| Eržika. | 36295 |
|
|
16.6.2016 19:57:34
Kamisi, i mě trvalo nějaký rok, než jsme se od jakéhokoliv hodnocení oprostila. Nyní vše vidím jinak, hodně jsem změnila názor, když jsme měla děti zároveň na běžném a montessori druhém stupni.
|
| Kamisi | 129832 |
|
|
16.6.2016 19:54:00
Co okolo sebe vnímám, tak hodně rodičů očekává, že alternativní výukou dojdou jejich děti ke stejným znalostem jako v klasické škole a když tomu tak není, jsou zklamaní. Srovnávají výstupy alternativních škol s výstupy těch klasických, většinou ale srovnávají jen to, co dobře znají - dobře procvičené písmo, násobilku, čtení - nechtějí, aby jejich děti byly pozadu, nakonec stejně hodnotí výkon. A nedokážou ocenit jiný přínos alternativních škol. Vlastně chtějí ke stejným výsledům dojít jiným způsobem.
|
| sovice | 18997 |
|
|
16.6.2016 19:45:53
Z+2,
není řečeno, že neumějí pracovat v týmu, ale že to nedělají rády, případně to přímo nesnášejí. U mnoha lidí je to tak a neznamená to nesocializovanost, ale osobnostní rys. