| Stará husa | 154854 |
|
19.8.2024 17:07:21
Mě vychovávala v raném dětství babička, ta byla hodná, laskavá, nikdy na mě nezvedla hlad, natož ruku. Když umřela, maminka byla strašně nervózní z domácích prací, nešlo ji to, neuměla vařit, nebavilo ji to, ale byla přesvědčená, že to musí dělat, protože je žena, matka a manželka. Táta se o mojí výchovu vůbec nestaral, byl buď v práci nebo ležel v posteli, protože ho bolela záda. Maminka hlavně chtěla, abych byla poslušná, neodmlouvala, dobře se učila, jinak jsem nemusela doma nic dělat. To jsem jí byla schopná bez nějakeho velkého úsilí plnit. Jinak mě nechávala být, ať si čtu nebo jdu ven s kamarádkou, jen jsem musela být včas doma a mít hotové úkoly. To já zase jo, venku mě to zas až tak nebavilo, abych tam byla do tmy a nechtěla jsem mít problémy ve škole. Stejně jsem si radši doma četla. Na dětství si vzpomínám jako na dobu ohromné volnosti, svobody a bezstarostnosti.
|
| babi_ | 48341 |
|
|
19.8.2024 16:50:41
Ano "Jsme jenom lidé, spíš slabí než zlí."
(do pojmu slabí si zahrnuji i rozumově slabé, tedy hloupé) Ale to je něco jiného. Nemyslím teď jednotlivce vůči sobě vzájemně, ale legislativní proces, případně stanovení pravidel v nějaké instituci - třeba v té škole. |
| Čumča. | 160024 |
|
|
19.8.2024 16:43:59
"že jsem viděla smysl i tam, kde nebyl. Dělám to dodnes - vždycky se snažím najít nějakou dobrou myšlenku (aspoň původní, která posléze patrně drobet zmagořila) v pravidlech, legislativě... nevěřím, že si tu konkrétní věc někdo úplně blbý vymyslel jen tak z plezíru."
náhodou, tohle já mám taky - nemyslím si automaticky, že někdo chtěl někoho vytáčet doběla, a ono to tak taky nejčastěji je - ani lidi nejsou přirozeně špatní, ale spíš zdeptaní, nespokojení, vyhořelí, zneuznaní |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
19.8.2024 16:43:34
Já jsem chtěla, být v sedmdesátkách tirákem
, jezdit si svobodně po západní Evropě. Kamarádův táta to dělal a vozil mu krásné oblečení a všechno možné. |
| babi_ | 48341 |
|
|
19.8.2024 16:42:55
Teda............... myslela jsem si, že jsem měla poměrně autoritativní rodiče, ale když vás tak čtu, tak svobodáááá
![]() |
| Čumča. | 160024 |
|
|
19.8.2024 16:40:01
jo, taky jsem se různě snažila utíkat,
zlatá dospělost, najednou bylo normální s někým sedět u splavu a povídat si, někde přespat, nechat někoho přespat, zajít si na alžírskou kávu a klábosit o filmech, odjet na Silvestra, ačkoli tam nikoho neznám, ani tu vesnici atd. atd., odjet stopem za kamarádkou a přespávat na kolejích u bývalých spolužáků, impulsívně se rozhodnout a jít do kina ![]() prostě to, co bylo po škole/po práci byla svoboda |
| Drypetis | 154924 |
|
|
19.8.2024 16:34:59
Stará huso,
já měla kamarádku jen na ZŠ, na SŠ ve třídě pak ne a gympl mě tedy nebavil, spíš jsem byla tedy pořád ve stresu, moc jsem se průběžně neučila a pak se bála zkoušení a neohlášených písemek. VŠ pak byla taky celkem děs a nikdy jsem se tím neživila. Ale zas jsem dopadla tak, že se živím tím, na co by mi bohatě stačila maturita, VŠ byl v tomhle ohledu naprosto ztracený čas. Do praxe jsem navíc vstupovala v době, kdy se v tom oboru hodně snižovaly stavy a nedalo se sehnat místo. |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
19.8.2024 16:33:21
Jsem mnohem radši dospělá udělám si, co musím, a mám klid na svoje věci. A to, co se musí si rozhoduju sama, jen v součinnosti s manželem.
V dětství jsem nikdy neměla klid, pokud byl někdo z rodičů doma,tak mě pořád úkoloval a kontroloval, co dělám, nemohli vystát, že bych nedělala nic . Ty úkoly mi nedali najednou, abych pak měla volno, ale postupně. Radši jsem byla pořád pryč ![]() |
| babi_ | 48341 |
|
|
19.8.2024 16:31:57
Rose, určitě po tobě často chtěli zbytečné věci a bazírovali na nesmyslech - přesně, jak je vypisuješ. Hloupá, respektive možná naivní, jsem byla spíš já, že jsem viděla smysl i tam, kde nebyl. Dělám to dodnes - vždycky se snažím najít nějakou dobrou myšlenku (aspoň původní, která posléze patrně drobet zmagořila) v pravidlech, legislativě... nevěřím, že si tu konkrétní věc někdo úplně blbý vymyslel jen tak z plezíru.
Navíc mám to "štěstí" (z daného hlediska), že obalený sešit mi přijde total nepodstatný - prostě to udělám snadno a rychle, nesežvejkané to zůstalo (všechno psané kreslené na papíru jsem vždy chovala v čistotě, nezmačkané atd...), ven jsem chodila s knížkou. Učení mi šlo mimoděk, a přišlo mi zajímavé obsahem jako takové - k čemu to je mi bylo jedno, asi jako čtení knížek - je to nějaký příběh, nemusí ničemu sloužit. Paměť jsem TEHDY měla dobrou. Jo musela jsem nosit babičkou háčkované halenky, ve kterých mě navíc na chodbě zastavovaly soušky a ptaly se na vzor či co, což moji introvertní náturu drobet drásalo. To je pravda. Ale to jsem nepovažovala za zásah do osobní svobody, oblečení mi bylo dost jedno - kdyby to neobdivovaly ženské z okolí, ani ty halenky by mi nevadily. Jsem prostě fakt dost splachovací typ, když se tak čtu... akorát tedy že po sobě díky řevu mimina a současného naléhání batolete sotva stíhám spláchnout, to mi přišlo poněkud omezující ![]() |
| Čumča. | 160024 |
|
|
19.8.2024 16:29:56
jo, náádhera, jeden příbuzný trval na tom, abych dělala logističku tam, kam chodím v létě na dvanáctky - proč prý ten zbytečný bakalář a pomaturitní angličtina, stejně na to nemám (oni mi ji ale sami nabídli, líbilo se jim, že by tu práci dělal někdo s praxí z výroby, odmítla jsem);
druhý příbuzný mi zase předhazoval, že mám jít dělat na poštu, jako jiná mladinká příbuzná v 18 a přestat si vysnívat něco lepšího, prý bolestivě spadnu na hubu za tu svoji domýšlivost s vš vzděláním, a angličtinu prý stejně nebudu nikdy potřebovat , němčina mi stačí![]() já jim tehdy v 19 i částečně věřila , že na to fakt nemám, no ještě že jsem šla dál a dělala to, co mi sedělo |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.