Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Radka + 2 |
| • |
30.9.2013 10:29:31
Ahoj!
Chápu, že nejhorší jsou ty řeči okolo a opruzené výrazy na tváři. Naše dítě jí prakticky všechna vařená jídla, ale ze snídaňových a svačinových jídel nejí žádné pomazánky, sýry, jogurty atd. ,naštěstí neprudí, tak si hlídám, abych měla doma vždy šunku, to je jediné, co jí na chleba nebo rohlík. Je pravda, že je takový pohodář, že když o víkendu šunka náhodou dojde, tak si dá suchý chléb a rajče a řekne, že je to dobrý. Tak zkus mít doma taky jednu věc, kterou jí a když jí nebude nic dobré, tak jí dát tu, nebo zkrátka nic. Hlad je hlad ![]() |
| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
30.9.2013 10:28:12
spíš zde platí prevence - nerozmazlit si je pičičminkama od Nestlé, o jejichž zdravotním přínosu nejsem teda přesvědčena.
Podle mě je to stejný, jako bys dávala mléko a sušenku. No ale když už se stalo, tak nevím, nenasnídaná by odcházet neměla. Alespoň třeba banán, jablko, když už teda nechce chleba |
| Evka a3 | 138517 |
|
30.9.2013 10:24:47
pro vysvětlení, polštářky nazýváme od Nestlé takové ty skořicové nebo jablečné CINI-MINIES do mléka(nemám už doma krabici, tak nevím, jak se to píše)
|
| Evka a3 | 138517 |
|
30.9.2013 10:20:38
Podotýkám, že beru v potaz, že ne každému chutná všechno a jsem ochotna tolerovat nějaké nelásky v jídle... ale to co předvádí naše skoro 8. letá dcera už mě dost vytáčí (slušně řečeno)
nejí houby a ryby a kromě toho jí nechutná chleba, OK. ale když jí nabídnu ke snídani a) housku s něčím, b) upečenou buchtu s tvarohem a ovocem c) kolečka s mlékem... tak jí ani jedno nevyhovuje, protože chce polštářky... došly, halt nejsou a nějakou dobu nebudou protože je to drahé jako kráva a do další akce na toto asi daleko... jde mi o princip, jíst se bude, z toho,co je, ne si vymýšlet extra buřty na něco, co zrovna není... fňuká, že je prázdná lednička (není, pouze jí tam zrovna nepadlo nic do oka) když jsem vyrůstala, tak doma byl často jen chleba, sádlo, mléko, máslo a nějaké marmelády... žádné ehm. houstičky, rohlíčky...v životě bych si nestěžovala takovým způsobem.. no, když nechceš, co máme tak NIC nejez, jsem slečně dneska oznámila... no, šla do školy hladová (jo, měla na svačinu buchtu, kterou ráno odmítala, tak ji snad sní), ale zajímalo by mne, jestli někdo taky takhle bojujete, a jak to zvládáte? mladší kluci sní všechno, maximálně si vyberou jestli chtějí na housku med nebo sýr nebo xyz... |
| Epepe | 89236 |
|
|
13.9.2013 13:45:07
katkahlida, a řešíš nějak to, že je tak jednostranně zaměřený?
Můj syn má teda zájmy dva: auta a buben. ![]() Nic moc jiného ho nezajímá. |
| Epepe | 89236 |
|
|
13.9.2013 13:41:20
Ne, to mě fakt nenapadá.
Náš chlapec to taky umí od malička. Jediné, co to podpořilo, je jeho fanatismus do motorismu. Fanatismus, to se fakt jinak říct nedá. ![]() |
| Alena |
| • |
13.9.2013 10:05:34
ANo, to je oblibena zabava dvouletych najme chlapcu, take to u nas meli. K tomu rozvijeni: nech ho zit, postara se sam. Misto pexesa se prihlas treba na kurz finstiny.
|
| Filip Tesař | 134358 |
|
13.9.2013 9:08:33
Vím od známých (nebo spíš jejich rodičů) a různě z doslechu, že zrovna zájem o značky aut je v tomhle věku (tak 2-4 roky) hodně rozšířený, spousta rodičů si to pamatuje, protože je to podobným způsobem fascinovalo. A dělaly to i holky, nejen kluci. Asi to tedy není nic extra zvláštního.
