| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak naučit děti - ostatní

(?)
[<<Předchozích 1760] Názory 17611770 z 3407  [Dalších 1637 >>]
Hilly. 103234
3.2.2012 20:46:02
Teď jsme uklízeli děcák a trvalo to dvacet minut.Bordel za dva dny. nechala jsem malou sbírat kolejnice od vláčkodráhy, já uklízela lego a zbytek. Vypadalo to asi takto:"ty uklidíš koleje a já lego, jo?"..reakce: "Mami, já jdu tátovi radit k počítači"; já :"ne, je potřeba to uklidit, abysme měli před spním hezky a až budeme číst pohádku, bylo nám tam příjemně"(beru za ruku a odvádím do pokoje, začínám uklízet lego). Dítě: "mami, já čaruju"(háže kolejnice do kabelky). Já : "ukliď ty koleje, já už mám lego skoro uklizené"(hodí do bedny dvě kolejnice) "Jé mami, tady je dinosaurus, já ho dám spinkat, ano?" Já..přísně: "KOOOLEEJE!!!"Uklízí, za chvíli začne zase blbnout, pobíhat. Já už skoro křičím :"Ukliď ty koleje, já ti tu pomáhám a ty si toho nevážíš a flákáš se. To se nedělá, že jeden pracuje a ty se flákáš".Brečí"Nejsem tvoje kamarádka a dupne si, křičela si na mě". Já : "neuklízela si a nechala si mě uklízet samotnou" LOna "Tak už budem kamarádky, jo?" Já: "Jo". "tak ukliď ty koleje"(nahází koleje do krabice a máme uklizeno). Ŕíkám :"To je tu teď hezky, že?"(Ona to uzná).Dneska jsem to schválně zkoušela takovou tou okecávačkou, co se z toho vyvine a dopadlo to takto.~:-DOna obecně je dost rozptylitelná, musím ji pořád přitahovat k činnostem, aby je dokončovala.
daba+holčička 55689
3.2.2012 20:38:14
Taky jsme měli v lednu výchovné problémy, třeba bylo něco ve hvězdách :)
daba+holčička 55689
3.2.2012 20:35:10
Tatramelko, já prostě nekoukám každých 5 minut co dělá, a vykrámovat všechny hračky se dá stihnout za 15 minut, v tý školce si učitelka nejvejš odskočí na WC a taky, co si budem povídat, maj ty hadi z ní větší vítr, maminka je měká, teda já jsem
Delete 8214
3.2.2012 20:34:48
Pro mě bylo první vítězství zhruba před dvěma roky, že mi přestaly roztahovat hračky mimo svoje pokoje.

Jo a musím tedy přiznat, že letošní leden byl nějaký divný, fakt na ně nefungovalo nic, i ve škole byly trochu problémy (zapomínání nad obvyklou mez, dokopat je k domácím úkolům bylo stejně obtížné jako u toho uklízení a to úkoly tři z nich dělaly vždy absolutně bez problémů a bez řečí), na nástroje celý měsíc nesáhly.....

Snad je to za námi, teď tam dole kmitají, ani nemusím dohlížet. Nejstarší jsem teď přivezla z volejbalu, tak doufám, že se po jídle přidá a alespoň tři ty pokoje budou provozuschopné...ve čtvrtém je skladiště všeho a než jim vrátím hračky, hodlám je zase trochu proředit....
Lída. 2139
3.2.2012 20:30:32
simiki :)

~g~~g~~g~:-)~x~~s~~R^

~t~

neměla by místo uklízení jít ~h~ ~;)
Tatramelka+3 66284
3.2.2012 20:27:42
No, vidíš? ...promiň, ale asi budeš sama strujcem. Namísto toho, abys jí poradila a pomohla jí a ukázala, vysíláš smajlíky a ještě se tím bavíte. Mě osobné to příjde jako vedení jí samé k neduslednosti a roztržitosti~d~.

Něco jiného je, když bys nad tím nelamentovala, ale sedíš tu a přemýšlíš, co děláš asi špatně, čteš a motivace to změnit? ~2~
Tatramelka+3 66284
3.2.2012 20:22:59
Tak ale doma snad taky vidíš, co děti dělají. U čtyřech dětí a ještě holek, si netroufnu tedy soudit, ale právě jsem se dvěma uklidila dětský pokoj. Malému jsem vysvětlila, že si flašku s mlíkem odloží na stoleček a dáme spinkat kostky a medvědy. Koleje a mašinky mohou zustat na zítra, když si s nimi chtějí ještě hrát.

Taky se ten pořádek snažím ovlivňovat tím, že se ze začátku k hraní přidám, pomužu rozvíjet nápady a starší si už umí cíleně hrát, tak že ten fakt už nedělá takový ten klasický bordel, že by vysypával co mu příjde pod ruku. A po mladším bud´ když jsem v pokojíku a hrajeme si, tak se to snažím pruběžně sbírat a večer ho vždycky přimět ke spolupráci na úklidu. Taky když si dohrají, jako že příjde starší, že už ho ty mašiny nebavěj, že by chtěl něco jiného, tak je jdeme třeba i společně uklidit a až pak si vytaháme další věci.

Taky máme bordel, né že né!!! Ale večer se snažíme mít dum uklizený a když teda pak má fakt přijít néjaká návštěva, tak už se to pak dá korigovat tak, že je si alespoň kam sednout.~t~
daba+holčička 55689
3.2.2012 20:22:28
No vidíš, třeba si na to kápla, zkus jí udělat nějakou nástěnku, tam napsat dny v týdnu a nakup nebo vyrob nějaké krásné samolepky, nebo notýsek/diář
adelaide k. 20327
3.2.2012 20:22:15
Simiki, pětileťák zvládne úklid v pohodě, ale jednak musí mít systém (krabice, police, ideálně s popiskamaúobrázkama co kam patří), jednak musí být zvyklý a jednak se to nesmí nechat překročit určitou mez (což už se u vás asi stalo).

Co byhc poradila? Lupnout tam panáka na nervy a jít na to :-)
Prostě uklízet, žádné klouzání, nediskutovat. Suše, stručně a jasně. Dokola, dokud se nechytne.
simiki+koťátko 03/07 44774
3.2.2012 20:20:37
~R^~s~~6~~:-D
sorry holky :))
[<<Předchozích 1760] Názory 17611770 z 3407  [Dalších 1637 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.