Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| slůně1 | 77249 |
|
|
4.3.2008 10:49:14
Ahoj, mně doktoři řekli, že špinění nic neznamená. Pokud by byla silná menza tak se má volat doktorovi a objednat se na kontrolu. Tak ať to radši nepodceňuje zavolá si a ať jí prohlídnou. Ještě nemusí být vše ztracené. Hodně holek tady psalo,že špinily a dopadlo to dobře. Držím palečky
![]() |
| zany |
| • |
4.3.2008 10:45:06
Ahoj holky,
možná si mě pamatujete, před časem jsem psala o svojí ségře, že jde na umělé. Byla na vložení vajíček do dělohy 22.února. Ted v pátek 7.března si měla udělat test. Ale dneska ráno mi přišla sms, že dostala mencky :-(( Znamená to teda konec? Asi jo, že :-( Nemůže to být jen nějaké špinění, nebo tak něco? Minulý týden (čtyři dny po oplodnění) musela jen ležet, tak fakt byla poctivě v posteli. Pak říkala, že se cítí taková jako nafouknutá, že má i bolesti břicha, prsou. Mysleli jsme, že to vyšlo. Takže asi ne, co? :-( |
| Fonty | 74933 |
|
|
4.3.2008 10:29:05
Bohužel povinností to není.Je možno nejlépe se svolením lékaře ošetřujícího a nebo ve službě službukonajícího,ale není to pravidlem.Na některých JIPkách nejsou návštěvy vůbec povoleny.
|
| Anezka73 | 49441 |
|
|
4.3.2008 8:56:49
Jj, jsem pro, aby byl zdravotník lidský, ale ne vždy to jde právě s ohledem na soukromí dalších pacientů. Když jsem dělala na ARU, měli jsme tam 4 plně monitorované pacienty na poměrně malém placu. ARO ani JIP nejsou na dlouhé návštěvy. Prostě to jde umožnit blbě i z provozních důvodů, páč může kdykoliv přijet nový příjem a to je celkem hukot.
Teď dělám na stand. odd. a příbuzní mi vlezou na pokoj kdykoliv bez ohlášení v mimo návštěvních hodinách :-( Třeba i ve 20hod. večer a běžně jsou dost drzí. Kdyby to byl někdo, kdo se slušně zeptá a předem domluví nemám námitek. |
| zuzica | 19235 |
|
|
4.3.2008 8:25:36
Povinnost to nie je.Ale je mozne sa dohodnut.zalezi na "zostave" pacientov a ochote personalu.JIS-ka je o tom ze tam bohuzial pravidla ako take velmi neplatia....kazdou minutou sa moze nieco stat.Niektory rodicia odpadavaju pri pohlade na odber krvi a zvlast ak sa odobera ich detom.Bol by to prijemny pohlad ak by ste "museli" sledovat ako vam napr.resuscituju pribuzneho?Nehladiac na to ze pomoct mu nemozete priestory su zvycajne male a vela ludi sa k lozku ani nezmesti...Podla mna pritomnost pri lozku zrovna v takejto situacii je pre personal len pritazujuca.Mal by sa objektivne rozhodnut jak personal tak pacient a v neposlednej rade aj "doprovod alebo navsteva" ci je to naozaj vhodne a ci mozu byt pacientovi v danej chvili ozaj napomocny alebo len na pritaz.A nie si uplatnovat len to co sa mne zda byt spravne a co inde mozne je.
|
| Kača74 | 78879 |
|
|
4.3.2008 0:10:50
Ano,taky pravda,je to vše složité,jo jo.
Přeji krásné sny,dobrou ![]() |
| JiBi* | 51820 |
|
|
3.3.2008 23:59:14
Vzpominam si, jak jsem pred 15 lety lezela na JIP po tezke operaci. Byli jsme tam celkem v pokoji 3, za latkovou zastenou lezel muz po lehci operaci, ktery sel na operaci az po me, ale pri mem probuzeni z narkozy uz byl docela fit. A za nim tam jen na par okamziku nakoukla jeho zena s nejakymi vecmi a presto si jeste dnes uvedomuji, jak to bylo pro me v tom mem tezkem stavu zatezujici a byla jsem rada, kdyz byla pryc. Otazka tudiz je i ta, zda navsteva je tomu pacientovi, nehlede na spolupacienty, prinosem, nebo protezi. Ono to z pohledu zdraveho vypada jinak nez toho nemocneho.
|
| Kača74 | 78879 |
|
|
3.3.2008 22:52:50
Moc hezký názor,také jsem sloužila na JIP a opravdu je to o lidech,u nás to ani moc doktory nebralo,nechali to na nás,mělo by se rozhodovat srdcem a umět si to jak bylo řečeno obhájit,přesně tak...ale mělo,mělo...
|
| mraveneček +2 | 39127 |
|
|
3.3.2008 22:47:33
Já na JIPu pracovala....návštěvy i pouštěla.Ale záleží i na dohodě mezi kolegyněma.
Někdy jde i o to jaký lékař slouží....některým je jedno když návštěvy příjdou mimo stanovenou dobu, někteří pak pěkně řádí.Stačí jeden takový výstup s cholerikem , aby jsi zjistila, že za to ti to opravdu nestojí. Samozřejmě, že je lepší si říkat,jak bych se asi v té situaci co by pacient či jeho příbuzný cítila já, ale ne každý je toho schopen a ochoten .A pak i na té dané sestře,aby si sůj názor dokázala, třeba i před tím lékařem obhájit. |
| mraveneček +2 | 39127 |
|
|
3.3.2008 22:38:53
Povinností to není,rozhodující slovo má vždy ošetřující lékař.Ale samozřejmě je vše o lidech a jejich přístupu.Jak zdravotníků,tak samotných návštěv.
Zároveň záleží v kterou je to dobu,co se na JIP zrovna děje...pokud tam bude nějaký akutní případ,situace....tak Vás k vašemu příbuznému zrovna asi nepustí i kdyby byla návštěvní doba. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.