Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Delete | 8214 |
|
|
15.2.2013 18:37:05
Tak já nevím.....já jako dítě doma skoro nic nemusela....snad jen vynášet koš....
Sourozenci museli, vím, že myli nádobí a uklízeli, ségra se motala v kuchyni.... Výsledek? Ségra mi to moje "nemusení" nedokáže zapomenout a dodnes mi předhazuje, jak ona uměla ve dvanácti upéct bábovku, zatímco já to neumím dodnes..... Jenže jsem to byla vždy já, kdo jezdil za našima, když potřebovali pomoct. Já a můj muž jsme našim pořizovali byt a stěhovali si je co nejblíž k sobě (s jejich souhlasem a protože chtěli), abychom jim mohli pomáhat víc. Když bylo něco potřeba, byli jsme to my dva, kdo sháněl, vozil, dělal společnost.....ségra někdy, brácha vůbec.... A když máma umírala, byla jsem to zase já, kdo si ji chtěl vzít domů, kdo za ní běhal každý den do nemocnice, sháněl doktora a ošetřovatelku, než mi ji doktoři zabijou (a nestihla jsem to). To vše se čtyřmi malými dětmi (1 - 5 let), zatímco ségra je bezdětná a bratr měl v tu dobu už děti dost velké a samostatné.... A podobný vztah mám i k rodičům a příbuzným manžela a opět jsme to my dva a ne manželova bezdětná sestra, kdo je kdykoliv k dispozici... Taktéž k adopci na dálku a dobrovolnictví v azyláku mě nemusel nikdo přemlouvat.... Řekla bych, že mám spoustu špatných vlastností, ale sobec se ze mě nestal, i když podle toho, jak jsem doma vůbec nic nemusela a měla jsem "všechno" (dojem mých sourozenců, jen nikdy nepochopili, že to, co mi chybí nejvíc, je vztah, jaký mají oni mezi sebou )..... |
| Hanka |
| • |
15.2.2013 14:20:16
Katko,
já ho taky nechávám oschnout, jenom když je na mytí moc a nevleze se na odkapávač, tak se nějaké utřít musí. Což jsem teda většinou chtěla po dětech, když byly menší (teď už jim ho dávno prostě v dohodnutých dnech hodím na krk celé) |
| Lída+2 | 28136 |
|
|
15.2.2013 13:12:25
Kudla2, no přesně jak píšeš, ono to přesně odráží tu naší společnost, každý myslí jen na sebe....
......myslím, že tím co tu sem tam někdo napsal...vychovávají z dětí děsný sobce...myslící jen na sebe..... Ale u zakladatelky bude ještě ten problém, že dcera na sourozence žárlí a ona po mí chtěla,aby toho vetřelce co jí zabral jedinečné místo jetě nakrmila....to si fakt dovolila dost..... třeba my chodíme na nákup sousedce...a taky bych nemusela......,ale to je duhá věc....a manžel mi říká...to jsem zvědavý...jak se jednou někdo postará o nás....když třeba kluci budou daleko...syn šel po chodbě...a zaslěchl konec..... A přišel a říká nám...nebojte, budu za Váma jezdit jako jezdíte za dědou a vozit vám jídlo. ![]() ví, že pradědovi odkládám do mrazáku obědy a vozíme mu je..... |
| Lída+2 | 28136 |
|
|
15.2.2013 13:06:03
Katko, to mi připomnělo jak mi segra vyprávěla...jak náši puboši...jezdili s malinkým kočárkem pro panenku...jen,aby se její syn bavil.....ten se prý mohl uřechtat.....
|
| Kudla2 | 58452 |
|
|
15.2.2013 13:04:10
a není to navíc nic nad její síly ani nic dlouhodobýho.
Myslím, že v šesti letech není tak brzo na zjištění, že se celej svět nehodlá točit jen okolo tebe a že když ti okolí v lecčems vyhoví, tak je dobrý občas vyhovět i jemu. Nelíbilo by se mi nakládat na dítě příliš nebo něco, co by bylo nad jeho síly, ale aby se bezpodmínečně dožadovalo, že jemu bude vyhověno v situaci, kdy ten druhej prostě nemůže, a odmítalo pomoct v tom, v čem pomoct klidně může, jen protože se mu nechce a že by si radši hrálo - ne, fakt si nemyslím, že bychom je v tomhle měli podporovat. |
| Kudla2 | 58452 |
|
|
15.2.2013 13:01:41
S nátlakem a vydíráním taky moc nesouhlasím, ale tohle "manžel je pryč, babičky nepomohly... proč by měla ona?" - no právě proto, že je to potřeba a že tu momentálně není nikdo jinej, kdo by pomohl?
|
| Kudla2 | 58452 |
|
|
15.2.2013 12:59:46
přesně....
|
| Pruhovaná | 64704 |
|
|
15.2.2013 12:58:20
Tak podle týhle teorie nemocná matka má dělat (se čtyřicítkou horečkou nebo třeba s nádorem, proč ne), že se nic neděje, aby se chudák šestiletý dítě nestresovalo a mohlo si hrát. To je teda bomba. Tak se takový dítě naučí empatii raz dva
. Abychom se z těch dětiček nepotento. |
| Pruhovaná | 64704 |
|
|
15.2.2013 12:49:35
Jasně že nemusí, nic nemusí. Ani dvacetiletý sourozenec či dítě nic nemusí, musí jenom umřít (jednou).
Ale může a měl by. |
| Katka +3 | 77171 |
|
|
15.2.2013 11:37:58
Tak PC hry jsou jasný. U nás kluci, když už jim do toho malá moc žvanila, ji radši naučili hrát spoustu her, pouštět si pohádky, dokonce jí na papír napsali heslo na PC, aby si ho mohla sama vyťukat na klávesnici a nerušila je od jejich her.
![]() |
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.