| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak naučit děti - ostatní

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1170] Názory 11711180 z 3407  [Dalších 2227 >>]
Oliverka 70017
27.10.2013 12:41:36

Odměny, co dostanu když:
- když se oblékneš, nebudeš muset sedět u snídaně nahatá a nebude ti zima...
- když se obuješ, nebudeš muset jít do školky bosa...
- když si rozčešeš vlasy, můžeš si vybrat, co ti mám učesat...

Haha
- dite miluje bejt nahaty, zima mu nebude. V lete je stejne teplo, v zime topime
- dite miluje chodit bez bot, ja ostatne taky :-)
- dite ma kratke vlasy, uces jeden a navic by mu to taky bylo jedno.

Co tam mas dal? ~j~
kosatka2 89902
27.10.2013 12:38:42
moje dítě by klidně taky běhalo nahatý povenku, i teď na podzim. zapírá pocit chladu, i když se klepe a má husí kůži, modré rty studené celé tělo.

navíc nepříjemnosti z toho budeme mít všichni když onemocní. mám teda mladší dítě a jemu ještě souvislost příčiny-následku úplně nedochází, pokud k tomu nedojde hned. navíc neadekvátně oblečené dítě, stejně jako příliš malé dítě samo nechané doma může být posuzováno jako zanedbávání rodičovské péče a fakt nepotřebuju obhajovat své metody před sociálkou.

když nic nepomáhá, dítě velmi hrubě obléknu, aby pocítilo, že je příjemnější, když se oblékne sám. a řeknu mu, že jsem naštvaná že ho musím oblékat když to umí sám a uvedu důvody proč. Anebo s předstihem oznámí, že když se sám oblékne, nebude zdržovat u zábradlí, nebude vztekání atd., budeme mít čas zastavit se na hřišti, nebo jiná odměna.
CPO 111394
27.10.2013 12:33:58
Nechat děcko jít do školky/školy bosé/neoblečené je kravina - následoval by učitelčin telefonát a spousta vysvětlování, které už by se asociální matce neodpáralo. Krom toho si dítě může něco vrazit do nohy, nastydnout (kdo s ním pak bude doma a dojede na to), dlouhodobě nevyčištěné zuby se dítěti zkazí (a je třeba s ním jít k zubaři a poslouchat, jak člověk mohl...).
Alraune 129596
27.10.2013 12:31:18
No nevím, kdybych odvedla dceru do školy bosou, asi by se dost divili :) Přiznám se, že nejsem důsledná, prostě její obranu a vzdor rozmětu nějakou legrací a ona pak povolí sama. Na tlak reaguje protitlakem a upřímně, okolí není zvědavé na nějaké naše excesy. Navíc dítě mimořádku zvládne psychicky líp, že dospělý, pokud by bylo na dceři, jde do školy klidně naostro, a bez ponožek a nepřijde jí to divný.
X_X 130129
27.10.2013 12:29:10
no, tak můj ex takhle jednou v zimě vzal dítě do školky v noční košilce + tepláčkách + ponožkách. kluk se tak oblékl, tak ho tam tak vzal. problém byl, že ráno tam jeli autem, já odpoledne ze školky autobusem. potrestaná jsem byla já, protože jsem mrzla já, jelikož svoji bundu jsem navlíkla na dítě. jako i kdybych nechala dítě jít domů takhle nalehko, tak to odnesu stejně já, protože jednak kdyby na mne někdo zavolal sociálku, vůbec bych se nedivila. a jednak kdyby dítě onemocnělo, stejně bych to byla já, kdo by si jeho uzdravování vyžral ~d~ dítěti noční košilka celý den nevadila. mimochodem to dítě bylo kluk a noční košilka byla jeho sestry, takže si ani tatínek nemohl myslet, že má do školky šatičky na hraní.
Agatha Ch. 135518
27.10.2013 12:29:03
dítě se dá ven i vykopat/vystkat - klidně v tom, v čem právě je...
minutka 56268
27.10.2013 12:25:16
No jo, jenže když se sekne a bez těch bot jde a pak je opravdu nemocné, je to nepříjemné pro celou rodinu a s hlídáním byl fakt problém. Navíc jsem to viděla jako zbytečnost, když fungovalo něco jiného a toto ne.
minutka 56268
27.10.2013 12:19:57
Nechala bys půl roku někoho chodit bez botů? Já jsem to občas udělala, ale jakmile je z toho dítě nemocné, pak už by sis to nelajzla. Nevěřím. A pokud jo, beru Tě za blázna, já jsem radši hledala jinou alternativu a ta fungovala. Na všechny prostě nefunguje všechno.
Anni&Annika 50178
27.10.2013 12:16:31
ja se priznam, ze bych tak dite nechala chodit porad, dokud by samo neprestalo. Pochybuju, ze by na to poluzaci ve tride za chvili nepoukazovali a ze by to diteti neevadilo. Jestli by to diteti nevadilo ani po pul roce takoveho chozeni, zacala bych premyslet, co s tim dal....
Janinka a dvě princezny 132403
27.10.2013 12:13:38
klidně by zůstala celý den v pyžamu, česat se nemusí a ven se jí v podstatě taky nechce i přesto, že jí pak nemůžu dostat domů ~f~
[<<Předchozích 1170] Názory 11711180 z 3407  [Dalších 2227 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.