| withep | 93862 |
|
|
2.11.2012 8:45:35
Syn hodiny vesměs poznávat umí, orientuje se, že v půl už by měl být po snídani a do 3/4 se optimálně obléknout. Ale nějak je mu to jedno. Někdy vyžaduje počítání, ale někdy si taky začne vymýšlet, že chce počítat po pejskovsku (haf haf místo jedna dvě) nebo od mínus jedné nebo rychleji nebo pomaleji, furt něco... Dcera ještě nemá tři, ta vůbec, ale vůbec nechápe, že program v RC začíná v 9 hodin a že začne, i když tam v těch 9 nebudem, a už vůbec ne to, že já nerada chodím pozdě
Ale oblékat se umí líp než syn, oblékne si rozepínací mikinu i bundu, to jemu ještě moc nejde - přendat si druhý rukáv za zády. |
| Beruška+J02A07T10 | 48718 |
|
|
2.11.2012 8:45:08
no moje prostřední ta holčička co bude mít v únoru 6, má ADHD a jsme jak na houpačce, zrovna teď máme takové horší období a taky to je, že ty kalhoty sou blbé - rozumněj, sou s podšívkou a ta trochu při oblékání vylézá a punčochy sou blbé.. a boty jí nejdou.. atd...tak to někdy prostě neřeším a pomůžu.
|
|
|
2.11.2012 8:43:50
jo asi tak..
hihi a ještě jsem si vzpomněla na švagrovou, jak tahle taky pérovala tříleťáka, taky uměl.. a ona nechtěla pomáhat - je to nevlastní syn mají ho v péči - to nemyslím ve zlém, ale v té době měla svoje vlastní teprve půl roční a klidně ho zavřela, a že tam bude než se obleče, no a on tam klidně byl půl dne v pyžamu a na převlékání se vykašlal. Já to mám tak, že když se dětem třeba o víkendu nechce, tak sou klidně půl dne v pyžamu, já se taky kolikrát oblékám, až musím mezi lidi.. :D no a teď ten mladší od švagrové má čtyři a půl a oblékat mu pomáhá se pořád.. tož asi tak.. ono každé dítě je jiné.. ne na každé funguje vydírání.. moje chodí ven ráda.. ale kdybych ji vydírala, že se nepude ven, tak se s ledovým klidem zavře do pokoje a bude jí to šumák :D |
| lipoo | 47870 |
|
|
2.11.2012 8:41:53
tak ono náš to taky uměl-teda aspoň něco,ale stejně to byl vždycky porod ho donutit
..i teď jsou ještě ráno scény,jak jsou mu ty kalhoty maléééé,jak mu nejdou oblíct,atd.![]() |
| Ursus+3 | 132493 |
|
|
2.11.2012 8:40:27
Withep, u nás na tohle pomáhá, že se domluvíme, že natáhnu budík a až to zapípá, je nejzazší čas, kdy se něco musí udělat. 4 leté už ukazuju na hodinách, že až bude velká ručička tady, tak to a to (s malou zatím neoperujeme) - proto jsem do obýváku dala velké hodiny s ručičkama, dětem to dost pomáhá v samoorientaci.
|
| Ursus+3 | 132493 |
|
|
2.11.2012 8:38:31
u nás je oblečení podmínka dalších aktivit, takže jsou všichni motivovaní se oblíct, většinou jsem poslední já.
Děti 2 roky, 4 roky a 7 let. Dvouleté jen lehce pomůžu, aby dala každou nohu do správné nohavice (triko má často naruby nebo předem dozadu, spoďárky otočené, ale to neřeším - beru jako plus, že se samo oblíkne). |
|
|
2.11.2012 8:36:50
lipooo.. je to prostě o dítěti, psala sem výš, že dvě starší děti se ve věku 2 let a 4 měsíců (což má teď nejmladší), oba uměly obléct, dcerka komplet, starší syn neuměl punčochy a ponožky - oni mají úzké nohy a jsou hubení, takže punčochy jsme kupovali takové, co se blbě oblékají, ale nepadají.
Ale nejmladší, prostě neumí.. jemnou motoriku má super, ale zase zaostává ta hrubá.. prostě každé dítě je unikát.. myslela sem to tak, že pokud prostě zakladatekla ví, že to syn umí, jen se mu nechce.. tak ho lehce popostrčit.. ale osobně dětem doma klidně pomáhám, hlavně že spolupracují a oblékají se ve školce. |
| lipoo | 47870 |
|
|
2.11.2012 8:35:25
jenže náš by byl jen nadšen,že by nemusel ven
![]() |
| withep | 93862 |
|
|
2.11.2012 8:29:28
Nepůjdeme ven, dokud se nepřevlečeš, v pyžamu se ven nechodí. My jsme včera vážně nešly do RC, cácora byla v čase, kdy nejpozději musíme jít, nenasnídaná, zuby nevyčištěné, v pyžamu. Po půl hodině si vzpomněla, že chce jít, a dělala děsný bengál, ale holt už bylo pozdě. Já vím, že nemá pojem o čase, ale mohla by mi trochu důvěřovat, že fakt už musíme jít, ne?
Pořád camrala, že půjdeme aspoň na chvilku, dotáhla si nějaké oblečení a sama se do toho nasoukala. Ale je to na dlouho a chce to hodně trpělivosti. U syna (za 3 měsíce mu bude 5, od 3 let chodí do školky) s tím bojujeme stále. |
| lipoo | 47870 |
|
|
2.11.2012 8:26:38
jojo-u n ás taky-soutěž.Nebo říct "že si to nestihneš oblíct,než bude ručička tam a tam"-ale to bylo určitě až později-ještě do čtyř jsem ho oblíkala celýho-nezvládl to...on má teda horší motoriku-takže ještě teď v deseti si neumí zavázat tkaničky
-ale má sucháče![]() |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.