| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Montessori škola

(?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 812  [Dalších 702 >>]
Eržika. 36295
17.6.2016 14:27:33
Manko, přečetla sji si ty blogy Romana Krále (ředitele školy a táty čtyř dětí), co jsme tu odkazovala?

http://kral-blog.eduin.cz/2016/03/21/k-cemu-je-skola-dobra/
http://kral-blog.eduin.cz/2016/05/10/hodna-nebo-vhodna/
Manka+Cipísek 100730
17.6.2016 14:18:13
Takhle nějak probíhá komunikace u nás doma.~:-D
A jak to učitelky řeší, když si dítě postaví hlavu a nenechá se "přemluvit"?
Mě to fakt zajímá, bez ironie.
Federika 14090
17.6.2016 14:02:16
tak ho nech...
Připouštím,že si mylsím,že většina věcí JDE..
Ale~:-D-já se roky snažila,aby můj starší syn pochopil, že ty čtenářský deníky prostě musí dělat...Na bejvalým gymplu měl o dva stupně sníženou známku z češtiny,protože je prostě zásadně neodevzdával.Bylo mu to jedno, prostě to nedělal.
Já ho motivovala snažila jsem se mu i pomáhat, sháněla jsem mu debaty nad knížkama na audioknize, vysvětlovala jsme mu, že to fakt bude potřebovat k maturitě, nic.
Že jsem vůbec vyvíjela nějakou energii.
Teď je na jiným gymplu filozofický úvahy nad knížkama nevedou, čtenářský deníky snad ani nepíšou,nevim , netušim, nechci vědět.

...je pravda, že někde ta snaha má svý hranice,uznávám.
Manka+Cipísek 100730
17.6.2016 13:58:59
To nevím. Nicméně trend, "mě se teď dělat nechce, tak dělat nebudu" se rozmáhá teprve v posledních pár letech.
Diskuze má už přes 300 příspěvků, ale ještě jsem se nedozvěděla, co tak strašného se na prvním stupni běžné zš po dětech chce, že není možné tam chodit, aniž by z toho měli doživotní trauma. Všichni tu píšou o drilu, nesmylných pravidlech atd., ale co to je v praxi? Jaký dril mají prvňáci konkrétně? Neznám školu, kde by děti x hodin seděly v lavici, nesměly se projevit, nápady byly ihned zatlučeny do země... Připadá mi, že se teď různé alternativní metody dostaly do módy, tak se musí přehánět a hanět všechno co bylo předtím. Syn chodí do normální školy a nikdo na něj neřve, nikdo nikoho neponižuje. Naopak se aktivita dětí jenom podporuje. Výletů a exkurzí mají až až. Jo, občas se musí i něco naučit. ~:-D
Monty 129940
17.6.2016 13:51:17
"To je o vás rodičích a o každodenní spolupráci při učení se počítat. O vytvoření vnitřní motivace a o tom, že KAŽDY den tomu těch 20 minut snahy věnuješ."

Z+2,
do zblbnutí tu opakuji, že to všichni vzdali. Ne že to nikdo nedělal. ~;)
Kamisi 129832
17.6.2016 13:45:29
Eržiko, já tomu rozumím. Taky mi to nějakou dobu trvalo, než jsem pochopila, že vzdělávání by nemělo být o hodnocení a srovnávání, kdo má víc vědomostí a kdo líp uspěje v testech.
Během zdlouhavého hledání alternativ ve vzdělávání pro svoje děti jsem došla k přesvědčení, že pro mě i moje děti by byla nejlepší úplná svoboda vzdělávání.

Z+2 109449
17.6.2016 13:22:08
Tak pokud neumí sčítat, tak se asi nenaučí ani násobit. Může to být diskalkulie, s kterou se taky dá pracovat.

Ale pokud jde o to co jsem Ti psal. To není o synovy a o tvých náhodných pokusech se s ním učit. To je o vás rodičích a o každodenní spolupráci při učení se počítat. O vytvoření vnitřní motivace a o tom, že KAŽDY den tomu těch 20 minut snahy věnuješ.
Ne o tom, že mu každý z vás promluví do duše jaký je blb a on vám to odkýve, ale o tom, si s ním počítat. O ničem jiném.
Monty 129940
17.6.2016 13:15:57
Ad "bráníte" - nikdo mu nebrání, ale víš jak to v sedmičce zdržuje? Psát si pod sebe 28 + 37? A víš kolikrát jsem mu opakovala, jak si to zjednodušit a spočítat to z hlavy?
Monty 129940
17.6.2016 13:13:47
maargitt,
psala jsem "počítání". Násobení ho možná nejvíc zdržuje, proto jsem o něm psala nejčastěji, ale on vůbec všechny početní operace dělá postupem ze třetí třídy. V té PPP to bylo úplně absurdní, všechny testované oblasti vysoko nad průměrem, pouze praktické operace s čísly hluboko pod průměrem. Ale na dyskalkulii asi málo pod průměrem, nevím. Možná bych měla udělat to, s čím jsem vždycky nesouhlasila a ten papír si vydupat. ~;)
Monty 129940
17.6.2016 12:58:32
maargitt,
no, a já tu léta píšu, že to všichni vzdali. Ne, že se s ním nikdy nikdo neučil nebo se nesnažil mu v tomto směru věnovat. Prostě každý člověk má omezenou míru trpělivosti. Babička vydržela hodně dlouho, než nad ním zlomila hůl. A to je babička zdaleka nejpřísnější a je schopna se uchýlit i k fackám. Nic, nemělo to cenu.
Mně přijde, že si tady fůra lidí myslí, že je syn něco jako Mauglí nebo nějaký fracek, ale vůbec ne, je to velmi slušně vychovaný, ohleduplný, empatický mladý muž, který působí sympatickým dojmem, jen ho není možné přinutit dělat věci, které dělat nechce. NIJAK. On ti prostě kultivovaným a rozumným způsobem sdělí, že si je vědom toho, že dělá chybu, že si tím ničí život a že by možná měl radši spáchat sebevraždu, ale učit se něco tak idiotského jako sčítání dvouciferných čísel, aniž by si to psal pod sebe prostě NEBUDE. ~d~
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 812  [Dalších 702 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.