Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| luthienka | 77117 |
|
|
13.5.2013 11:53:46
A nebo zbývá injekce a nemocnice. Ale zase jí nechci strašit. Snad se to naučí. Zkusím koupit nějaké malé a potahované vitamíny (třeba ten celaskon). Kde říkáte dítěti, že má mít v puse prášek? Vzadu na jazyku (to dělá manžel), nebo mezi zuby (to dělám já), nebo jinde?
|
| Žžena | 83005 |
|
13.5.2013 11:52:47
Jo, drcení si taky pamatuju
![]() Mám tetu (60), která nepolkne prášek dodnes. Ale zas je srozuměná s tím, že pak je nutno dostat ten lék v sirupu nebo injekci. |
| Eva + Klárka2/07 | 93216 |
|
|
13.5.2013 11:49:06
Je to o psychice. Má prostě strach to polknout. Pokud nepolkne tabletku, nezbyde ji nic jiného než sirup.
Teď jsem si vzpomněla, jak mi mamka vždycky drtila prášky, fuj, to bylo hnusné ![]() |
| Žžena | 83005 |
|
13.5.2013 11:47:28
Můžete zkusit nacvičit i mimo nemoc třeba s celaskonem.
A pokud nebude polykat léky, tak holt sirupy vzít musí ![]() |
| luthienka | 77117 |
|
|
13.5.2013 11:45:02
Poraďte mi prosím triky, jak naučit osmiletou dceru polykat léky. Nezvládne ani polovičku Zyrtecu
. Prý se jí to vždy přilepí na jazyk a zvedá se jí žaludek. Byla jsem stejná a tak jí chápu. Ale kdyby měla brát antibiotika (už asi 5 let je neměla, ale může se to stát), tak sirupy už také nechce a prášky polykat neumí. |
| Alraune | 129596 |
|
|
16.4.2013 18:00:51
Dcera žádné oblečení "na ven" nemá, časem samozřejmě zlikviduje všechno. :) Ale stejně by z toho vyrostla.
Pokud jde o hračky, napadlo mě, jestli "chladný" vztah k věcem nemůžou mít děti ze školky a z družiny, hračky nejsou jejich, vždycky je někdo zničí... a pak to přenesou i domů. |
| Líza | 17721 |
|
|
16.4.2013 17:19:44
Eržiko, no já si myslím, že můžou dorvat a poničit i to, co mají na sobě cestou ze školy. A že je pak na rodičích, aby je vybavili takovým oblečením/botama, který rodinu nebudou tak bolet.
Pokud jde o ztrácení věcí, tak tam už vůbec mi to přijde mimo, to není tím, že si dítě věcí neváží, ale tím, že nedokáže myslet na to, co všechno si má vzít, odnést, uklidit, přendat. Beru to jako formu dys, to fakt není schválnost nebo nevychovanost, a u nás v tomhle pomohl až složitej motivační systém s mojí důslednou každodenní kontrolou - a tak jako tak jsem byla suverénně nejčastějším návštěvníkem beden se zapomenutým oblečením v přízemí školy. |
| Benin | 118322 |
|
|
16.4.2013 16:34:40
Ano, rozdíl je, pokud na tu díru můžeš dát záplatu, ale já jsem psala, že rifle šly na vyhození, podle mě ty díry ještě posléze dopáral rukama. A ani já nekupuju rifle za tisíce, ale druhák pochopí, že nemá chodit v riflích všechny přestávky po kolenou. Peníze netisknu a mimo to, záplaty se mi nelíbí.
|
| * Liv | 30003 |
|
|
16.4.2013 16:06:28
Já nevím, ale to že druhák přijde ze školy s dírou na koleni mi nepřijde nijak pobuřující a svědčící o zhýralosti a nehospodárnosti. Nekupuji dětem džíny za tisíce a když je díra, udělám záplatu. Záplatu jako ponížení nevnímají, na kalhotech jí má ve škole kde kdo.
Jedna věc je úmyslné ničení věcí, ale druhá věc je, že obzvláště kluci neposedí a oblečení může dojít k úhoně snáz, než u dospělého. |
| Benin | 118322 |
|
|
16.4.2013 13:44:30
Náš mladej byl v první třídě s oblečením v klidu, ale v druhé přišel s děravými koleny, ale tak, že rifle byly na vyhození. Tak přítel šel a z půdy donesl po svém starším synovi šílené mrkváče a mladý šel do školy v nich. Od té doby je zase s oblečením klid. Jo a na nové rifle si musel přispět ze svého s tím, že příště doloží plnou cenu. Že nemá? Odpracuje, může jít třeba skládat uhlí, u nás se práce vždycky najde.
Jinak s hračkami je to horší, to je rozbité pořád něco, ale řeším to tak, že prostě nové hračky nekupuju. Pokud od někoho dostane na narozeniny, tak si toho buď váží a má to, nebo to rozbije a má kulový. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.