Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| jentak |
| • |
8.10.2013 10:56:16
Nevím, nemyslím, že existuje nějaký recept. Asi se dítěti v rámci svých možností věnovat, mluvit s ním, trávit čas - ale i tak se nedá říct, že dítě pak nějakému nevhodnému tlaku odolá - tam dle mýho záleží na jeho momentálním psych. stavu, momentálních prioritách a momentální situaci. Je to otázka shody okolností. A jako děti ulice ne všechny propadnou drogám, hazardu a já nevím, čemu ještě, tak i dítě, které je tzv. v pohodě, není před těmito věcmi ochráněno.
Jestli má někdo v tomto ohledu nastudováno a nějaký rady, ráda se poučím /to není ironie, to je konstatování/. |
| malamorska | 36987 |
|
|
8.10.2013 10:41:44
Sama s tím někdy bojuju u sebe. A přála bych si, aby to děti uměly. Ale není mi jasné, jak je to "učit" (tedy kromě toho, že to vidí v realitě, u rodičů)?
|
| malamorska | 36987 |
|
|
8.10.2013 10:40:03
má největší cenu pracovat na věcech typu: umět odložit uspokojení, umět říct ne, umět odolat tlaku okolí...
psala Líza v tématu o drogách. Jak se na tom dá pracovat, myslím cíleně? |
| Limai | 91448 |
|
|
30.9.2013 20:04:54
Já jsem někde psala,že ji má matka nutit do jídla?To nedělám ani já se svýma dětma.
|
| erika,2 děti | 94827 |
|
|
30.9.2013 19:28:39
To uplně chápu a nezávidím, dcera autista jí (spíš žere
) uplně vše. Znám ale autíky s obrovskými problémy s jídlem, fakt mazec. |
| Epepe | 89236 |
|
|
30.9.2013 15:19:37
Rakkaus, já to zatím zažívám "jen" 4 roky zato s dvěma dětmi. Výsledkem je, že obě jsou váhově pod 3% percentilem a jedno i výškově a druhé má k tomu anémii.
Moje děti jedí všechno, ale zato málo. K obědu půlku brambory, maso vynechají. K večeři ojí máslo ze čtvrtky rohlíku a k tomu půlku olivy (a to nepřeháním). Jediné, co jsou ochotné jíst ve větším množství je máslo a Lučina, samozřejmě samotné.Ale jako rvát to do nich násilím jsem ještě nezkoušela ... možná mi v následujících dvou letech ty nervy rupnou. Nechci tě soudit, ale tohle je cesta do pekel. Někdy prostě rupnout nervy nesmí, pokud nechceme mít doma anorektičky. My máme v rodině ale výhodu, že někteří dospělí členové byli v dětství taky takoví, případně jsou dodnes, takže se to lépe snáší. |
| kambala pláááckááá | 118391 |
|
|
30.9.2013 15:00:26
jo, patlavé věci nepozřu, jenom bramborovou kaši.
omáčky nesnáším, to samé krémové polívky. a nikdy si nepřidám na ten špinavý talíř, musím mít nový. taky nesnesu sedět v restauraci nad dojedeným jídlem - talíř musí hned pryč, nebo ho odsouvám ![]() |
| kambala pláááckááá | 118391 |
|
|
30.9.2013 14:58:37
svynko, to by ti nechutnalo.
předtím mléčnou kaši z mlékárny kunín a čaj zlatý šálek jablko a skořice teď jeden druh musli, mandle a rýžové mléko. a ten samý čaj někdy střídám s rýžovýma chlebíkama s čokoplevou, čaj ne, ten nestřídám ani náhodou. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
30.9.2013 14:30:32
Hanko, mám to úplně stejně, sova sice vyloženě nejsem, ale brzy ráno jíst nemohu, nemám chuť ani hlad.
Probouzím se zhruba hodinu poté, co vstanu z postele, a teprve poté začínám pomýšlet na jídlo - probouzí se i žaludek ![]() |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
30.9.2013 14:26:10
Rakkaus, aha, takže víceméně jen suché tvrdé potraviny?
A třeba toust z tmavého chleba s marmeládou uvnitř - to by ještě šlo, nebo marmeláda už jakožto "matlavá" vadí? To je asi vážně složité pro obě strany, chápu, že v takovém případě jsou kompromisy nutné. Člověk si to neumí představit, když má doma bezproblémové všežravce ... |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.