| daba+holčička | 55689 |
|
|
3.2.2012 18:44:40
a to já mám ještě kocoura, on líná snad ze sportu a není větší potěšení, než navštívit kočičí toaletu, když je čerstvě vyluxováno, má tam sice rohožku, ale stejně je stelivo všude
![]() |
| Lída. | 2139 |
|
|
3.2.2012 18:43:29
to mi dělali naši, to počítání do tří. Prokristapána jak já to nenáviděla
![]() ![]() ![]() |
| Katla |
| • |
3.2.2012 18:43:21
No jestli tě to potěší tak ten binec ještě není nejhorší. Mám čtyři děti a v pokojíčku umí udělat takovej nepořádek, že se nedá projít. Taktiky které píšeš ty taky moc nepomáhaly. Motivace aby to v pokoji daly do pořádku byl že když bude uklizeno tak si můžou pozvat domů kamaráda ze školky. To dost pomohlo. Já jim v pokojíku neuklízím vůbec jenom když na zemi je volno vyluxuju. A samo okna umývám já. Snažím se jim být příkladem a všude jinde v bytě je čisto a poklizeno.
Jo a mám dojem že by tvá dcerka potřebovala víc úložných prostor a míň věcí, líp by se jí uklízelo. |
| simiki+koťátko 03/07 | 44774 |
|
|
3.2.2012 18:42:15
omlouvám se za překlepy v/a, vynechává mi "a", proto ho vkládám, někdy se vloží samotné "v"
|
| simiki+koťátko 03/07 | 44774 |
|
|
3.2.2012 18:41:29
Jen nakukuju, protože vařím ještě večeři...
právě, že to nenechávám zvjít tak daleko, prostě to uklidím, ale už jsem toho měla dost. prostě jsem se sekla. to poté, co vyházela všechno oblečení z těch šuplíků, že si udělá z nich koberec, pakse tím brodila a vyházela i hračky. to už bylo na mě moc. prostě to rozhází bez toho, aby vůbec myslelv na úklid. ale jedna pozitivní zpráva :) právě se mi koukala za ramenem, co to tady vůbec čtu, a vidělv ty smajlíky s válečkem, ty kroutící hlavou a ty nazlobené, a ehm zalhala jsem ji, že "to tady píšou, jak je tam velký binec, že se jim to vůbec nelíbí" odběhla sama aspoň část uklidit, a chodí se sem ptát, co ještě má kam dát sice si od toho moc neslibuji, ale je to maličkatý krok pro ni, velký krok pro mě ![]() mám ráda věci roztříděné, protože potom se nemusí hledat, zvlášť věci, oblečení, vím, kam jít, a dcerka taky nemusí hledat, co by si chtěla vzít na sebe. ví, kde co je, takže není vztekání, kterému jsem tím tak trošku předešla. kdyby tu někdo chtěl pro její insipiraci hodit i fotečku "ukizeného" nejsem pedant, vůbec, jen vidím v systému důležitost, nemusí se nic hledat. hodněkrát mi to v životě pomohlo. |
| Lída. | 2139 |
|
|
3.2.2012 18:41:11
Elííí, taky myslím, že z toho těžko vzejde něco dobrého. Buď to bude dítěti jedno, nebo to dopadne jako u tebe. Stejně tak nechápu vyhrožování skřítkem, co v noci přide a bude šmejdit po pokoji, to je taková dobrá pohádka na dobrou noc
. Čím víc to tu čtu, tím víc mám pocit, že buď to má dítě v sobě, nebo nemá. Když nemá, dá se násilím donutit, ale jakmile přijde puberta, vykašle se na to. Takže jediný výsledek jsou pak mámy, co jsou "zoufalé" |
| Lassie66 |
| • |
3.2.2012 18:40:30
Elííí, to mě mrzí. Vycházím z toho, že dneska už žádný děti venku nejsou a že by nepřišly
![]() Já bych jim je nedala, to jsem tak nadsadila, ale mně se ten pokoj jeví jako zbytečně přeplněnej, tam bych nezvládla udržet pořádek ani já.... |
| tamta+02/09+09/12 | 51988 |
|
|
3.2.2012 18:38:19
Dcera (3) si uklízí pokojík sama (případně obývák, kam hračky vytahá), resp. hračky co pohází a vyhází během dne. Musí uklízet každý den, začíná po večerníčku a musí to zvládnout do 20:00. Když to nestíhá (což se stává poměrně často), začínám počítat do tří, při trojce je lehké plácnutí na zadek. Za chvíli je uklizeno. Uklízí si jen hračky, zbytek uklidím já. U nás to často vypadá mnohem hůř než u zakladatelky.
|
| *Niki* | 19980 |
|
|
3.2.2012 18:36:15
To je fakt, že když to nechám zajít moc daleko, nevím, kde začít, jak pokračovat, a utápím se v tom chaosu.
Takže se snažím to tu pofackovat pravidelně, abysme se nebrodili ve špíně. Ale klidně jdeme spát a v kuchyni je jak po výbuchu. Zas je fajn, že někdy se probudím a všude pořádek ![]() |
| Razivia | 93965 |
|
|
3.2.2012 18:35:38
Tak to je drsný
. |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.