| Beruška+J02A07T10 | 48718 |
|
|
2.11.2012 8:23:15
no já ráno do školky pomáhám někdy i 5 a 3/4 leté, pro její kldi a můj klid bez řvaní, pohodové ráno, příští rok až půjde do školy už pomáhat nebudu, obléct se umí od dvou let, jak jsem již psala.. ale když má chuť, abych jí pomohla, nebo je unavená při stávání, tak než na ni řvát, mi přijde lepší jí pomoct, však dospělému se taky dycky nechce a na druhou stranu, hlavně že se obléknou ve školce
|
|
|
2.11.2012 8:21:02
no mě se dcerka prostřední a ne kvůli motivaci bráchy, uměla komplet obléct, vysvléct už ve dvou letech, ona se furt převlíkala, vysvlíkala, ráda chodila nahá a když pak něco chtěla, tak se prostě musela obléct.. ale motoricky to zvládla, moc bych v oblékání nesrovnávala holčičky s chlapci. Mě se nejstarší, který šel ve dvou do školky taky uměl obléct, ale třeba s ponožkama, nebo úzkýma ponožkama jsme ještě dlouho pomáhali, to mu prostě nešlo, ikdyž se snažil. Určitě jsou šikovní chlapečci, kteří to ve dvou zvládnou se obléct, ale moc jich neznám, zato holčiček, co si ve dvou umí dát už i boty, znám fůru.
|
|
|
2.11.2012 8:18:44
no já mám 2 a 4 měsíce a jako jediné z mých tří dětí se neumí v tomto věku oblékat.
Vůbec ho to nezajímá, teprve asi před 14 dny se naučil sám svléct před koupáním, umí si občas obléct trenky, aspoň teda při oblékání spolupracuje, umí si dát bačkory doma - kroksky a občas se mu povede dát venkovní bota. Ale jinak je to hrůza.. přitom jemnou motoriku zvládá skvěle. Jestli synek umí, ale jne se mu nechce, tak u nás pomáhalo, soutěžit.. tedy počítat a do dvaceti to musel stihnout, přizpůsob počítání jeho rychlosti, ke konci klidně počítej 9 a čtvrt a podobně, případně ho odměnit nějakou malou drobností, nebo udělat motivační kalendář, něco co by chtěl.. namalovat, vytisknout a třeba týden - a za šikovné oblékání namalovat do políčka smailíka, za neochotu mráček.. a když na konci týden, nebude víc jak třeba dva mráčky tak vyplnit to slíbené |
| sabrina20 | 119783 |
|
2.11.2012 8:08:21
u nás se rozkazy nevedou, čím více jich je, tím větší utrpení pro všechny
.... takže nutím v otázce a ve výběru ....jinak motivací jsou jí děti ze školky..... ale pořád pomáhám s punčocháčy, s boty na tkaničky, se zimním oblečením......však on se to zanedlouho naučí ![]() |
| Suza007 | 91095 |
|
|
2.11.2012 7:54:36
Nevím, jak dítě přinutit, aby se samo oblékalo. Mám doma čtyřleté dítě, ano, umí se obléknout samo (však ve školce to jinak nejde), ale doma odmítá. A čím víc nutím, tím víc odmítá a když je nejhůř, tak zvládne i pěknou hysterickou scénu se zvracení. Naopak někdy překvapí a přijde ráno z pokojíku už oblečené. Takže já prostě pomáhám a neřeším to, lepší řešení jsem nenašla.
|
| Cirilinka | 121321 |
|
|
2.11.2012 7:41:18
a je to tak hrozně nutný? Však je malej
![]() |
| hankuba/Kubík06/Eliška09 | 90305 |
|
|
2.11.2012 7:31:05
Dcerce byly 3 v srpnu a oblékne se komplet sama,už dlouho.
ALe ona měla motivaci,staršího bráchu s kterým dost často soutěžila. Když se jí někdy nechce,tak jí pomůžu,přeci jen na to má věk-ale jak řikám spíš se obléká sama. |
| veverkaa |
| • |
2.11.2012 7:13:21
asi bych mu prostě nepomáhala. náš syn to taky dělal, říkal: nemůžu. tak jsem mu řekla, že taky nemůžu, že musím oblíkat sama sebe, nebo jsem šla něco dělat. v 3l si podle nálady zvládnul oblíct slipy, kalhoty, tričko, mikinu i boty (občas tedy obráceně a nezapínal si je), někdy skončil u trička, boty jsme pomáhali obouvat. s ponožkama zatím pomáháme (jsou mu 3,5r), ale i ty si občas sám správně oblíkne. chce to vytrvat, ale zas ho nenechat upadnout do hysteráku.
|
| evavera | 133196 |
|
|
2.11.2012 6:46:47
Ahoj rodinkářky,chtěla bych našeho 3leťáčka naučit oblékat se sám.Spoďárky a kalhoty si sám navléct umí,to ano.Problém je ale v tom,že to totálně bojkotuje a vždycky čeká,že ho obleču já,absolutně se nezapojí.Klidně by chodil celý den v pyžamu. Jak mám syna namotivovat,nebo co udělat,aby se aktivně zapojil?
|
| Balbína | 99798 |
|
|
16.10.2012 19:58:30
můj ve třech letech vypadal, že to vůbec neumí. Ale když jsem pohrozila, že jestli nefrkne, tak schovám auta nebo něco takového, tak to byste zírali, jak se vysmrkal. Do té doby jsem to zkoušela vysvětlovat a vysvětlovat .....
Učitelka ve školce radila učit smrkat ve vodě. To nevím, to jsme nezkoušeli Nejlíp se mi osvědčilo smrkat s ním (každý do svého), tak to nejlíp pochopil. |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.