Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| DaVinci | 49945 |
|
|
15.8.2019 10:19:16
Dle mého jedině vlastním příkladem. A netlačit na pilu. Může být období, kdy knihu nevezme do ruky a pak zase čas, kdy jí neodtrhneš.
|
| libik | 142094 |
|
|
15.8.2019 10:15:47
Musí kápnout na něco, co ji chytne, neobdivuje nějakého příčetného youtubera, co vydal nějaké chytrosti nebo cestopisy?
![]() |
| Nella+2 | 28691 |
|
|
15.8.2019 10:15:45
Vetře prosimtě mám dotaz. 11 leta hodně čte, ráda a pořád. Přemýšlela jsem o čtečce ale nevim- dají se stahovat knížky zadarmo? Já si třeba stahuju do mobilu na ulozto ale "dětské " jsem tam nikdy nenašla. A je čtečka lepší než tablet? Díky .
|
| Alena | 129302 |
|
15.8.2019 10:13:36
"mne se to povedlo" je fakt velmi odvazne tvrzeni, ktere bych nevyslovila. Spousta rodicu dela to same co ty a presto deti cteni jako konicka nemaji nebo jedno ano druhe ne. Nektere deti k tomu proste vztah maji a jine ne, a rodic se muze stavet na hlavu. Cim dal vic mi pripada nase generace uplne posedla nucenim ke cteni beletrie, jako by bez ni deti nebyly dost uslechtile. Moje matka ze selskeho rodu dostavala vynadano, kdyz ji nachytaly pri cteni (takova blbost, je dost jine prace) a soucasna generace zase kdyz knizku v ruce nema. Kazda doba ma proste sve konicky.
|
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
15.8.2019 10:12:15
Byla jsem ochotna objednat Junior 21. století, ale začalo to vycházet jako dvouměsíčník, čili prakticky vůbec.
Našla jsem Whizz Pop Bang!, což je naprosto skvělý časopis (unisex, spíš trochu přírodovědně zaměřený, prostě normální). Je teda v angličtině. Mládežnice ho čtou docela nadšeně, jen mi připadá, že kolem těch 11 let už to není ono (mám dojem, že je od 8 do 11 let). Měsíčník, cena se dá vydržet, zrovna jsem koukala, že mi strhli 151 Kč za další číslo. Ale asi ho budu pomalu ukončovat. The Week Junior – hezké čtení pro mírně starší děti, velmi všeobecné, zaměřené spíš na zprávy a publicistiku. Akorát by to mělo chodit 1x týdně, a ne jako u nás, kde si to pošta syslí pár týdnů bůhvíkde, a pak nám šoupne do schránky 3 čísla najednou. Taky anglicky. |
| Marika Letní | 140743 |
|
|
15.8.2019 10:09:30
Graine "dnes se už i za "deštivých dní" dá zabavit i jinak, než čtením, možná proto se to takhle jasně dělí."
Ano, také jsem o tom přemýšlela, je toho tolik, co dělat, že prostě na čtení knih je méně času. Já v posledních letech nějak nemám na beletrii čas, jsem ráda, že stihnu filmy a to ani ne všechny, které bych chtěla. ![]() |
|
|
15.8.2019 10:02:01
"ona by chtěla něco jako méně technicky zaměřené ABC"
Dřív bývala Pionýrská sedmička a ještě něco. Ale já tedy četla vše... i ABC a maminčino 100+1 (ale to asi později). A děda měl hodně časáků, tak tam jsem četla jak divá, když jsme přijeli na návštěvu... Četla jsem hodně knížky, byla v klubu mladého čtenáře, chodila do knihovny, četla jsem tajně pod peřinou, když jsem už měla spát... po období dívčích románků jsem přešla na detektivky, ale to jsem byla starší. Agathu Christie jsem milovala. Tak mě napadá, že někoho zaujme víc literatura pro starší věkovou kategorii... |
|
|
15.8.2019 9:51:39
Desetiletá si četla 25 minut? Tak to by mi přišlo fajn. Někdo je roztěkanější a nevydrží hodinu v kuse. Důležité by pro mě bylo, jestli si knihu vezme sama od sebe.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
15.8.2019 9:50:31
Grainne, jo, už to beru taky tak nějak...prostě z něj čtenář asi nebude, na internetu si najde a i přečte, co potřebuje, s tím problém není, rozhodně nepoužívá počítač jen na hraní her, ale hledá si tam informace a videa k tématu, co ho zajímá...ale holt prostě asi nikdy nebude celý večer ležet nad knížkou a hltat ji, dokud ji nedočte, jako jsem to dělala já... Zkusila jsem kde co, víc už s tím asi nenadělám, no...
|
| TaJ | 81121 |
|
|
15.8.2019 9:45:46
Lenko, snažím se o tohle u 11,5 letého syna - marně a už se tak nějak smiřuju s tím, že čtenář z něj prostě nebude, no... Odmalička jsme si četli, prohlíželi knížky, to měl vždycky rád...myslela jsem, že až se naučí číst, tak si bude chtít číst sám...ani náhodou, pořád jsme četli my, v rámci čtení do školy něco přečetl nahlas on, potichu si číst nikdy sám nechtěl...s bídou přečte něco do čtenářského deníku a i tak jsou kolem toho pořád dohady, čte nerad...je fakt, že on díky té dysfázii nemá úplně stoprocentní porozumění textu, takže je to pro něj asi celkem namáhavé, sledovat o čem čte a tudíž z toho nemá vlastně žádnou radost...sem tam otevře nějakou encyklopedii, nebo naučnou knížku, přečte pár popisků a tím to hasne...že by si vzal prostě knížku a před spaním si chvíli souvisle četl, to u něj fakt nehrozí...knihoven máme v okolí několik a chodili jsme tam hodně, vybíral si sám i s mojí pomocí, doma máme taky spoustu knížek, nabízím, co se dá, co by se třeba mohlo chytnout...nechytly se ani komiksy, prostě nic... Jenom teda paradoxně sleduju teď o prázdninách, že toho vlastně "přečetl" mnohem víc, než kdy jindy a trochu se zlepšilo to porozumění, protože už od konce školního roku hraje na mobilu nějakou hru, kde staví železnice, autobusové linky, města..., musí se různě rozhodovat, používat logiku...a hlavně, musí si ČÍST ty instrukce, co se mu tam objevují a reagovat na ně
, tráví tím teď v létě dost času, pokud nejsme zrovna někde venku... Ale prostě už jsem se tak nějak smířila s tím, že nebude knihomol, jako jsme byli my s manželem v jeho věku, že jsme trávili půl dne zahrabaní v pokoji s knížkou... |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.