Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Katka +3 | 77171 |
|
|
15.2.2013 11:34:46
Vnímám to podobně. Jako dítě ve mně podobné scénky(já se o tebe starám, tak ty musíš....) vyvolávaly pouze odpor. Koneckonců matka si mě jako dospělá pořídila, tak snad tušila, že se o mně bude muset starat, já si ji nepořídila...
Jediná cesta je nebránit dětem v pomáhání ve věku, kdy o to samy mají zájem(i když v té době jsou často výsledky jejich pomoci jako šrapnel - nejmíň škody nadělají tam, kam nedopadnou ), a trvat na jejich části péče o domácnost i ve věku, kdy už se začínají práci bránit. Nastavit pravidla a trvat na nich. A pokud pomoc odmítnou, odmítnout jim pomoc v jejich záležitostech - ne jako trest, ale jako následek(nepomohlas mi nakrmit miminko, musela jsem to udělat sama a tak teď nemám ani sílu ani chuť jít ti pustit hru). |
| Alraune | 129596 |
|
|
15.2.2013 11:13:08
Moje osmiletá dcera je schopná loupat brambory, obalovat řízky... jenže u toho s ní někdo musí být. Ne, aby jí pomáhal, ale sama se nudí. Já na to nemám nervy, dělá to s ní partner.
|
| Alraune | 129596 |
|
|
15.2.2013 11:07:53
No, mám podobný pocit. Chápu, že v horečce člověk může vnímat věci jinak, ale to s obrázkem černouška i to se sourozencem mi připadá jako manipulativní nátlak. Mimochodm, manžel je pryč, babičky nepomohly... proč by měla ona? Můžeš to vidět i takhle. A myslím, že i ten nátlak a vydírání vedl k tomu, že se šprajcla. Ona je dítě, ne partner.
|
| Katka +3 | 77171 |
|
|
15.2.2013 10:37:48
Jo, a permanentně mě všichni 3 ukecávaj, že by chtěli ještě jednu úplně malinkatou sestřičku.
![]() |
| Katka +3 | 77171 |
|
|
15.2.2013 10:36:56
Taky mám ten dojem. Když se mi narodila dcerka, bylo klukům 7 let a 4 roky. Od začátku ji milovali, hráli si s ní, starší vozil v kočáře po dvorku, věčně ji někde s sebou tahali jak kočka koťata, naučili ji chodit,....dnes je jim 13, 10 a necelých 6 let, občas se poštěkají, ale zatím trvají na společném pokojíčku, blbnou spolu všichni 3 neuvěřitelným způsobem, a neustále a furt si mají o čem povídat. Zrovna včera jsem starší syn s holkou na kopec bobovat a říkal potom manžel, který jel kolem nich cestou z práce, že se spolu dobře bavili.
|
| Katka +3 | 77171 |
|
|
15.2.2013 10:29:18
Utírání nádobí nenávidím dodnes, považuju to za naprosto zbytečnou prudu, však ono uschne samo.
|
| Katka +3 | 77171 |
|
|
15.2.2013 10:26:23
Já jsem teda větší tvrďák - od 10 let nutím své děti(zatím teda syny), aby v rámci nácviku k samostatnosti, jednou týdně uvařily nějaké jednoduché jídlo. Nenechávám je zatím smažit, tam mi přijde nebezpečné, že občas ten horký tuk vyprskne, ale jinak dělají všechno. Cca od 6 let občas v kuchyni vypomůžou něco oloupat/nastrouhat/pokrájet.
|
| Pawlla | 106336 |
|
15.2.2013 10:20:27
Sociální cítění,emopatie,tolerance,s tím se člověk nerodí,to se učí a někdo se to nenaučí nikdy.Tvoje dcera má teprve 6,pokud to vidí v rodině,naučí se to.
|
| Rekka | 99639 |
|
|
15.2.2013 10:11:42
No poradit umim, ale to by me tu na rodine ukamenovaly
![]() Me by jen zajimaly 2 veci: 1) jak reagujes, kdyz ti dcera rekne ze jsi HROZNA 2) jestli kdyz e dcera dozadovala pustit DVD, jestli jsi ji ho pustila ci nikoliv |
| Lída+2 | 28136 |
|
|
15.2.2013 10:08:26
LoraX, no já jsem byla ta hlídačka pro mladší sestru a sestřenice...a vařička....takže.....to beru nějak jako rormálkě..a neřeším ty nože a to jídlo...
A moje děti se naučili vařit z mlsnosti..nemají rádi ohřívané v mikrovlnce ![]() ![]() ...takže pokud zůstanou doma....vaří....dokonce i pro mě, když příjdu v 12h dom.....![]() |
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.