| Federika | 14090 |
|
|
19.8.2024 16:28:22
Mě škola bavila a bavilo mě taky i vždycky všechno, co jsem dělala. A když mě to přestalo bavit, změnila jsem to, začala jsem dělat něco jinýho.
Ale já jsem to tak měla postavený vždycky, nemohla bych dlouhodobě dělat něco, kvůli čemu se mi nechce vstávat, to bych radši byla bezdomovec a bydlela pod mostem. |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
19.8.2024 16:28:18
Dneska bych taky nechtěla být letuška.
Ale tenkrát, v sedmdesátkach, mi to přišlo úžasný. Lítat po světě, s pilotama. |
| Stará husa | 154854 |
|
19.8.2024 16:25:21
Mně se na škole kromě kamarádek líbilo to, že se pořád dělo něco zajímavého, předměty se střídaly, nic nebylo pořád stejné. A člověk se to naučil, nechal se vyzkoušet nebo napsal písemku a bylo to za mnou, už jsem se tím nemusela zaobírat. Taky škola trvala od osmi do půl druhé, někdy do půl jedné, úkoly jsem si udělala někdy v podvečer během půl hodiny a měla jsem volno! Mohla jsem si číst, povalovat se, nebo jít ven s kamarádkou, do kina, na minigolf, na procházku. Zatímco v práci jsem tvrdla od půl osmé do čtyř, celý den zkažený, furt ta samá práce, nic nového, neubývalo to, pořád se to muselo dělat znovu a znovu do zblbnutí, nikdy jsem se toho nemohla zbavit a ještě mě to trápilo ve volném čase, (ehm volném čase, kdy jsem musela lítat kolem dětí a domácnosti). V práci jsem neměla žádné kamarádky, musela jsem tam být s lidmi, kteří, když už mi nebyli vysloveně protivní, tak aspoň lhostejní, nebyla jsem s lidmi "na stejné lodi"" jako ve škole. Když jsem byla nemocná nebo na dovolené, tak jsem musela sakra dohánět svoji práci, ani maličko mi nikdo nic neodpustil, naopak, kolikrát se to mou nepřítomnosti ještě zkomplikovalo. Škola byla milionkrát lepší než práce, zajímavější, zábavnější, kratší, lehčí, pořád jsme se učili něco nového.
|
| Drypetis | 154924 |
|
|
19.8.2024 16:24:14
Stará huso,
v dětství jsem si svobodná nepřipadala vůbec, pořád jsem něco nesměla. I když jsem byla svobodnější než moje spolužačky, které taky nesměly a k tomu toho hodně i musely podle pokynů rodičů. Dospělosti jsem se nebála, mojí dospělosti se ale bál zbytek rodiny, že budu lajdák a už pak se mnou nikdo nic nezmůže. Je to tedy i pravda, že ty dospělé povinnosti od začátku dost lajdám, jako dítě bych za podobný přístup zaručeně dostala nařezáno. Byla jsem celkem nadané dítě, tak jsem se neobávala, že bych se neprosadila v práci, šlo mi celkem všechno, ale ten lajdácký přístup to totálně zničil a dávno mě předběhli ti o hodně míń nadaní, ale snaživí, jeden takový spolužák mi dost dlouho i dělal šéfa. ![]() Práce na píchačky by mi nevadila, kdyby byla na 4-6 hodin a bylo o hodně víc dovolené. Ale být na volné noze s mým přístupem nemůžu, zkoušela jsme to dost dlouho a jen se kariérně ještě víc propadla. |
| Čumča. | 160024 |
|
|
19.8.2024 16:23:09
"proč musím k snídani sníst chleba se sádlem, když bych radši suchý"
jo, přesně, ve školce nám na něj dali ještě syrovou cibuli, okousala jsem kraje nedomazané sádlem a hnusilo se mi to, tak jsem v té jídelně pravidelně musela zůstat sedět, na místě odkud bylo vidět na ostatní hrající si děti, cca 2 hodiny s talířkem a tím okousaným chlebem, suchý bych ho z povinnosti snědla, abych měla pokoj Ředitelka školky i jídelny obě bigotní žlučovité komunistky Těch prstýnků, co mi vzaly, protože po obědě se spí a neotáčí se prstýnkem na prstě.... |
| Federika | 14090 |
|
|
19.8.2024 16:19:45
Letušku mi sem tam předhazovali moji rodiče
Že by to bylo pěkný![]() A v tý době to bylo atraktivní, nicméně já jsem si vždycky říkala, že přece není možný, že mě nevidí, jak klopýtám i s tím blbým tácem s čajem a kafem z kuchyně do obýváku, třesou se mi ruce ![]() Chudáci lidi v letadle. A dneska bych už vůbec nechtěla bejt letuška. |
| babi_ | 48341 |
|
|
19.8.2024 16:17:44
No a jako starší - už jsem psala: mně přišlo v pohodě, jak žijí moji rodiče a jiní lidi kolem. Třeba dospěláci z oddílu. Nic "extra", jiného, lepšího, jsem si nevysnívala. Filmy mě ve smyslu celkového pojetí života neinspirovaly, jen třeba v konkrétním detailu, činnosti - třeba horolezci, že bych taky někam vylezla (což se stalo), a jiné obdobné. Vztahového nic, to co má paměť sahá jsem brala jako vymyšlenosti - obvykle to evidentně mělo k realitě daleko. I když tedy k stáru vidím kolem sebe storky, které ani nejdivočejší scénaristi ještě nevymysleli
![]() |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
19.8.2024 16:15:58
babi, buď jsem byla hloupá (a ten přesah neviděla) nebo po mně často chtěli zbytečné věci a bazírovali na nesmyslech
hodně z toho byla škola, nikdy jsem nechápala, proč musím mít obalené sešity (beztak byly sežvejkané), narýsované okraje (beztak jsem je nedodržovala), proč musím zpívat před celou třídou (bolelo to je i mne), proč mám dělat kalendář přírody (beztak jsem ho mastila v den odevzdání) nebo proč mám umět zpaměti chemickou rovnici, místo abychom se ji naučili spočítat (a co je tak rajcovního na rovnici hašení vápna, netuším dodnes) ![]() a podobných divných věcí bylo dost i doma - proč musím k snídani sníst chleba se sádlem, když bych radši suchý, proč musím jít ven a nesmím si vzít knížku s sebou, proč se musím učit hrát badminton, skákat šipku nebo proč musím nosit pod šaty kombiné... děti jsem měla v odstupu 5 let, to bylo jako 3x jedináček, kdy každé další už mělo další chůvičku navíc... jako jo, s prvním to byl nářez a nebudu lhát, že jsem někdy nestála s rukou na klice a rozhodnutím utéct a nikdy se nevrátit, ale pořád lepší, než muset chodit do školky (jako dítě) ![]() |
| Čumča. | 160024 |
|
|
19.8.2024 16:14:57
ano
![]() |
| Čumča. | 160024 |
|
|
19.8.2024 16:13:44
to je ale krásná představa, být mírotvůrce, diplomat, milovat a vést svůj kmen, být zástupce jednoho ze znesvářených světů, to jde přenést do skutečnosti...
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.