Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| TaJ | 81121 |
|
|
10.4.2013 13:11:47
Ahoj, já jsem to syna nijak zvlášť "neučila", ale prostě jsem vždycky jen říkala "řekneš tetě apod. ahoj?" - někdy řekl, někdy ne, ale vzhledem k tomu, že je hodně stydlivý a má hodně opožděnou řeč a dlouho byl schopný říct maximálně ahoj, tak jsem to nijak zvlášť neřešila... ve školce začal někdy sám odpovídat kamarádům i paní učitelce...no a tak dva měsíce zpátky se najednou za mnou, kdykoli někoho zdravím, začalo jako ozvěna ozývat tichnounké "dobrý den"
, jen je legrace, že když zdravíme dospělého "dobrý den" a ten malého pozdraví "ahoj", tak malej se jakoby opraví a řekne mu taky ahoj , jinak zdraví podle mně - podle toho, koho potkáme, tak zdraví stejně jako já![]() |
| Petra |
| • |
10.4.2013 13:08:10
Mě takhle strašně stresoval táta, když jsem byla malá. bydleli jsme na vesnici a pro něj to, že nepozdravím když někoho potkáme, bylo naprosto nepřijatelné. Dle něj jsem mu dělala ostudu, lidi si řeknou, že mě nedokáže vychovat a bla bla bla. Pro mě bylo pozdravení někoho cizího takový stres, že si to pamatuji do dneška, jak moc jsem se styděla. Jsem prostě pořád introvert. Prostě ji nech být, dokud k tomu nedoroste.
|
| Klarisanek | 111002 |
|
10.4.2013 13:07:43
Presne tak.
|
| Klarisanek | 111002 |
|
10.4.2013 13:06:03
No ano, tak se stydi, tak ji snad nebudeme nutit nasilim, aby se nestydela. Muj 6tilety se taky casto nekde stydi pozdravit. Ve znamem prostredi hulaka pozdrav na dalku, vcera v hlidacim koutku mi vlezl za zada a drzel se me za nohu. Dle toho poznam, ze se stydi a ne ze nechce pozdravit.
|
| Paradox | 15600 |
|
|
10.4.2013 13:05:14
Neporadím
Naše 4,5 letá taky zdraví jen někoho a jen v určitém prostředí. Za nic na světě třeba nepozdraví sousedy ve výtahu, když k někomu přistupujeme. Stojí se sklopenou hlavičkou. Tak jen prohodím pár slov a před ní říkám, že se Dorotka určitě zdravit brzy naučí. |
| Líza | 17721 |
|
|
10.4.2013 13:04:02
Nejde o to, jestli chápe smysl. Spousta malých dětí se ostýchá cizích lidí. Ona může tisíckrát vědět, že má pozdravit, přesto toho nemusí být schopna.
|
| Abigail* | 76789 |
|
|
10.4.2013 13:03:03
Obě naše děti začaly zdravit se mnou kolem 2,5 let. Pak je to ovšem přešlo. Dcerka se to pak naučila s nástupem do školky zhruba v 3,5 letech. Syn má 3 a pozdravit odmítá. Někdy při dobré náladě to po mě zopakuje. Mám ale neteř, která za chvíli bude mít 5 let a ta nezdraví vůbec. Ani lidi, které už vlastně zná - paní učitelky nepozdraví. Ono to přijde samo, nijak bych to nehrotila. Já to zdravení dětem zdrůrazňuju hlavně u známých lidí, sousedek, že je to slušné pozdravit.
|
| Markéta s párkem |
| • |
10.4.2013 13:03:00
Tedy, aby to nebylo pochopeno špatně, nemám na mysli, že bys ji k tomu neměla vést, to ano. ale ne nutit. Howk.
![]() |
| Janinka a dvě princezny | 132403 |
|
|
10.4.2013 13:02:45
já nevím, ale když chápe smysl toho, že když něco dostane má říci děkuji tak smysl toho, že když někoho potkám řeknu mu ahoj nebo dobrý den by taky měla chápat ne, podle mě je to stejné zvláště pokud ona "jen odpovídá" na pozdrav
|
| Slída | 125055 |
|
|
10.4.2013 13:02:34
Dcera také nezdravila, dokonce ani neodpovídala na pozdrav. Když mi na pozdravení hodně záleželo, dostatečně dopředu jsem ji upozornila. Začala zdravit sama až od šesti let a to jen když pozdravím já. Kamarádům už také někdy odpovídá, ale velmi potichu. proč to dělá nebo nedělá netuším a ani neřeším. S velmi blízkými kamarádkami se vítá objetím.
|
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.