Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Hanka-1978 | 115978 |
|
|
14.2.2013 20:04:50
No, pokud jsem dobře četla, chtěla zakladatelka po starším dítěti, aby nakrmilo mladší, ne aby se o ně staralo celý den. Jinak si taky myslím, že děti by se měly od malička učit vzájemné pomoci v rodině. Vyrůstat v tom, že rodiče kolem mě skáčou a dělají první poslední a já-dítě nemusím nic, protože "jsem ještě dítě", to se mi nelíbí. Já učím syna vzájemné pomoci a hlavně ohleduplnosti. I maminka může být nemocná - tak se holt syn bude chovat tak, aby pokud možno nerušil. To mi přijde v pořádku. Pedocentrismus se mi nelíbí.
|
| LenkaPodkolenka | 134498 |
|
14.2.2013 20:04:28
Ahoj, myslím, že dcerka trochu žárlí. Taky jsem se nad tím samým rozmýšlela, mám děti podobně daleko od sebe - 1 a 7 let. Dcerka ostatní děti nepošťuchuje, ale hlavně loni, když se narodil bráška, reagovala podobně. Teď je to už trošku lepší. Dobré rady, jak výchovně působit na děti a jak jim dát vědět, že existují takové věci jako sociální cítění, empatie jsem našla v knížce Jak žít a nezbláznit se. Je tam přímo tomuto tématu věnovaná kapitola. Loni jsem si jí půjčila v NK.
![]() |
| A. |
| • |
14.2.2013 19:57:25
Kopřivo, je to neúměrné. Kdyby 6 letá měla hlídat 4 letého, je to něco jiného, ale celé odpoledne se starat o roční dítě je pro 6 letou příliš velká zátěž.
|
| jitule+marianka (7/2011) | 131470 |
|
14.2.2013 19:56:51
Podle mě (sociální pracovnice) to není dobrý nápad.
|
| A. |
| • |
14.2.2013 19:55:22
a proč si ji tu pohádku nepustila? to bych udělala jako první být já nemocná a poprosím jí o dílčí věci, podej, přines, ale nečekat, že se celé odpoledne postará o sourozence
|
| Kopřiva Dvoudomá | 34182 |
|
|
14.2.2013 19:53:51
Tak to pardon, ale "žijem spolu pohromadě a pomáháme si, a když jeden nemůže, pomůže druhej", to není nic, čeho by šestileťák měl zůstat ušetřenej. I kdyby to mělo být postarání se o mladšího v době máminy nemoci. Stejně tak "já se starám o tebe, když jsi nemocná, a když jsem nemocná já, potřebuju taky nějakou péči a ohledy". V rodině si vždycky pomáhají všichni vzájemně podle svých možností, nevím, proč z toho někoho omlouvat.
Myslím, že ten skaut je dost dobrej nápad. Mám s tím (jako vedoucí, ne jako rodič) ty nejlepší zkušenosti ![]() |
| Vendy a dve holky | 109075 |
|
|
14.2.2013 19:46:24
Zda se mi to na ni moc, presne mit nalajnovany co ma a nema delat a jak ma pomahat.Opravdu neni jeji povinnost se starat v sesti o sourozence.To mi pripadala nefer, se kvuli tomu na ni zlobit.Rekla bych, ze je mi to lito, ale nehrotila to.To muzes spis chtit po kamosce nebo pribuznych, ci tatinkovi holcicky, aby pomohli.Jeji podrazdene reakce se nedivim, kdyz ji vysvetlis, ze ty si se pekne starala, kdyz byla nemocna a ona to nedela.
|
| Katka +3 | 77171 |
|
|
14.2.2013 19:44:04
Tak nějak. Kluci rychle pochopili, že když pomůžou s miminem, zbyde mi potom víc času a energie na jejich záležitosti.
|
| Klára |
| • |
14.2.2013 19:40:58
Asi taky záleží, jak se ta informace podá, ale třeba s tím chlapečkem s afriky, mě to jak pto popisuješ přijde takový manipulativní...ve spojení s informací, že se dcera nad něčím ofrňuje...mám z toho prostě takovej nepříjemnej pocit....a podobně si možná podala i tu informaci, že když ty ses o ní starala v nemoci, tak teď se má zas starat ona...sociálního cítění se podle mě nědá dosáhnout nátlakem a ani se nedá vyžadovat podle mě, vyžadovala bych nějaká pravidla...ale ať si u nich klidně brblá a nesoucítí..
|
| vokounek | 83377 |
|
|
14.2.2013 19:39:16
Pomoc s malým sourozencem teda taky neberu vždy jako samozřejmost, ale pomoc nemocný mámě s malým sourozencem je naprostá samozřejmost. Já starší neuplácím,když potřebuju pomoct s nejmladším, prosím je o to slušně a oni bez debat pomůžou. Nevím, že by se jim někdy nechtělo, protože to po nich chci jen v nutných případech, takže jestli se jim chce nebo ne, není v tu chvíli důležitý.
|
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.