Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Cimbur | 64764 |
|
|
15.2.2013 8:47:04
Říkám, že kluci jsou většinou lepší chůvy. Všimlo si toho plno ženských kolem mě.
|
| Lída+2 | 28136 |
|
|
15.2.2013 8:41:06
To mi opět potvrzuje.....holčičky to nějak hůř nesou....kluci jsou v tohle jiný.....
|
| A. |
| • |
15.2.2013 8:40:53
tak takovou mám já představu, že kolem vaření a sporáku se má pohybovat dítě až tak od 12 ti let, dřív bych se bála
|
| Jana |
| • |
15.2.2013 8:34:12
Nečetla jsem celou diskusi, ale vřele doporučuji knížku od L. Pekařové Jak žít a nezbláznit se. Přesně se tam toto mimo jiné řeší - jak z dítěte nevychovat neempatického sobce.
|
| margotka 78 |
| • |
15.2.2013 8:33:29
Šestiletá asi ne, ale moje 5letá hodně pomůže s mícháním, vykrajováním třeba u cukroví.
Pamatuji, jak jednou syn a to mu bylo asi 9 let sám napekl perníčky - od těsta před vykrajování a obsluhu trouby až po finální výrobek ![]() |
| Hanka |
| • |
15.2.2013 8:29:23
No, u šestileťáka to nebyla u nás pomoc s vařením jako spíš asistence v kuchyni. Podej mlíko ze spíže, ustřihni mu rožek. Zvaž mi mouku/cukr (vážení děti milovaly, klečely při něm na židli, jako u většiny "linkových" prací). Oškrábej mrkev, umyj. Nakrájej vařenou mrkev na kolečka. Přesij mi mouku do velké mísy. Rozprostři jablka na těsto. Bylo toho dost a i mě to bavilo víc než samotnou, poněvadž kuchyňské činnosti nemusím.
|
| Hanka |
| • |
15.2.2013 8:25:17
Hm. Moje starší teda ve věku kolem šesti mnohem raději hlídala mladší než např. utírala nádobí, což byla v té době věc, kterou jsem po ní občas chtěla
![]() |
| Hanka |
| • |
15.2.2013 8:23:32
S těmi desetiletými kluky jako dobrými hlídači máš recht
U nás v domě jsme měli dva kluky ve věku 10-12, když jsem měla první dceru, a hlídali nadšeně (teda svěřovala jsem ji tak jednou za měsíc na hodinku, když maminky byly doma, ale hlídání bylo fakt na klucích, je to bavilo Nijak často, ale dvakrát si dokonce jeden sám řekl (potkali jsme se u dveří a on se ptal "Dobrý den, nepotřebujete jít nakoupit? Já bych M. pohlídal!") |
| A. |
| • |
15.2.2013 8:20:08
ani mně není jasný, jak šestiletá dcera může pomoci s vařením, moje skoro šestiletá má obličej přesně ve výši velkého hrnce na plotánkách, takže když se vaří jsem ráda, když nikdo z dětí není okolo sporáku, krájet na prkýnku jí taky nenechávám a nevím co ještě zahrnuje vaření, těsto taky nezadělá-to by ji sice neohrožovalo, ale neumí to
|
| vokounek | 83377 |
|
|
15.2.2013 8:17:42
Hm, to máš dobrý, že je manžel vždy po ruce. A to já s klidem dám pohlídat mladší starším a ještě si myslím, že je to pro ně mooooc dobrá věc
. |
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.