vůbec a když se to vezme kolem a kolem, tak jim ani zas až tak nevadí, když jsou doma nemocné... zvlášť teď, když už chodí do školy a každý den, kdy se mohou ulejt, jsou šťastné jak blechy... i když kluk jako malej sletěl ze skříně a natloukl si, stejně mu to nezabránilo lézt tam znova... holt ne nadarmo se říká, že člověk je tvor zkušeností nepoučitelný ono ne každý je ustrašený, někdo nepříznivé následky klidně riskne, protože výhled na to příznivé je pro něj motivující... tím spíš, když ho zkušenost naučila, že ne pokaždé k nepříznivým následkům nutně musí dojít. |
| Anni&Annika | 50178 |
|
|
27.10.2013 13:41:14
Rakkaus, neprehanej...znam deti z dobre situovane rodiny /nemecke/, co si zajeli s detma vecer po koupani do mesta rychle na veceri....meli pyzama. Myslela jsem, ze je to zase nejaky modni vystrelek. Ne, byly to pyzama a nikdo se nas tim nepozastavoval. Jedinou, koho to zarazilo jsem byla ja
![]() A ted uz fakt jdu. |
| Anni&Annika | 50178 |
|
|
27.10.2013 13:38:14
a proc ne??? Nase dite jako male taky prosazovalo svou. Ve 40 stupnovych vedrech bezela do nakupniho centra v holinach, kalhotkach, silnem svetru a veste na lod....samotne ji doslo, ze to asi neni to prave orechove. Priste uz tak nesla. A to ji bylo podstatne min nez ted
![]() |
| Kreaty | 128225 |
|
|
27.10.2013 13:37:25
v naší školce se dítě nenaučí nic, když ho přjdu vyzvednout je oblečené od paní učitelky a připravené k odchodu domů a ráno ho slíkám já, když přijdeme do školky, jinak kdyby přišel jednou v pyžamu nebo bez bot tak už jsou v adoptivní rodině
|
| Oliverka | 70017 |
|
|
27.10.2013 13:36:38
Nas zubar taky rika cistit detem zuby klidne do deseti let. Ctyrapuleta si je sama jeste dobre nevycisti.
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.