| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak naučit děti - ostatní

(?)
[<<Předchozích 1690] Názory 16911700 z 3407  [Dalších 1707 >>]
Katka +3 77171
29.6.2012 14:27:20
Je to užitečný atavismus. Bouřky se nebojím, když jsem pod střechou, venku ano. Dětem i psovi dovoluju při noční bouřce spát se mnou v posteli, mám pro jejich strach pochopení.
Minulý rok(nebo možná už předminulý, nejsem si jistá) byl starší syn na nějaké skautské akci v sousedním městečku, odpoledne se začala obloha zatahovat, vedoucí šli do lomu připravit pro děcka nějakou stezku a za chvíli pro ně letěl vrtulník- bez hromu sjel "slabý" blesk někde blízko dvojice mladíků, jeden z nich si pobyl několik týdnů po nemocnicích. Nebýt toho, že ten míň zasažený přivolal okamžitě mobilem pomoc a uměl první pomoc poskytnout, kdo ví, jak by to dopadlo. Takže strach z bouřky je dobrá věc. A z toho nadměrného strachu malá vyroste, když jí budete dávat najevo, že máte pro její obavy pochopení. Možná by pomohlo jí před výpravou ukázat na netu satelitní fotky, aby viděla, že bouřkové mraky jsou opravdu daleko.
Katka,kluci 9 a 13
  • 
29.6.2012 13:33:26
Já tohle měla taky, šílený strach...měla jsem několikrát i horečku, jak jsem se strašně bála.. U mě v to měla prsty prababi, vyprávěla mi, jak blesk zapálil dům a lidi v něm uhořeli. Pak jsem asi dvoje prázdniny při bouřce úplně šílela...odeznělo to samo, radu nemám. Prababi byla vůbec expert,když jsem přišla s rozbitým kolenem, řekla mi, že dostanu otravu a můžu umřít(byly mě asi 4 - 5 let) a já celou noc bečela a čekala, kdy už umřu....Tak pozor na to, jestli malou takhle někdo nevyděsil...oni to staříci někdy fakt neodhadnou.
Hilly. 103234
29.6.2012 13:31:43
No já mám z bouřek taky strach, stejně jako ze sirén. To je nějaký atavismus, nebo co
a je to? 72327
29.6.2012 13:28:04
Ha, tak to by se tu měl teď objevit můj chlap...já při prvním burácení zavírám všechny okna, všechno, co je možný, vypojuji z elektriky a zalezu pod deku...jsem posera. Můj muž leze na balkon a kochá se ~a~ Mladá tam chce být samozřejmě s ním ~;)
Jana, 2/07+10/08+5/11 81165
29.6.2012 13:22:41
Mně se nejvíc osvědčilo ten strach prostě respektovat. Ono je to hodně o tom pocitu, u dětí nefunguje racionálno natolik, aby je to mohlo uklidnit. Osobně se pamatuju na docela traumatický zážitek, kdy byla bouřka, my s bráchou jsme šíleli a naši se smáli, jakože se nic neděje, ale já jsem z toho neměla moc dobrý pocit, že se mi smějou, mohlo mi být taky tak do šesti let. Dítě z toho vyroste.
Korinka2006 130983
29.6.2012 13:18:06
Dobrý den "RODINO",:-)
Vaše maily si čtu už 6 let, tolik je už mé dceři. Poslední dva měsíce má panickou hrůzu z bouřek! Kvůli tomu se bojí jít do školky, k babičce, na výlet, do bazénu, atd.... jen proto, že obloha je zatažená a ona se bojí, že bude burácení! Ať jí to vysvětlujeme jak můžeme, tak to nepomáhá. Ani paní učitelka, která jí tvrdila, že bouřky dopoledne nebývají, nepomohlo! Jak dítěti vysvětlit, že se není čeho bát? Předem děkuji moc a přeji Vám další úspěšná léta v této práci.
S úctou tatínek
PetraO
  • 
22.3.2012 10:33:08
Dobrý den! Máme dvě děti, holčičku 3,5let a chlapečka 15měsíců. Obě děti spali od narození s námi v posteli. Dceru jsme začali zkoušet dávat do postýlky kolem 1roku. Ze začátku to byl boj, ale pak mi někdo doporučil knihu Každé dítě může dobře spát a to nám hodně pomohlo. Teklo hodně slz, ale jen první dny. Hlavně člověk nesmí polevit - vyplatí se to. U syna jsem stěhovací manévr provedla už v 8.měsíci a bylo to mnohem jednodušší. Teď oba spí každý ve svém pokojíčku. S tím, že oba mají přes noc zaplé bludičky. Syn usíná úplně sám a 1x za noc ho kojím, ale to příští měsíc také odbourám. A dcera je přeci jen větší, tak jí čteme 1 pohádku a pak spinká. Někdy má špatný sen, tak jí zapneme i lampičku a spí dál sama. Vysvětlili jsme jí, že ona má svou postýlku a my zase svou. Ovšem každé ráno oba bereme k nám a pořádně se vyblbneme. Jak moc, necháváme na dětech.
Pevné nervy, zvládnete to!:-)
Mikeš+ 3 holky 30347
20.2.2012 19:11:03
Nám zabrala lest typu mámina peřina a triko v postýlce - aby tam bylo měkčeji a útulněji. Odložila jsem tam spící dítě, když se tam probralo, už to nebylo nepřátelské území. Mladší děti neměly námitek, nebo možná zpočátku ano, ale jak jsem na ně nemohla reagovat hned, přešlo to.
Půlka psa 24064
20.2.2012 15:44:41
Já dávala taky od začátku a divný mu to asi přišlo, protože řval jak tur.
Půlka psa 24064
20.2.2012 15:43:37
U obou dětí jsem to zkoušela od narození. Myslela jsem, že novorozeně se během pár minut uřve a bude spát. Houby. Musela jsem je chovat, aby usnuli.
[<<Předchozích 1690] Názory 16911700 z 3407  [Dalších 1707 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.