Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Monty | 129940 |
|
|
15.8.2019 9:45:07
Mám to stejně, syn vůbec nečte beletrii, nezajímá ho to. Když už se mu líbí nějaký beletristický příběh, pustí si ho jako audioknihu nebo si ho sežene jako komiks. Jediný, co kdy přečetl neodbornýho byly knížky od Michaela Rosena a Francis the Filth od George Millera (což je youtuber Filthy Frank) v angličtině.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
15.8.2019 9:42:54
"Já nabízím porad dokola zajímavé tituly, knizky z nominace na magnesii litera, ctu recenze atd. Bavi mě to. Občas se někdo chytí a řekne že "to ušlo ", ale žádná hitparáda to není."
teda chtít mi někdo "nabízet prověřené knihy", asi bych raději nečetla vůbec ![]() jako dítě jsem si potřebovala knížky vybírat sama, četla jsem naprosto všechno bez ladu a skladu a považuju to za jedinou cestu, jak si najít to, co se mi bude líbit, vypěstovat si nějaký vlastní vkus... takže pokud dítě chce číst poseroutku nebo upírské ságy, je to jeho věc, ono se pak třeba přes tu "odpadovou" četbu dostane k lepším kouskům... a nebo nedostane a nebude čtenář to přece není žádná vada... |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
15.8.2019 9:38:52
"Prostě ji fiktivní příběhy nezajímají."
Aspoň se nediví, že se v bance neválejí zlaté cihly, a že je tam místo draka normální ochranka, která místo chrlení ohně slušně zdraví. ![]() |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
15.8.2019 9:36:30
Mně se to (asi) povedlo, ale stálo mě to dost přemýšlení a zkoušení, co projde.
Jedna dcera teda už dlouho četla bichle (v 10 letech měla Harryho Pottera komplet přečteného, některé díly několikrát, Slečnu Peregrinovou, Hobita atd.), ale pořád to nebyl ten správný zápal. Mimoňky teda sjíždí i na záchodě. Druhá to flákala, dávala přednost komiksům. Já čtu pořád (čtoucí matka je podle nějakého průzkumu nejdůležitějším faktorem přispívajícím ke čtení dětí), knih máme všude kolem dost (teď jsem je zavlekla do Babiččina údolí a radovaly se, že máme víc knih než kněžna Zaháňská), náročnou literaturu jsem jim ale předkládala většinou jako audioknihy v autě (třeba si nedokážu představit, že by v 10 letech jinak daly Lišku Bystroušku, bo je to o zlomjazyk). Knihy, ať přečtené, nebo ty, které zrovna inzeruji, se pokouším prezentovat s přesahem do normálního života (támhle za kopcem bydlel Mikeš, hele, z tohohle nádraží odjížděl Harry Potter, támhle je pohřbený Stephen Hawking, tady byla Božena Němcová na dovolené, a tak sem šoupla Babičku, protože původní bělidlo bylo zbořené, Exupéry opravdu lítal, hele, tenhle člověk na fotce ho za války sestřelil, tady lovil Ota Pavel...) Ztrácím přehled, co všechno jsem jim natahala domů, ale občas na mě vytasí nějakou šílenost, třeba "Hele, mami, už jsi někdy olízla elektrickýho úhoře? Faraday to dělal." a dožadují se vysvětlení. No a nakonec jsem jim koupila čtečky, což zabralo asi nejvíc. Obsah mám pod kontrolou, mají tam čtení na pár let dopředu, svědomitě se věnovaly výběru pouzder, mají je rády, tahají to všude možně a fakt čtou. Momentálně jedou Pratchetta. Hned po spaní je čtení jejich nejoblíbenější činnost. Ale zlomilo se to někdy cca v 9-10 letech. Teď je jim čerstvých 11. |
| Grainne | 67561 |
|
|
15.8.2019 9:25:02
Zerat, myslím, že jako skoro ve všem, co není věcná povinnost, můžeme jen ukázat cestu a šlapkat si už dítko musí samo.
Mám okolo sebe buď totální nečtenáře, nebo knihomoly, ležící v knížkách...dnes se už i za "deštivých dní" dá zabavit i jinak, než čtením, možná proto se to takhle jasně dělí. Někdo sice nečte beletrii, ale za tématem už nemusí ke knihám a do knihoven...pak to vypadá, že "nečte". Někdo shlédne všechna videa "k tématu", jiný strčí nos do odbornější literatury, beru, že ty možnosti jsou skvělé. Vidím to tak, že ani z nečtenáře není nutné upadat do zoufalství. |
| kachna_ | 144932 |
|
15.8.2019 9:24:50
Kopřivo, jí to baví, jen se do toho nezačte na dlouho a sama od sebe.
|
| Pruhovaná | 64704 |
|
|
15.8.2019 9:23:31
Jestli na to není, nenaučíš. Moje skvělá chytrá dcera prostě nečte, kromě odborné literatury. Nepomohlo nic, ani příklad matky knihomolky, ani úplatky, nic. Nucení je spíš kontraproduktivni. Prostě ji fiktivní příběhy nezajímají. Syn (taky skvělý a chytrý 🙂) čte, ale proti mně málo, má holt ten počítač... Co naděláme.
|
| kachna_ | 144932 |
|
15.8.2019 9:21:39
Ale houby hrotim - spala u kamarádky, přišla, že kamarádka někam jede, tak jsem jí nabídla, jestli se nechce zkusit začíst do nějaké knížky a přitom mě napadlo, jestli to vůbec není blbost
. |
| kachna_ | 144932 |
|
15.8.2019 9:16:22
časopis nemůžeme vybrat - ABC je prej klučičí, 100+1 junior jí nebaví, něco historickýho (ČAsostroj?) jí nebaví, Fifinka je úplně mimo, Mateřídouška jí nebaví. Popravdě se moc nedivím, ona by chtěla něco jako méně technicky zaměřené ABC.
|
| Federika | 14090 |
|
|
15.8.2019 9:12:40
Audioknížky super, u těch vydrží.Ale není to to samý...
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.