| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak naučit děti - ostatní

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1390] Názory 13911400 z 3407  [Dalších 2007 >>]
susu
  • 
2.7.2013 10:39:32
Nápodobně.:-)~n~ Igeliťáky si teda nebere, ale spíš krabičky doma.
Laura
  • 
2.7.2013 10:37:50
Tak to si taky rada prectu...

Ma dcera je stejny pripad i zhruba stejny vek (ted v lete ji bude sedm). Zajimalo by mne, zda je sance, ze se to s vekem zlepsi. Bojim se, ze ne :-(

Plus ona je navic strasna ""kramarka"". Ma milion tasticek a sacku (bere si i sacky na pecivo v obchode, kdyz se otocim) a v nich hromadi bez ladu a skladu vse - kaminky, drobne figurky, papirky od bonbonu, kvetiny utrzene na prochazce, obleceni na panenky, vystrizky z letaku,.... A samozrejme, ze je zle, kdyz ji pozadam, aby si to probrala a aspon trochu zredukovala.
susu
  • 
2.7.2013 10:37:01
Jojo, jak jsme si tak ještě jednou přečetla tvůj přísppěvek ano, všechno znám a taky to tak dělá má dcera.
Jen můžu doufat, že z toho vyroste, protože u nás doma to fakt (většinou)nevidí.
Žžena 83005
2.7.2013 10:35:54
Zkoušelas nějak stanovit denní režim? Pohrát si s tím, kdy co bude dělat, dát jí třeba seznam na ledničku, její nástěnku v pokojíčku nebo někam, kde na to uvidí a kde se jí to bude samo během dne připomínat?
susu
  • 
2.7.2013 10:33:52
Já mám doma desetiletou nepořádnici a s řešením jsem pořád neúspěšná. Když zahromuju, tak teda s kecama(nebo rovnou hádkou) uklidí. Sama od sebe ani náhodou. A bordel, který je schopná vytvořit je neuvěřitelný.
Ivka3 115865
2.7.2013 10:33:28
Mám to samé, ale s klukem. je mu 12 a žádné zlepšení. Jak říkáš, nevidí, vidět nechce? Nejhorší je to ve škole, protože takový bordel, jaký má v tašce je neskutečný a dokáže to udělat během jednoho dne. Co s tím, nevím.
CPO 111394
2.7.2013 10:31:05
Nechat ji být. Binec bude stejný, ale nebudou pořád nějaké hádky a naštvání.
Mapat 109192
2.7.2013 10:25:42
Jdu si pro radu, protože už jsem zoufalá. Sedmiletou dceru vedu od mala k pořádku, ale v podstatě by se dalo říct, že to nezanechává žádné stopy. Spíš se to s lety zhoršuje, protože u menšího dítěte by se dalo ledacos svést na to, že "... je ještě malá...", teď už to nejde.
Já nejsem nějaký extra puntičkář na pořádek, ale co dělá ona, je pro mne nepochopitelné. Vysvlečené oblečení nechá poházené po pohovce. Když jí něco spadne ze stolu či židle, nikdy to nezvedne, je schopná to nechat uprostřed místnosti a třeba celé odpoledne překračovat. Mám pocit, že ty věci snad nevidí. Tisíckrát už slyšela, co má a nemá dělat. Ví, kam co patří, umí věci poskládat, uložit, od mala je k tomu vedená. Jenže je nevidí a nechce vidět. Nepomáhají odměny, zákazy, motivace, osobní příklad, společný úklid, sliby, tresty, nic. Myslím, že už jsem vyzkoušela snad všechno.
Když řeknu, že půjdem tam a tam, až bude mít uklizeno, tak zpanikaří, že to nestihne, nezvládne, neudělá a místo toho, aby si trochu pohnula, tak ji to úplně paralyzuje, sedí uprostřed místnosti a brečí, že to nedá. Když uklízí, tak si jednak s každou věcí začne hrát, takže roztahá ještě víc věcí než předtím, anebo přenáší věci z místa na místo a neukládá je tam, kam patří. Výhružky typu: "nepůjdeš spát dokud nebudou uklizené hračky" nefungovaly nikdy, seděla nad tím tak dlouho, až už prostě musela jít do postele, protože ráno brzo vstávala do školky. Oblečení si není schopná skládat na hromádku, ale různě ho pohazuje, takže ho druhý den nemůže najít a vytáhne další. Mnohokrát jsme uklízely spolu, aby viděla, co kam dávat, jak postupovat, aby byl úklid rychlý, efektivní, aby měla pak víc času na hraní a hlavně všechno našla~o~ Bez efektu. Už opravdu nevím.
Je u nás kvůli tomu spousta hádek a napětí a už toho mám plné zuby.

Ráda bych, aby aspoň nějaké základy měla naučené. Nemusí být všechno pünktlich, ale kdo bude chtít být s takovým bordelářem? Proč by měl zbytek rodiny překračovat její věci nebo si musel nejdřív odklidit sedačku, když si na ni chce sednout. Už teď má problémy ve škole, každou chvíli něco nemá, hledá, zapomene, nosí kvůli tomu poznámky, které obrečí, ale zlepšení stejně žádné.
Je vůbec šance, že když se s ní budu rozčilovat další rok, dva, tři, pět, že se to zlepší? Nebo mám rezignovat, ušetřit si nervy a nechat ji být? Binec bude stejný, ale nebudou pořád nějaké hádky a naštvání? Je šance, že jí to v nějakém věku samo naskočí?
Spíš se obávám, že se to s pubertou ještě zhorší, to se pak asi odstěhuju do sklepa~a~
Petra+3 85038
13.5.2013 15:15:52
11 ročná dcéra to tiež nevie, snažila som sa xkrát a nič... potom som zistila, že to nevie asi 10dospelých ľudí z môjho okolia, tak som prestala dcéru terorizovať a všetko jej drvím...
Renka + 3 26652
13.5.2013 14:29:57
No to by mě taky zajímalo, moje téměř 13 dcera to neumí, naštěstí nebývá nemocná, ale asi před rokem musela dostat atb a doktor byl na nás hodně nepříjemný, jak to, že to neumí a v lékárně byli taky naštvaní, co jim zabere času naředit takové množství sirupu. Mladší děti to v pohodě zvládnou, u ní jde o psychický blok, jenže lékaři poradit neumějí a jen na nás řvou ,že jsme asi úplně neschopní .~:(

Trénovat na malých pilulích nepomáhá, jak by se mohlo zdát, tudy cesta nevede, ten blok tam je takový , že nepolkne ani miniprášek.
[<<Předchozích 1390] Názory 13911400 z 3407  [Dalších 2007 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.