| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak naučit děti - ostatní

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1480] Názory 14811490 z 3407  [Dalších 1917 >>]
kája+dva 65364
10.4.2013 13:02:02
Prostě bych jí to pořád připomínala. Časem to po tobě začne opakovat. Čtyřleté dítě už musí chápat, že je slušnost zdravit a ne všechno obhajovat věkem.
Markéta s párkem
  • 
10.4.2013 13:02:02
Přidávám se k ostatním. Mě když čtyřleté dítě nepozdraví, ačkoliv ho pozdravím já i moje dítko, tak si nemyslím NIC. Takže z hlediska "Co si o vás ostatní pomyslí", to neřeš.

Jestli je nekontaktní, tak je myslím přirozené, že se jí nechce zdravit cizí lidi. Mě kolikrát taky ne, zvláště pak ráno, když v sobě musím přemáhat napruženost, že nemůžu spát.

Zdraví "domácí" lidi, když přijdou nebo odcházejí - tebe, tátu, babičku apod.?
Eva + Klárka2/07 93216
10.4.2013 13:01:17
No já nevím, ale ve 4 letech mi malá na zdravení nepřijde. Jasně, nemusí zdravit první, ale odpovědět na pozdrav by už mohla. Tady je spíš problém v tom, že se stydí.
Klarisanek 111002
10.4.2013 12:57:22
Nech ji byt, to, ze tobe se to libi neni norma. Je jeste mala na to, aby chapala proc se ma zdravit a lide to urcite u tak maleho ditete chapou, ze jeste nepozdravi.
Líza 17721
10.4.2013 12:54:12
Nech ji dejchat. Ve čtyřech letech to některé děti dělají, jiné ne. Jsou děti, které se až kolem pátého roku přestanou stydět do té míry, že jsou schopné říct cizímu člověku dobrý den, a pro některé ještě i v tomhle věku je to těžké.
Tvoje dcera teprve půjde do školky, tzn teprve má před sebou první větší trénink sociálních dovedností.
Samozřejmě je v pořádku jí to připomínat, ale fakt to nehroť, je malá.
Eva + Klárka2/07 93216
10.4.2013 12:53:53
Neboj, ve školce se to naučí. Moje dcera sice zdraví od malička, ale ve školce dělají všechny děti, že se postaví do dveří a zařvou: dobrýýýýý den!!!!!!!!!!!

A v knize RaR se píše, že máš říkat něco ve stylu: naproti jde paní sousedka, je slušné ji pozdravit.
Janinka a dvě princezny 132403
10.4.2013 12:50:41
Ahoj, potřebovala bych poradit, jak jste své dítě naučili zdravit. Moje čtyřletá za boha nechce zdravit, nikdy, nikoho. Nejsem ten typ, který by to važadoval vždy a všude, ale v některých situacích se to "prostě hodí" a od čtyřleté se jaksi už očekává, že to umí. Upozorňuji, přímo vyzvu, dneska jsem to zkoušela i formou hry jako, že to bude její úkol a nic. Dcera není příliš kontaktní, pokud jde o děti je to bída a když už se jí někdo líbí také ho nepozdraví jen zamává. Mě se líbí, když někoho potkáme a prťous mi řekne dobrý den nebo ahoj, dceru chci dát od září do školky (jestli se dostaneme) a chtěla bych, aby tam přišla jako, že už zdravit umí ne aby jí to ve více než 4,5 učili až tam, dneska jsme školku potkali a děti krásně sborově dobrýýýý déééén, a ta naše ani učitelce neodpověděla. Našli jste nějaký fígl na ty, kterým se nechtělo? dík
Evžen
  • 
2.4.2013 11:06:16
Ahoj
sice je to divné ale moje manželka je hrozná bordelářka jezdím na měsíc pryč kvůli povolání(řidič kamionu) vracím se a je v domě nepúořádek tomu také přispívá dcera ktere je již devět ale i tak uklízí jednou za rok nic ju snad neusvědčí dedne si nazem a začne brečet bít ji nechci co mam dělat?
Patrizia
  • 
20.2.2013 19:16:23
Mám stejný problém s 8 letým synem, prostě usoudil, že malovat neumí (opravdu mu to nejde) a nechce prostě malovat a tím dost často vzniká problém ve škole, kdy mají úkol typu: Namaluj babičku tak jak ji vidíš. Já sama dokážu kreslit dost obstojně, ale nedokážu syna naučit kreslit i když si k tomu sedneme a vzhledem k tomu, že se po chvíli na to nedokážu dívat a rupnou mi nervy, tak raději to namaluji za něho, ale to taky nejde a nevím co s ním mám dělat, jestli ho mám přihlásit do nějakého kurzu malování, nebo nevím co. Jediné co ho baví je tvoření s hlínou, tak jestli mám na něho zapracovat přes tu keramiku??... :-(
Katsue 134623
15.2.2013 22:52:47
Já bych rozlišila oprávněnou žádost o pomoc od nátlaku a citového vydírání.
Můj syn (3 a půl) považuje za naprosto samozřejmé, že se mnou dělá veškeré domácí práce, prostě starost o domácnost je společná věc, to je ok.
Ale nikdy bych se k němu nechovala tak, jako ty k dceři. Ukazovat jí tu fotku bylo podle mě dost brutální a neempatické od tebe - takže na tvém místě bych byla tolerantnější k nedostatku empatie 6letého děcka.
Za mě - vyžadovat pomoc ano, ale jinak, pozitivně. S uznáním, důvěrou, pochopením. Já to stavím tak, že pomáhat je dobré, uznáníhodné, poděkuju mu, pochválím dobrou práci, poukážu na výsledek (jak a včem to pomohlo, jak je užitečný). Pokud pomáhat nechce, tak nemusí, nijak to nekomentuju, jen případně vysvětlím, proč by bylo dobré, kdyby pomohl (např. mohli bychom být déle venku na hřišti, stihli bychom pohádku apod.). Syn prostě z mého postoje sám cítí, že je dobré být součástí toho užitečného "dospělého" týmu. Nic víc, nic míň.
Do jídla nenutím z principu.
Btw. - jaké jsi ty byla dítě v 6 letech? Empatické? Pomáhající? O koho ses starala?
[<<Předchozích 1480] Názory 14811490 z 3407  [Dalších 1917 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.