Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Anni&Annika | 50178 |
|
|
27.10.2013 12:13:14
a sedel cely den ve skole v pyzamu??? Nebo chodil cely den bez bot???
Nebo si to nechal vymluvit a sel se rychle prevleknout ci dooblect. V tom vidim rozdil.... |
| minutka | 56268 |
|
|
27.10.2013 12:10:29
No jak u koho. Moje děcko klidně odcházelo ještě v první třídě v pyžamu do školy. A na procházku byl schopný odejít bez bot a dělal, jak ho to vůbec nestudí.
U nás pomáhaly třeba motivace ve sbírání nálepek a pak se na konci týdne nálepky sečetly a buď se šlo do slíbeného kina, nebo se nešlo nikam. A podobně. |
| Anni&Annika | 50178 |
|
|
27.10.2013 12:06:16
Verko, koukam ze odmenujem podobne.
![]() U nas rano dost casto probehlo....ale vzdyt se nemusis oblikat, muzes vyrazit do skoly v tom co mas na sobe. Me to vazne nevadi, v cem pujdes. ..bys koukala, jaka je to motivace ![]() |
| Agatha Ch. | 135518 |
|
|
27.10.2013 12:01:20
Odměny, co dostanu když:
- když se oblékneš, nebudeš muset sedět u snídaně nahatá a nebude ti zima... - když se obuješ, nebudeš muset jít do školky bosa... - když si rozčešeš vlasy, můžeš si vybrat, co ti mám učesat... asi takovéhle odměny doma vedu - žádné superextrabuřty, ale prostě jen tu příjemnější variantu, místo té nepříjemné |
| Jenda00 | 78044 |
|
|
27.10.2013 12:00:41
Jani, já ještě te´d ( v rámci rychlejšího procesu vyprovování ráno) dávám dětem pastu na kartáček
![]() ![]() . |
| Marcela a 3 | 65688 |
|
|
27.10.2013 12:00:36
Možná by pomohla ta školka, tam děti najednou umí věcí...
|
| minutka | 56268 |
|
|
27.10.2013 11:57:18
Jednoho asi podobného zatvrdilce proti povinnostem jsem měla doma. Fungovalo zavést tabulku - podobnou, jako se dělá pro děti s Aspergerovým syndromem, Autismem atd. - prostě tabulka, která začíná tím, že je tam namalováno, jak de dítě převléká z pyžama/čistí zuby/snídá/češe vlasy - postupně podle toho, jak to jde u vás v rodině. Na závěr zaveď nějakou odměnu, nemusí to být sladkost. Ale něco, na co se bude těšit. Podobnou tabulku jsem měla i pro večerní rituály.
Jídlo byl též problém - tady nepomáhalo žádné "nucení", slibování, přemlouvání, krmení... Ale jen chceš nebo nechceš? Jestli chceš, jez (za snědené společné jídlo odměna), jestli nechceš, nejez. Nebude odměna ani jiné jídlo. Dítě vždy dostalo vybrat buď jídlo, co jíme my, nebo suchý chleba. Ale pokud nic nejedlo, ani jsem nenabízela nic mezi dalším jídlem. Časem si moc dobře pamatoval, že pak bude mít hlad. Jde opravdu o důslednost. Možná to zní tvrdě, ale prostě to bylo potřeba, jinak bychom se zbláznili všichni. |
| Lassiesevrací | 134328 |
|
27.10.2013 11:51:41
Kdybych čekala, až se děti oblíknou, tak chodíme do školy a školky na oběd. Já to vezmu a podávám, jsou oblečený do 5 minut. Předtím jsem jako ty očekávala, že dám věci k posteli a ony to nějak zvládnou, ale byl to jen stres pro všechny zúčastněný, navíc jsme pořád chodily pozdě. Ušetřím ráno 20 minut.
Netlač na pilu. A ve školce se to zlepší. |
| Janinka a dvě princezny | 132403 |
|
|
27.10.2013 11:46:15
Ahoj, potřebuji se poradit jak vést svoji dceru k základním povinnostem jako je oblékání, stolování, hygiena atd. Od malička má se všemi těmito věcmi problém resp. nejradši by abychom pořád všechno dělali za ní. Oblékat se naučila tak, že jsem ve třech letech hodila prádlo na zem a zařekla se, že jí oblíkat prostě nebudu ať si chodí klidně nahá, nočník odbourala až letos v létě (ve více než 4 letech) díky pobytu u prarodičů, kdy jsme nočník zapomněli u jednoho z nich a ona prostě potřebovala na velkou, doma hroznej cirkus, že ho chce a já prostě vytrvala a nedala. Zpočátku chodila kadit i 5x denně prostě jí do tak dobře nešlo. do té doby se tvářila a i to tak praktikovala, že bez nočníku se nevykadí. Čištní zubu totéž, prostě si odmítá sama čistit. Prostě ráno vstane, oblékání půl hodiny přemlouvání, vyhrožování, případně křiku ona vzdoruje případně také křičí a dupe, že se oblékat nebude, snídaně další problém (od malička je velký nejedlík, ale sladké jí nutit nemusíme to zvládne levou zadní - to je zase můj boj s prarodiči) Pozitivní motivace selhává, odměny se zvrhávájí ve verzi "co dostanu, když ...", přísnost zase v současné době vede k tomu, že se několikrát denně spolu hádáme a výsledek žádný. Je pravda, že máme stejnou povahu a já někdy trvám na věci, která by šla udělat i jinak už jen z principu a ona to má podobně. Plácnutí taky nepomáhá, vrací mi to. Tak jak z toho ven. Dceři bude na jaře 5, do školky zatím nechodí a absolutně jí chybí disciplína a já nevím už jak na to bič nebo med? Poraďte nějaké fígle. Nevím jak to mají jiné děti, ale neříkejte mi, že nejde ráno vstát a automaticky bez řečí se obléct a nasnídat a podobné věci přes den. Jde o opravdu základní věci. Vysvětluju a vysvětluju
|
| malamorska | 36987 |
|
|
9.10.2013 7:54:45
Já tu otázku nemyslela jen k drogám.
odložit uspokojení - šetřit si z výplaty, nebrat půjčky, nevzdat hru na hudební nástroj, atp říct ne - nápadu ukradneme něco, předčasnému sexu, jakékoli nepohodlné nabídce odolat tlaku okolí - netoužit po pitomých módních hračkách, hadrech .. Právě mám pocit, že vychováváme "jen" tím příkladem, ale nevím, jestli to stačí, zda to děti poberou. Ale varianta "podívej Venoušku, jak dopadl sousedovic kluk, to je tím, že se neučil a zkusil drogy" - mi nějak vyznívá mravokárně. Tak jak na to? |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.