Určitě bych tomu nebránil, ale ani se na to cíleně nesoustřeďoval, bál bych se, že by to mohlo vést ke zbytečně jednostrannému rozvoji. Přesně jako Líza, povídal bych si co nejvíc, ukazoval a popisoval svět kolem sebe, přibližoval, co právě dělám atd., to je nejlepší myslitelný rozvoj. Bez zvláštních pomůcek, kartiček, pexesa. Zdá se to obyčejné a tak trochu proti rytmu doby, v níž nás kdekdo pohání a nabádá, že je nutné dítě začít rozvíjet v tom či onom co nejdřív, aby o čtvrt století později našlo kvalitní uplatnění. Ale je to to podstatné, co pro něj můžeš udělat - začneš ho tím připravovat na samostatné a flexibilní uvažování. |
| MÍŠA&FÍK | 38466 |
|
|
13.9.2013 8:52:37
Můj syn se o auta začal zajímat snad již v porodnici...asi tam tuhle zálibu zrovna rozdávali, neboť kamarádčina dcerka, narozená jen o den dřív ji má také.
Syn se narodil v září a když si na jaře v kočárku sedl, začal ukazovat na auta a už s tím nepřestal. Nepracovala jsem s ním nijak, ale věř, že rozvíjet se to bude. Červená fordka je slabej odvar.....HIHIHIHIHIHIHI Každá značka má modely, ročníky, typy, obsahy, válce.......koně...výkony.....na každý typ auta maj názor v Top Gearu, o lecčems píší v Auto 7, o něčem mluví v Auto moto revue a o něčem jiném v Autosalonu....kupodivu i o autech existují encyklopedie, knížky, atlasy....na výlety se nemusí jezdit jen na hrady a zámky, ale i na autosalony....teď zrovna bude velký ve Frankfurtu....i ten v Praze bývá slušný.......konají se různé slety fanoušků...jednou brouků, podruhé minicooperů, potřetí tunningové srazy , of roady pořádají různé jízdy do kopce.....lze udělat si díky této zálibě známosti ve všech autosalonech v okolí, aby tam nechali mladého nadšence prolézt auta od střechy až po podlahu, vycházky s kočárkem a pozdeji i bez kočárku vedly vždy nejprve na stanoviště rychlé záchranné služby tady opodál, kde už řidiči sami vybíhali a odemykali sanitky.......hasiči pořádají dny otevřených dveří......zkrátím to.......prolezli jsme naprosto všechno a každej, kdo měl jen trochu jiné auto, než je běžné, tak ten syna povozil...99% z toho si domlouval sám. .....prostě to vypadá na celoživotního koně....a to pořádně velkého ! Ovšem můj názor je takový, že je to koníček právě proto, že je to dobrovolené - pokud bych do toho začala jakkoliv zasahovat, po čase by to mohla začít být pěkná pruda ! Jo, a největší jeho sen je zůčastnit se natáčení Top Gearu v BBC (nebo která televize to natáčí) a moje jedna z mála pák, jak syna přitáhnout k učení je ta, že když se bude učit, může dělat v životě cokoliv, co bude chtít, třeba i ten Top Gear pomáhat vytvářet.....autům zdar ! P.S. Než se synek posadil v tom kočárku, tak jsem poznala snad jen škodovku...a tatínek nemá ani řidičák..... ![]() P.S.S. První synova slova byla MÁMA a BÁBA. Neznamenalo to však to, co lze předpokládat, nýbrž MÁMA byl FIAT (měla jsem v té době Fiata) a BÁBA byl VOLKSWAGEN (naši v té době jezdili ve VW) ![]() |
| Ráchel, 3 děti | 76748 |
|
|
13.9.2013 8:45:22
tak ono se tím hraním a povídáním rozvíjí, ne? :) takže zakladatelka hledá nějakou dobrou hru na toto téma, které právě dítko zajímá
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.