| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak naučit děti - ostatní

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1450] Názory 14511460 z 3407  [Dalších 1947 >>]
Petra+3 85038
10.4.2013 21:33:33
Dcéry (10 a 4) som to neučila a zdravili obe už od 2 rokov. Syn (7,5) zdraví asi tak 10 ľudí a zvyšok nepozdraví,aj keby som sa na hlavu stavala, nepomáha absolútne nič. Blbé sú situácie napr. v škole, kam chodí a kde ja pracujem, pretože tam zdraví len svoju pani učiteľku a hotovo, ideme spolu oproti riaditeľke, nepozdraví,hovorím mu to popredu, nič, vo chvíli stretnutia, nič, riaditeľka stojí, čaká, ja dohováram, on nič (najradšej by zaliezol do myšacej diery)... podobne iné učiteľky, kuchárky, upratovačky... Každý pozerá naňho, že je nevychovaný, na mňa, že som ho nevychovala... zo začiatku som to osť riešila, teraz po polroku som už asi otupelá :)
zerat 18305
10.4.2013 21:19:02
U nás to bylo stejné ~k~ Dokonce někteří nám ani neodpovídali na pozdrav ~e~ Jeden pán nám vždycky dost nepříjemně odpovídal "nazdar!" až po letech vyměkl a dokonce se pak i s námi dávával do řeči ~:-D Teď se tu zdraví celý blok paneláků - přijde mi to lidštější - lidi tím mají tak nějak k sobě blíž :-)~d~
Tatramelka+3 66284
10.4.2013 19:58:26
Já bych jako základní viděla to, jak moc zdravíte vy jako rodiče~;). ...doufám, že to není Váš příklad, ale všeobecně lidi na to moc nedbají, hlavně ve městě. My jsme žili s dětma na vesnici a tam se prostě zdraví všichni a pro děti to byl kulturní šok nastěhovat se do činžáku, kde nikdo nikoho nezdraví. Teda, naše děti je to naučily, tak že ted´ už se v domě také zdravíme.

Ale oba kluci měli období, kdy se zkrátka styděli a vím, že i třeba švagrové dcera ač zdravila od prvních sluvek neb naše babička je povoláním pošt´ačka a je na zdravení hodně háklivá, takové období také zkrátka měla. A jak už tu někdo psal, my zdravíme všechny a všude a hlavně nahlas~t~, ale když nás nepozdraví malé dítko neřeším to.
Polly... 33657
10.4.2013 18:31:46
Razím heslo, že chci mít spokojené dítě a jde mi primárně o něj a ne o moje ego nebo o to, co řeknou lidi, takže pokud čtyřleté dítě nezdraví, nechám ho být. Moc dobře vidí, že se "TO" dělá, ale má své důvody, proč nezdraví. Já je respektuji. Zdravit jistě začne dříve či později. Pozdravení třeba cizího dospělého může být pro malé dítě zcela nepochopitelné a nevidí v tom žádný smysl. Je to kulturní konstrukt a děti se tato pravidla nejlépe učí pozorováním a napodobováním, ale musí chtít.
Respektující věta, co tu zazněla je ok. Ale nutit, odměňovat, trestat nebo manipulovat mi přijde hodně přes čáru.
hankuba/Kubík06/Eliška09 90305
10.4.2013 18:26:47
Naše děti umí zdravit od cca 3let.
Ale není pravidlem,že pozdraví vždy a každého jak by měli. Neb prostě sou stydlivý
Beruška+J02A07T10 48718
10.4.2013 17:48:04
jani, nezlob se, ale myslím, že řešíš blbiny.
Jistě je nějaká norma, že zdravit se má a ty dcerku k tomu vedeš, vysvětluješ, ale tím by to pro mě haslo, časem se přestane stydět.

on ten ostych u těch dětí někdy je opravdu tak silný, že je úplně paraziluje.

Mám tři děti, z toho dvě jsou starší než tvoje 4leťačka - nejstarší dobrý den říkal každému na podkání a děkuji už od dvou let.. prostřední má ADHD a hraniční AS a zdravit sama od sebe a to ne vždy, se naučila až po dvou letech ve školce, kde zdraví děti pořád sborově - ve školce zdraví líp, strhne se s davem, ale třeba dnes přesto že jí je už 6 a 3 měsíce, při odchodu z ordinace dětské dr, nepozdravila, až na moji druhou výzvu, odpověděla sestřičce na pozdrav..

nejmladšímu jsou necelé tři a ten nejen že nepozdravaní, ten ani nemluví.. takže to bude taky složité..

myslím, že děláš maximum, jen jí prostě dej čas a neboj, spoustu sociálních dovedností se naučí ve školce, to jestli umí pozdravit sama od sebe jistě nebude pro pani učitelky stěžejní, spíš je bude zajímat jestli se sama umí najíst a obléct..
Nika89 91671
10.4.2013 17:41:31
Ty Garpe, co máš vlastně pořád s těma narážkama na společnost? Já z nynějšího stavu taky nejsem odvázaná, ale mít to pořád jako ty, tak si asi hodím mašli.
Nika89 91671
10.4.2013 17:40:11
Když se jim nechce nenutím, mám kluky a bude jim 5 a 3 a zdraví jak chtějí, v drtivé většině pozdraví sami od sebe. Říkají dobrý den/nashledanou a mladší někdy ahoj/čau.
Asi se to naučili nápodobou, cíleně jsme je to neučili.
TS Garp 132511
10.4.2013 16:44:50
Někdo se holt zdravit nenaučí - nezdravím lidi co mne se..u. A pozdravi od nikoho nečekám. Je to stejně falešná přetvářka společnosti - stejně čekaj až zakopneš aby se na tebe jako zvířátka vrhly.~:-D~:-D~:-D Tak o co stát.
zerat 18305
10.4.2013 15:59:24
Zdravím já, zdraví děti... vysvětlování, vysvětlování, vysvětlování... občas upozornění, že měla pozdravit, moc pomáhalo, že sousedé holky chválili, že zdraví... ~d~ Holkám jsem zase vysvětlila, že pozdravit je slušnost, odpovědět povinnost. Když jim někdo neodpoví, tak je to známka čistě toho, že je dotyčný nevychovaný a ony můžou mít z toho dobrý pocit, že ony jsou vychované ~;)
[<<Předchozích 1450] Názory 14511460 z 3407  [Dalších 1947 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.