Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Zobak | 45057 |
|
|
14.2.2013 20:13:47
no starala jsem se já, kdo jinej! ALe v tu chvilku mi bylo zle, měla jsem skoro 40 horečku a mladší brečela, měla hlad. V rámci možností jsem se o děti starala sama mezi dávkami brufenu... Manžel je pryč. Babičky taky nemohly.
|
| Delete | 8214 |
|
|
14.2.2013 20:13:15
Šestileté dítě můžeš vést k pomáhání, ale ne pomoc od něj očekávat jako samozřejmost.
Je rozdíl říct "musíš mi pomoct" a "můžeš mi pomoct tím, že....". Ukazováním fotek hladovějícíh dětí můžeš vyvolat pocit viny za něco, za co to dítě vinu nenese a pak se není co divit, že se tomu brání... Je rozdíl mít adoptované dítě na dálku nebo přispívat nějaké organizaci a vysvětlovat dítěti, proč to děláš, a vyčítat dítěti, že něco nechce, když ti chudáčci tam někde daleko to ani mít nemohou.... Celá ta situace mi přijde nešťastná, možná je to tou nemocí, člověk v tu chvíli myslí a jedná trochu jinak, než když je v plné síle.... Pomoci by měl především partner, pokud je, třeba i tím, že děti do pomoci nemocnému členu rodiny zapojí... Pokud není partner, hledala bych jakoukoliv pomoc kdekoliv jinde, zejména právě se zabavením dětí....i kamarádka může říct, že maminka potřebuje odpočívat a proto si půjdou hrát jinam....a že čím víc bude odpočívat, tím dříve bude zdravá a bude na ně mít čas....na tohle dítě samo přijít nemusí....a od cizí osoby se to přijímá snáz než od vlastní mámy, od které se tak nějak očekává (v tomto věku obzvlášť), že je dokonalá a vždy připravená se postarat... Jinak souhlasím, že skaut nebo jiná podobná zájmová organizace může hodně pomoci... |
| IvanaQ.,06,09 | 81142 |
|
|
14.2.2013 20:12:34
Přesně takhle to vidím taky. Jsme rodina, tak si pomáháme.
Nevidím důvod, proč by nemělo 6leté dítě pomoci v rámci svých možností s péčí o mladšího sourozence. U nás vždy funguje, že si syn a dcera mohou něco vyzkoušet jako velcí. Cítí se důležitější, že dostanou nějaký takový úkol. |
| Zobak | 45057 |
|
|
14.2.2013 20:11:49
tak prrrr, žádné celodenní starání, zrovna jsem ležela se zimnicí a mladší měla hlad, přesnídávka i se lžičkou byly nachystané. Neměla jsem sílu mladší odnést do židličky a nakrmit ji tam a sednout na zem ji nakrmit byl nadlidský výkon. Tak jsem požádala starší o pomoc a ta se na mě vybodla. Ale nic jí nebránilo v tom přijít po pěti minutách,že chce hrát na x-boxu. To mě naštvalo.
|
| A. |
| • |
14.2.2013 20:08:52
a kdo se tedy celé odpoledne o to roční dítě staral?
|
| Suza007 | 91095 |
|
|
14.2.2013 20:08:13
S tím, že by mohl být problém v žárlení, souhlasím.
|
| Zobak | 45057 |
|
|
14.2.2013 20:07:46
uplácet nechci, v tom nevidím východisko, nechci aby pomáhala jen když bude vidět odměnu. Chci aby to dělala s pocitem,že tak je to správné a že tak udělá radost někomu koho má ráda.
|
| Lei | 37503 |
|
|
14.2.2013 20:06:49
Zakladatelka psala, že dceru poprosila o nakrmení mladšího, ne o celoodpolední péči
.Nicméně pohádku (resp. fakt, že udrží dceřinu pozornost) bych v takové chvíli vnímala asi taky jako vysvobození. |
| Zobak | 45057 |
|
|
14.2.2013 20:06:09
přesně tak, i v šesti letech je schopná v rámci svých možností pomoci své rodině. Nechci po ní aby se mi starala o moje dítě, chci aby uměla pomáhat své rodině. Tak to bylo vždycky,že starší děti pomáhali s péčí o mladší.
|
| Suza007 | 91095 |
|
|
14.2.2013 20:05:49
Měla mu pomoct s jídlem, ne se o něj starat celé odpoledne. Když je mi zle, tak počítám, že děti budou brát trochu ohledy a v rámci možností pomůžou. A to jim šest ještě není.
|
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.