| Cimbur | 64764 |
|
|
23.11.2010 19:02:13
Ve Zlíně, kde jsem měla postupně obě děti, můžou rodiče prakticky kdykoliv. Pokud se nic mimořádného neděje, dohodnou se s vámi na určitých časech, aby to vyhovovalo zaběhnutému režimu. Fyzický kontakt s miminkem je možný a žádoucí, ale zase v nejlépe rámci režimu - klokánkování, kojení, přebalování. Ale jsou jistě situace, kdy to přechodně není možné v zájmu miminka.
|
| Luca*- M+N | 21004 |
|
|
23.11.2010 17:00:30
Já jako maminka jsem tam mohla kdykoliv a být tam jak dlouho chci,tatínek jen v návštěvní hodiny, mimča jsme si normálně chovali (samozřejmě záleží na stavu miminek). Bylo to v Olomouci.
|
| nzuza | 84442 |
|
|
23.11.2010 16:10:58
Ještě k návštěvám starší syn se mohl jít na bráchu také podívat, když byl na resu, další příbuzenstvo jsme nechtěli.
|
| Šárka+3 |
| • |
23.11.2010 16:10:57
Asi záleží na porodnici, třeba v HK není v jedné budově porodnice a novorozenecká JIP, takže miminko po porodu převezou do jiné budovy v areálu nemocnice a musela jsem si za nima sama dojít, dojet. Porodila jsem v sobotu večer a viděla jsem je v pondělí. Do té doby za nimi chodil manžel. Když už jsem byla schopná si dojít k nim sama, nikdo mě neomezoval, domluvila jsem se se sestřičkou, v kolik hodin zase přijdu, aby je nenakrmili sondičkou, ale že je zkusím sama nakojit. Některé maminky byly pak na dětském na ubytovně a chodily k dětem jak chtěly. Na inkubátorech bylo kolečko s hodinami, na tom "matka přijde na kojení v " a nastavil se čas. Omezení bylo pro tatínky a ostatní příbuzné, když byla chřipková epidemie, tak mohly jen kojící matky, jinak nikdo.
|
| nzuza | 84442 |
|
|
23.11.2010 16:09:28
Malej byl na JIRPu(jednotka intenzivní a resustitační péče v ČB), k malýmu jsem mohla kdykoliv a to i ve dvě v noci, jen jsem byla upozorněna, že kdyby nějaké mimčo potřebovalo nějaký urgentní zákrok, tak že musím pryč, což se za 14 dní nestalo ani jednou, byly tam s námi maximálně 3 mimča, ale většinou tam byl malej jen ve dvou. Chování - klokánkování je dle stavu dítka a to ikdyž je ještě s hadičkami (kyslík, sonda do žaludku, kapačky)tak se chová, jen se klokánkování domlouvá dopředu kvůli dennímu režimu (aby to nebylo v době vizit, lékařského ošetření atd). Na intermediálu je možnost si dítko i sama přebalit
a pak jsem ho měla na pokoji v inkubátoru s kyslíkem a zavedenou sondičkou do žaludku + tzv. zámeček pro vpich léků - atb. Prostě po téhle stránce pro maminku a miminko super a i celkově byly Budějky super |
| Pája, A+A :o) | 94544 |
|
|
23.11.2010 16:02:42
když jsem byla v porodnici,tak jsem chodila po těch 3hod. s mlíčkem,co jsem odstříkala.chvíli tam posečkala a šla zpět,byla jsem z toho upřímně na nervy vidět to 800g tělíčko na všech těch hadičkách a přístrojích,pak samozřejmě také,ale ten prvotní šok byl dost děsný..
jinak na JIP samozřejmě žádné návštěvy nesmí kromě rodičů, to tak bylo u nás až do propuštění.synovi to bylo strašně líto,že nemůže vidět sestřičku takovou dobu a byl z toho hodně smutný |
| Simeona+3 | 110315 |
|
|
23.11.2010 15:45:11
Sidney, ale dotyčné novorozeně má 3300g, není zrovna podměrečnej
. Ale chápu že vozit jinam se asi nedá. |
| Pája, A+A :o) | 94544 |
|
|
23.11.2010 15:43:45
my v Praze to měli tak,že maminka mohla být kdykoli chtěla, otcové v určených hodinách,ale většinou mohli i jindy.
jinak miminko už mají hodně velké,ač trochu nedonošené,to nic není,všechno bude v pohodě. odpadá spousta komplikací s nedonošeností. za pár dní budou doma ![]() já tam měla dceru přes tři měsíce a miminka nad 1.30kg jsem považovala za obry a záviděla jim. nám trvalo měsíc,než jsme měli kilo a prvně jsem ji chovala přesně po dvou měsících,také drsné.. tak ať vše dobře dopadne a jsou brzy doma a spokojení a pohromadě ![]() |
| Horama | 97202 |
|
|
23.11.2010 15:34:02
Malá byla pět dní v inkubátoru a ven ji nevyndavali, tj. nekojila jsem, ale odstříkávala jsem a dávala jsem jí moje mléko stříkačkou. Směla jsem zůstávat libovolně dlouho, ale jen jeden člověk. (První den a půl jsem u ní ale byla vždycky jen na chvíli, protože bych tak dlouho nevydržela na nohou.) Dva lidi jen na chvíli. Nechali mě malou přebalovat a krmit. Permanentně jsem byla dezinfikovaná. Po pěti dnech šla malá z inkubátoru ven a mě přijali na novorozeneckou JIP k ní - v tu chvíli je to v podstatě normální režim, až na to, že návštěvy z venku jsou omezené a permanentně se všechno dezinfikuje.
|
| xy |
| • |
23.11.2010 15:04:11
syn se narodil v 36t, měl 2960g. měl dlouho žloutenku, pak ještě problém s červenými krvinkami. ihned po narození ho dali do inkubátoru n JIP a tam strávil víc než 10dní (přesně už si nepamatuji). chodit za dětmi mohly matky kdykoliv, děti se z inkubátorů skoro nevyndavaly. takže moje návštěva vypadala tak, že jsem stála u inkubátoru a koukala. :-/ sáhnout jsem si na dítě taky nemohla, doktorka hned začla prskat, že jim ho budím. byla jsem z toho tak špatná, že jsem tam chodila opravdu minimálně (jen 1-2x denně) a pak se nechala propustit bez něj. o kojení se tam se mnou nikdo ani nebavil, a ani jsem pak neměla mlíko. jezdili jsme tam pak s manželem každý den na návštěvu a 10.den od narození nám ho dali pochovat (pravděpodobně díky mladé a milé sestřičce, nikoho jinýho to tam nenapadlo a já jsem neměla odvahu z mojí strany cokoliv podnikat, abych nedostala vynadáno). pak už to ale bylo lepší, byla jsem s ním na pokoji a mohla jsem se o něj konečně starat na tom pokoji pro matky s dětmi.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.