| babi_ | 48341 |
|
|
19.8.2024 20:40:15
"Smyslem meho zivota je asi ten zivot sam"
To mi připomnělo, že tento argument jsem použila před pár dny na vnučku (5), když se zeptala, proč existujou komáři. Odpověděla jsem, že prostě žijou, stejně jako my. Mám dojem, že otázka smyslu komárů a ovádů apod. padá od mnoha dětí, a je to dle mého podstatný příspěvek do debaty-úvah o smyslu života obecně. Mě tedy vede k tomu, že celkem žádný smysl nalézt nelze ![]() |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
19.8.2024 20:36:31
Huso, nojo, to bych asi musela dělat podobně.
Pamatuji si to z dětství docela dobře, jak si maminka nebo babička vybíraly očima a navigovaly obsluhu, co chtějí ukrojit. Mně to už tehdy nedělalo úplně dobře, ta rozřezaná zvířata na hácích, tak jsem se ani nijak nehnala do toho, abych se naučila v mase vyznat. Když jsem poznala svého muže, už jsem maso nejedla. Naštěstí není typ, který by po mně chtěl staromódní vyvařování. |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
19.8.2024 20:30:45
Já vždycky v masně řekla, co chci vařit a oni mi poradili. Ale dost mě toho okolo vaření naučila babička.
|
| Stará husa | 154854 |
|
19.8.2024 20:28:47
Ropucho, když jsem se vdala, žádné balíčky nebyly. Pro maso jsem musela do masny a to ještě ve čtvrtek dopoledne (utéct z práce), protože to je zrovna vozili a jindy by už nebylo. Musela jsem se tam tlačit s milionem lidí a rychle se vyzvejknout, co vlastně teda chci a kolik. A v té době jsem měla velký problém rozeznat vepřové od hovězího, takže jsem vždycky říkala půl kila na řízky nebo na polivku a modlila se, ať mi neukrojí nějakou flaksu.
|
| Rodinová | 140078 |
|
|
19.8.2024 20:23:02
Smyslem meho zivota je asi ten zivot sam, tak se snazim ho nejak prijemne prozit, uzit…jinak fakt nevim
![]() Jeste tak mozna nekdy v minulych generacich fungovalo predavani zkusenosti mladym, ale ty uz ted rady starecku nezajimaji ![]() |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
19.8.2024 20:21:48
"ony přeci mají stejný "problém", já jsem ho jenom přehodila na ně defacto, a to navíc aniž bych ho vyřešila u sebe"
No to je ono. To jsem si právě říkala předem, že je nefér jim to udělat, přivést je sem kvůli sobě a nechat je v tom. Pak jsem to alibisticky hodila na Pána Boha (nebo na přírodu, jak kdo chce) - jestliže nás stvořil s rozmnožovacím pudem, tak se asi máme rozmnožovat a já holt budu pokračovat ve štafetě, i když tomu záměru nerozumím ![]() A celých dvacet let jsem byla spokojená. Teď už mívám zase čas hodně přemýšlet a zase si začínám říkat, že celý ten koncept je hodně divný ... ![]() |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
19.8.2024 20:14:39
V masně jsem myslím nikdy v životě nebyla.
Tedy v dětství s maminkou nebo s babičkou ano, ale samostatně nakupovat ne. Tu trochu masa, co jsem za svůj život nakoupila, jsem obstarala vždycky ve formě popsaných balíčků. |
| babi_ | 48341 |
|
|
19.8.2024 20:11:17
Ropucho, mám to hledání v básničkách ještě dosti dětských - tak od 12, později jsem o tom i skoro přestala psát, bylo to už moc těžké, složité a bolestné. Děti jsem si pořídila mj. proto, že jsem doufala, že to je ono - ale není
(ony přeci mají stejný "problém", já jsem ho jenom přehodila na ně defacto, a to navíc aniž bych se ho tím zbavila)Ovšem tedy díky rodina.cz vlastně mám jasno! - smyslem mého života je starat se o moji kočku (k tomu jsme tu onehdá došly...) |
| Stará husa | 154854 |
|
19.8.2024 20:09:29
Ropucho, pro děti jo. A jasně, že jsem řešila problémy úměrné svému věku. Bylo pro mě zásadní, jestli pro mě někdo přijde v tanečních. Smysl života jsem tehdy nějak neřešila, to se mi stalo až v době moji deprese a došla jsem k tomu, že život žádný smysl nemá, hlavně ten můj ne a nejlepší by bylo se zabít, ať tu už nestrašim. Po vyléčení z deprese jsem smysl života řešit přestala a velmi se mi ulevilo.
Jinak já měla vždy strach z dospělosti, právě asi z té zodpovědnosti, z toho že všechno bude na mě a nikdo mi s ničím nepomůže. A ejhle, ono to tak opravdu bylo. |
| babi_ | 48341 |
|
|
19.8.2024 20:06:21
Děti jsem si začala přát až někdy ve 26. Určitě jsem v dospívání a mladé dospělosti nesnila o rodině. Ale ani o ničem jiném. Jen jsem žila přítomností a blízkou budoucností a v knížkách a reálné věci brala, jak přišly, včetně MM. Ten vztah přišel daaaleko dříve, než jsem si představila, že budu někdy vdaná.
Bydlení vůbec, to jsme řešili až společně s MM, asi mi to bylo jedno. Tedy jako ambice bych to brala. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.