| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : JIP a ARO

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 370] Názory 371380 z 453  [Dalších 73 >>]
Monika. 10910
4.3.2008 14:43:26
Ještě přemýšlím nad JIPkama pro dospělé. I tam by rodinní příslušníci měli mít v rámci možností přístup. Když si představím, že mi umírá někdo z rodiny a po 10 minutách jsem vyhazována, tak mi z toho nějak není dobře od žaludku. Většina lidí potřebuje mít u sebe někoho blízkého PŘEDEVŠÍM v těch nejtěžších chvílích, naopak v situaci, kdy se jen doléčuje na standardním oddělení většina dospělých nepotřebuje návštěvy žádné (přestože potěší). Čili i na jipkách pro dospělé by měl být umožněn přístup, s tím, že k lůžku smí jenom jedna osoba, která může být vykázána při nevhodném chování. Kdyby toto bylo povoleno, nemocnice by se snažily rekonstruovat Jipky tak, aby případné návštěvy neobtěžovaly ostatní pacienty. Že máme 18 let po revoluci některé jipky v takovém stavu, že návštěvy tam prakticky nejsou možné, cosi vypovídá o naší společnosti.
Monika. 10910
4.3.2008 13:41:52
Ale ano, v několika příspěvcích je jasné, že se o dětech píše. Na rodinném serveru mezi námi maminkami mě z takových názorů běhá mráz po zádech. Souhlasím s tím, aby bylo ze zákona povoleno být se svým dítětem na JIP i ARO 24 hodin denně. Julínek se loni nechal slyšet, že takový zákon chystá, tak si přejme, ať nezůstane jenom u slibů.

mraveneček +2 39127
4.3.2008 12:37:19
Mili....většina co tu diskutuje zrovna nemluví o mamince a dítěti..ale všeobecně o návštěvách na JIP.
Já dělala třeba na ortopedicko-traumatologické JIPce a děti tam byly jen vyjímečně...prostě ty patří na Dětskou JIPku....už jen to prostředí tam pro ně je trošičku jiné a přizpůsobené.
A tím si myslím, že i návštěvní doba a celkově pobyt rodičů je tam trochu jinak řešen.

Pobyt dítěte v nemocnici není lehký, jak pro něj tak pro rodiče bohužel :(.
Anezka73 49441
4.3.2008 12:24:26
Mili, ale asi z nás nikdo nepíše o dětech. Já píšu o dospělých a za tím si stojím. O tom, že by děti v nemocnici bez doprovodu být vůbec neměly, jsem přesvědčená. Bohužel vím, že jsou odd. , třeba dětská JIP, kde rodič být s dítětem nemůže. Někde.
Pokud vím, v Praze Na Karlově to možné je. V Motole prý ne.

Kdysi jsem si sama touhle zkušeností prošla a vím jistě, že dítě v nemocnici bez doprovodu ne.

A ze své zkušenosti, k nám moc lidí za svými blízkými, kteří opravdu umírají, nepřijde. Rozhodně ne je držet za ruku ve chvíli, kdy to ti lidé potřebují.

Mili+5 20018
4.3.2008 11:34:47
No to teda koukám, že to příspěvek o Jip hodilo do IVF, to mě mrzí, mělo by to být spíš v "navrhněte nové téma", že?
Mili+5 20018
4.3.2008 11:32:20
Tak podobné názory může mít jen ten, kdo nic podobného na vlastní kůži nezažil. Proboha kde se ve vás bere taková bezcitnost. Myslíte, že matka přemýšlí o tom, že to pro ni není příjemný pohled, když jí resuscitují dítě? Matka má být se svým dítětem, když je mu těžko, vždyť nejde o to, co je mě příjemné, ale jde o to dítě, že mě potřebuje, že mu má přítomnost ulehčí. Neznám reakce všech rodičů, ale vím, že když něco bolestivého dělají mému dítěti, tak se prostě překonám a nehroutím se, snažím se mu být oporou. Jsem přesvědčená, že až na pár přecitlivělých to tak mají všechny mámy.
Co se týká dětí na Jip, tak by to povinností být mělo a to přímo ze zákona, rozhodně by to nemělo záležet na lékařích, jak se zrovna vyspí nebo jak soucitní či bezcitní zrovna jsou. Zjišťuji, jak hodně lidí to bere jako fakt, se kterým se nedá nic dělat, že vám vezmou dítě a odnesou ho a zabouchnou vám dveře před nosem, jako by nebylo vaše ale nemocnice či státu. Přitom před zákonem vy jako rodiče nesete konečnou zodpovědnost a hlavně vy si to odtrpíte, když se něco stane, ne sestry a doktoři.
Fonty 74933
4.3.2008 11:17:29
Ještě dodám k těm návštěvám na JIP.Já na JIPce pracuji a mimo to,že to záleží hodně na daném lékaři,tak to také fakt hodně záleží i na těch lidech příbuzných samotných.Já jsem vždycky se snažila návštěvy pouštět právě proto,že vím,jaké to je.Když to nešlo jinak,byly akutní věci okolo...řekla jsem,že opravdu jen na cca 10minut.Z 90% jsem za Těmi návštěvami chodila po půl hodině,ať se nezlobí,ale že musejí odejít,že nejsou návštěvy a že jsem je pustila jen na 10min.Fakt jsem se snažila na ně být slušná a valná většina se začala buď ohrazovat a nebo to odkejvali,já decentně odešla,aby se mohli rozloučit a ve finále jsem tam opět za další půl hodinu na ně musela jít.Ono to chce spolupráci na obou stranách.Jednou se jich tam nahrnulo asi 10 a doktoru už řval a že ještě jednou,že nám nechá sebrat osobní ohodnocení,protože Ti pacienti potřebují klid.Jenže ony ty návštěvy tam kolikrát vtrhnou bez jakéhokoliv zájmu o okolní spolupacienty a ještě se čertí.Ono je to fakt těžké a diskutabilní.
zany
  • 
4.3.2008 11:12:08
Děkuju za odpovědi. Teď mi volala, že to není špinění, že to je určitě menzes. Že volala do Gyncentra, a že sestra jí řekla, že to není dobré, ale že si stejně má v pátek test udělat. :-( A pak myslím že v pátek nebo v pondělí jde na kontrolu :-(
Zmrazená embryjka nemá, byly dobré jen dvě a ty jí dávali, takže mi tam "brečela" že zas všechno nanovo podstupovat , božátko moje :-((
Jája a spol. 71011
4.3.2008 10:50:09
zuzko, nam v centru rikali, ze si mame udelat test i kdyby ms prisla, nekdy se stane, ze je tehotenstvi pritomno i kdyz se menses rozjede.
Bolesti bricha a prsou mohou byt samozrejme tehotenske priznaky, ale po stimulaci a dalsim brani hormonu pro podporu tehotenstvi nejsou tyto znaky moc objektivni, nafoukle bricho a pnuti prsou totiz tyhle hormony mohou zpusobovat a nemusi byt zenska zrovna tehotna :-( Proto nema ani moc cenu se pozorovat, ale at si rozhodne udela test a pokud bude negativni, tak nezbyva nez poprat hodne sil na priste....ma nejaka zmrazena embrya ? Drzim palecky R^
Lucka 78956
4.3.2008 10:49:47
Přesně takhle jsem to měla i já, dvě zavedené embryjka, po transferu bolest břicha prsou a pak se to utlo, krevní test nic a pak hned dorazila menses.
Ať nezoufá, bude líp, nesmí ztrácet naději.
[<<Předchozích 370] Názory 371380 z 453  [Dalších 73 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.