Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Tinúviel | 153914 |
|
|
10.4.2024 9:53:58
Okrem toho, že súhlasím s Kopřivou (že štandardizácia eutanázia vedie k bagatelizácii paliatívnej liečby) a Sally (v Kanade mali dokonca už aj reklamu na eutanáziu), ma ešte šokuje, s akým pokojom tu prijímate, že na depresiu a hraničnú poruchu osobnosti teda neexistuje spoľahlivá liečba.
Veď samovražedné myšlienky sú normálnou súčasťou týchto chorôb, čiže v tomto prípade liečba úplne zlyhala. A my si povieme no čo už, hlavne že sa to dá "vyriešiť" eutanáziou? Keby boli takto fatalistické predchádzajúce generácie, tak dnes ani ten slepák neoperujeme. |
| Renka + 3 | 26652 |
|
|
10.4.2024 9:11:34
Sally, otázka je, jestli to není nějaká výjimka či selhání. Můj táta v BC žije a léčili mu jak rakovinu, tak následnou mrtvici. To už nebyl nejmladší. Následnou péči měl skvělou, kdy se z prognózy ležáka vrátil do života s jen postižením na sluchu, jinak je plně funkční. Měli tedy štěstí, že se dostal do toho RHB centra, ale eutanázie se tam opravdu plošně nenabízí. Na ten případ se tedy zeptám, ale ono to tak horké nebude.
|
| breburda71 | 89004 |
|
|
10.4.2024 9:10:14
Sovice, urcite, to je taky blbe...
|
| sovice | 18997 |
|
|
10.4.2024 8:31:45
breburdo,
jo tak, jasně. K tomu mám jedno drobné "ale" - někdy lékaři nepředepisují léky na bolest, protože lidem (a ženám prý statisticky častěji, mimochodem) sílu bolesti nevěří a zlehčují ji. Takové to "to vás nemůže bolet" je často na zabití. Nebo na menstruační bolesti je skvělá informace, že po porodu to přejde. To omdlévající šestnáctiletou dívku s perspektivou studia VŠ opravdu nadchne. |
| kosatka2 | 89902 |
|
|
10.4.2024 8:21:04
Vážný, já vím, že ty nejspíš nepatříš mezi katolíky (nepoznám to), ale řk církev zhusta blahořečí/svatořečí ženy, které radši zemřely, než aby na nich byl spíchán hřích, nebo ho samy spáchaly (např. zalhaly ve víře, nebo se "nechaly" znásilnit), takže smrt je v dějinách řk církve často braná jako lepší řešení, než ledacos jiného...
|
| kosatka2 | 89902 |
|
|
10.4.2024 8:17:17
A s tím fentnylem máte někdo v rodině zkušenosti? je to docela novinka ne?
teda pokud se nepletu a je to ta droga, která po podání dělá změny na mozku v délce trvání týdnů, kdy pacient sice cítí bolest, ale ta bolest mu nevadí...? |
| breburda71 | 89004 |
|
|
10.4.2024 7:19:31
Sovice, to je mi jasne, tam je to prave naopak a setrit by se utisujicimi leky nemelo..
Ja jsem reagovala na Vazneho stiznost, ze mu lekarka predepisovala jen Algifen na tiseni bolesti ve strevech.. |
| sovice | 18997 |
|
|
10.4.2024 7:15:56
breburdo,
v paliativní péči, kdy už se neléčí choroba, která člověka zabíjí, ale jde o umožnění lidsky důstojného odchodu, fakt na vytvoření závislosti nesejde. |
| breburda71 | 89004 |
|
|
10.4.2024 6:22:21
Vážný, na druhou stranu treba v USA se predepisuje Oxy ( defacto morfium) i na banalni zraneni, a jak to dopada? Po par dnech se muze vytvorit zavislost..
Svagr dostal v lednu ( v USA) Oxy na lecbu bolesti po operaci nosni prepazky..Celou tubu, cca 30 prasku. To mi taky neprijde jako dobrej napad, viz opiodova krize... |
| Čumča. | 160024 |
|
|
10.4.2024 5:08:11
Sally, mně v tom článku chybí vyjádření BC Cancer Agency, která by se měla vyjádřit k takovému obvinění.
Pokud paní Ducluezeau vypovídá pravdu, jedná se o neuvěřitelnou profesní a lidskou nehoráznost, mělo by být zahájeno rozsáhlé šetření, a měly by být vyvozeny důsledky - pro konkrétního lékaře, pro konkrétní oddělení... Samotné grafy, jak počty eutanázií od roku 2016 narůstají, nemají samy o sobě vypovídající hodnotu o tom, že by v Kanadě systematicky byli pacienti vybízeni k eutanázii. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.