| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak naučit děti - ostatní

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1340] Názory 13411350 z 3407  [Dalších 2057 >>]
CPO 111394
2.7.2013 14:14:09
"máš nárok"
~t~
Benin 118322
2.7.2013 14:13:14
Tak jedině už prostě stát nad ní a slečna bude uklízet. A bude uklízet hned, jak jí to řekneš, protože na ni není spoleh, že si své věci uklidí později sama od sebe. Motivaci nenajde, ale v nějakém prostředí se žít musí. Je jí sedm, máš nárok, aby se starala o své věci sama, včetně pořádku.
Žžena 83005
2.7.2013 14:06:31
Len,
já si nemyslím, že by člověk byl buď systematik, nebo chaotik a hotovo. Říkáš o sobě, že jsi chaotik, ale to je blbost, protože je hodně oblastí ve Tvém životě, ve kterých chaos prostě nemáš. Já mám taky doma bordel, ale za chaotika se nepovažuju, protože naopak na jiný věci systém mám. Takže bych se spíš zamýšlela nad tím, proč to třeba někde jde a jinde nejde.
Bberi 40972
2.7.2013 13:23:20
Ty máš doma moji dceru???~:-D Sedí to do puntíku, ráda si taky přečtu rady...~:-D
Nikaia+08+10 115225
2.7.2013 13:12:33
Přesně. Domnívám se, že se lidé dají rozdělit na "trousiče" a "sběrače". Jeden přejde pokojem a je za ním bordel. Druhý přejde pokojem a bordelu ubyde. A to přestože ani jeden z nich nic zvláštního v tu chvíli neudělal.
Len 108740
2.7.2013 12:57:40
~t~Jo, tak tohle dela moje maminka uz 33 let a furt houby platny~t~ Nekdy jsem rada, ze jsem tak daleko, jinak bych se z toho asi zblaznila~t~ Jsem chaotik a tim zustanu, nejsem schopna toho, co pises, systematicky udrzovat poradek. Systematicky nedelam nic, vim, ze si nasi asi casto rvali vlasy z hlavy, protoze oni jsou oba poradni a systematicti, ale predelat osobnost jaksi nelze.
Xantipa. 34439
2.7.2013 12:55:20
Já si myslím, že pořád to jsou děti a potřebují pomoc - některé prostě míň a některé víc, tak to je a nemá na to vliv výchova, protože z povahou roztržitého dítěte nikdy nevyroste puntičkářský dospělý. Jistě, není možný se na všechno vykašlat stylem - dělej, jak uznáš za vhodný, výchova je třeba, ale každý dítě potřebuje něco jiného a cíle nebudou stejné.
CPO 111394
2.7.2013 12:51:09
Mapat, ano, když dceři sedím za zadkem a říkám přesně, co kam má dát, tak ano, s otráveným obličejem to samozřejmě UKLIDÍ, ale jsme pak po takovém "úklidu" (který vydrží přesně do příštího rána, tedy uklidíme-li před spaním ~;)) utahané a otrávené obě, a toho času, který bych mohla věnovat něčemu smysluplnějšímu... Takže to dělám fakt už jen když už pro bordel není vůbec ničehož nic vidět a kam šlápnout...
Mapat 109192
2.7.2013 12:50:50
MiliP: vedená byla k tomu, že věci se vrací zpět na své místo, že před spaním se hračky uklidí, že než se roztáhne nová hra, ta předchozí se musí uklidit, že společné prostory jsou pro všechny atp.
Nic se nemění, ani můj ani její přístup, problém to byl v podstatě vždy, jenže s věkem to vykrystalizovalo. Když byla menší, tak bylo přirozenější, že zapomene, někde něco nechá, u úklidu není dost rychlá, takže to nestihne, dospělý pomůže, jenže čím je větší, tím víc už by toho měla zvládnout ona. Ve škole už nikdo nebere ohledy na to, že nemůže najít lepidlo, nemá ho, podruhé, potřetí, bác poznámka. Kdyby jí ta poznámka byla ukradená, tak by mi to snad míň vadilo, OK, je salámistka, můj opak~t~, tak dobrá, ale jí to jedno není, brečí, těžce to snáší a pláče mi v náručí a já akorát za zaťatými zuby drtím něco o tom, že si za to může sama a že jsemtopřeceříkalažesitomáuklízet....
Xantipa. 34439
2.7.2013 12:48:38
Hmmm - tak to bych ti přála mého syna, tomu je to prostě šumák. A v poslední době přidal diskuze na téma - co je můj životní prostor, co tvůj a na co mám či nemám nárok a jestli je správné mu žvanit do jeho "pořádku" v pokoji. Skvělý - no, aspoň si tříbí myšlenky a učí se vyjadřování.
[<<Předchozích 1340] Názory 13411350 z 3407  [Dalších 2057 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.