| Kopřiva Dvoudomá | 34182 |
|
|
23.11.2010 14:56:19
Režim je asi jak kde, v Havlíčkově Brodě jsem byla s miminem na JIPce trvale přítomná, měla jsem tam u něj svoji postel. Na patnáct minut denně za náma směl i tatínek, do zóny "na okraji" JIP. Ostatní příbuzní mě mohli navštívit v přijímací místnosti, ale tam mimino nesmělo. V rámci JIP byl velký balkón, vlastně taková terasa, tam se mohlo s miminem v erárním kočárku.
|
| Mája+kluci 07, 11 | 95717 |
|
|
23.11.2010 14:54:07
Tak jsem asi jediná, kdo musel dodržovat "návštěvní hodiny" na JIPce
Syn byl donošený, ale v inkubátoru na kyslíku a později s infuzí antibiotik. Když jsem se tam ráno po porodu dovlekla a chtěla ho poprvé vidět, tak mě sestra zdrbala jak Alíka, že si mám počkat do 8 hodin, že se k nim nechodí jak do holubníku...Až když jsem skoro s pláčem trvala na tom, že jsem své dítě ještě skoro neviděla (prodýchávali ho ambuvakem na sále - to jsem viděla nožičky, a pak s ním prolétli kolem mne na novorozenecké...), tak se milostivě smilovala. Přijde mi šílený, že můžu za vlastním dítětem "3×denně na návštěvu"... ![]() ![]() |
| Leny+3 | 6674 |
|
|
23.11.2010 14:35:45
Tak u nás se na JIP může kdykoliv, teda matka, rodiče oba v návštěvní hodiny, nikdo jiný tam nesmí z důvodu infekce. Já tam ležela s malým týden, normálně jsem ho tam chodila kojit, přebalovat, prostě jsem se o něj víceméně starala sama, ale nebyl nedonošený, měl jen zdravotní problémy po porodu. K nedonošeným chodily mámy většinou 1x - 2xdenně, nosily odstříkané mléko, až když pak děti propouštěly domů, tak posledních cca 14 dnů tam byla matka s nima a normálně se o ně starala sama, naučili se kojit, starat se o ně a tak
![]() |
| Sydney77 | 96323 |
|
|
23.11.2010 14:29:20
V žádném případě se dítě z JIP nenosí k matce! Matka (pokud už je ve stavu, že je schopná) dochází za dítětem. V ČR "návštěvy" omezovány nejsou, ale návštěvami myslím pouze otce a matku, které můžou sedět u inkubátoru, držet dítě za ruku, mluvit na něj, zpívat atd. (resp. matka bez omezení, otec snad jen přes den).
O vyndání dítěte z inkubátoru rozhoduje personál - sestry jsou schopné dítě přebalit, nakrmit i v inkubátoru. Pokud je dítě ve stavu, kdy se z inkubátoru vyndat může, tak se vyndavá na nezbytně nutnou dobu (např. přiložení) a v té době je zabalené do deky, aby neprochladlo. Vůbec si nedokážu představit, že by byli ty maličkaté dětičky vozeny někam k matce... ![]() |
| .ganesha. | 83982 |
|
|
23.11.2010 14:26:47
Je mi jich fakt líto :(
|
| Linda |
| • |
23.11.2010 14:25:12
mám hodně nedonošené mimi, byl v nemocnici skoro 5 měsíců a mohla jsem za ním kdykoliv a na jak dlouho jsem chtěla. Pouze, když se nějaké z dětiček zhoršilo a byl třeba nějaký zákrok nebo měli příjem, bylo třeba aby se ostatní rodiče v tak malém prostoru lékařům "nemotali" pod nohy. Naopak vyžadovali přítomnost rodičů, co to šlo. Že by malého nemohla chovat pro nějakou infkeci a podobně (jako že to jeho zdravotní stavu neumožňuje), to bych chápala, ale že nesmí za ním, je divné. Držím palečky a přeju, aby to špatné bylo co nejdřív za nimi.
|
| Simeona+3 | 110315 |
|
|
23.11.2010 14:22:45
Díky, podle fotky malého kterou jsme dostali má senzory, jinak nic, ani kyslík.
|
| .ganesha. | 83982 |
|
|
23.11.2010 14:17:03
Kdepak, jinak si to všechno pamatuješ perfektně, spíš by mě překvapilo, kdybys věděla i ten týden
![]() |
| Mab | 26777 |
|
|
23.11.2010 14:10:26
Návštěvy jsou dle stavu dítěte a dle stavu matky a dle možností novor. oddělení. Navíc je rozdíl mezi režimem na JIP - jednotka intezivní péče a JIMP (ale někde též psáno jen JIP) - jednotka intermediární péče.
NA JIP jsou děti v ohrožení života, v inkubátoru, často zaintubované či se cPAP, pak je klokánkovaní často problém. POkud je dítě jen na kyslíku, tak může být na hrudi matky či otce a kyslík se přivádí do blízkosti. Stejně tak nevadí klokánkovaná infúze, trvalá monitorace vitálních funkcí a další hadičky. Klokánkování vadí nestabilní stav dítěte. Na druhou stranu i v tomto případě může většinou své dítě pohladit. Co se návštěv týče, každé odd. mý svůj systém. Matka může na návštěvy většinou kdykoliv dle svého stavu. Ale na oddělení většinou není mnoho místa pro návštěvy, takže se může stát, že je vykázána, když se něco děje a zdravotníci potřebují prostor. Otec většinou jak kde, většinou jsou vyhrazeny návštěvní hodiny pro otce. Ostatní, sourozenci, prarodiče většinou na JIP mohou jen omezeně, třeba jedenkrát za měsíc apod. Jendotka intermediární péče se stará o stabilní pacienty, mají třeba ještě atb, infúzi, kyslík, potřebují inkubátor či výhřevné lůžko, ale jsou oběhově stabilní. Po určité době jsou pak přijímany matky k těmto dětem, opět záleží na daném odd., jaké má kapacity, někde to jsou třeba jen dvě postele pro matky, jinde jich je i deset. Matka je zaučena v základní manipulaci s inkubátorem či výhřevným lůžkem, učí se krmit a pak dle stavu dítka i kojit. Kojení se zahajuje co nejdříve, jakmile to stav dítěte umožňuje - celkový stav, chuť a síla sát. Donošené dítě i když s infekcí je často schopno sát ihned po narození a není důvod matku v kojení omezovat. Ale pokud potřebuje ventilační podporu a prsu se dusí, tak to nemá smysl. Důležité je mléko odsávat a dávat novorozenci stříkačkou či sondou rovnou do žaludku. Ale celkově se na našich JIP podporuje bonding, pokud to umožňují stavebně technické parametry - či ja to jinak nazvat. |
| Simeona+3 | 110315 |
|
|
23.11.2010 14:09:59
Ach ta skleroza
![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.