| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak naučit děti - ostatní

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1520] Názory 15211530 z 3407  [Dalších 1877 >>]
Cimbur 64764
15.2.2013 8:47:04
Říkám, že kluci jsou většinou lepší chůvy. Všimlo si toho plno ženských kolem mě.
Lída+2 28136
15.2.2013 8:41:06
To mi opět potvrzuje.....holčičky to nějak hůř nesou....kluci jsou v tohle jiný.....

A.
  • 
15.2.2013 8:40:53
tak takovou mám já představu, že kolem vaření a sporáku se má pohybovat dítě až tak od 12 ti let, dřív bych se bála
Jana
  • 
15.2.2013 8:34:12
Nečetla jsem celou diskusi, ale vřele doporučuji knížku od L. Pekařové Jak žít a nezbláznit se. Přesně se tam toto mimo jiné řeší - jak z dítěte nevychovat neempatického sobce.
margotka 78
  • 
15.2.2013 8:33:29
Šestiletá asi ne, ale moje 5letá hodně pomůže s mícháním, vykrajováním třeba u cukroví.
Pamatuji, jak jednou syn a to mu bylo asi 9 let sám napekl perníčky - od těsta před vykrajování a obsluhu trouby až po finální výrobek ~R^ ~:-D
Hanka
  • 
15.2.2013 8:29:23
No, u šestileťáka to nebyla u nás pomoc s vařením jako spíš asistence v kuchyni. Podej mlíko ze spíže, ustřihni mu rožek. Zvaž mi mouku/cukr (vážení děti milovaly, klečely při něm na židli, jako u většiny "linkových" prací). Oškrábej mrkev, umyj. Nakrájej vařenou mrkev na kolečka. Přesij mi mouku do velké mísy. Rozprostři jablka na těsto. Bylo toho dost a i mě to bavilo víc než samotnou, poněvadž kuchyňské činnosti nemusím.
Hanka
  • 
15.2.2013 8:25:17
Hm. Moje starší teda ve věku kolem šesti mnohem raději hlídala mladší než např. utírala nádobí, což byla v té době věc, kterou jsem po ní občas chtěla :-)
Hanka
  • 
15.2.2013 8:23:32
S těmi desetiletými kluky jako dobrými hlídači máš recht :-) U nás v domě jsme měli dva kluky ve věku 10-12, když jsem měla první dceru, a hlídali nadšeně (teda svěřovala jsem ji tak jednou za měsíc na hodinku, když maminky byly doma, ale hlídání bylo fakt na klucích, je to bavilo :-) Nijak často, ale dvakrát si dokonce jeden sám řekl (potkali jsme se u dveří a on se ptal "Dobrý den, nepotřebujete jít nakoupit? Já bych M. pohlídal!")
A.
  • 
15.2.2013 8:20:08
ani mně není jasný, jak šestiletá dcera může pomoci s vařením, moje skoro šestiletá má obličej přesně ve výši velkého hrnce na plotánkách, takže když se vaří jsem ráda, když nikdo z dětí není okolo sporáku, krájet na prkýnku jí taky nenechávám a nevím co ještě zahrnuje vaření, těsto taky nezadělá-to by ji sice neohrožovalo, ale neumí to
vokounek 83377
15.2.2013 8:17:42
Hm, to máš dobrý, že je manžel vždy po ruce. A to já s klidem dám pohlídat mladší starším a ještě si myslím, že je to pro ně mooooc dobrá věc~:-D.
[<<Předchozích 1520] Názory 15211530 z 3407  [Dalších 1877 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.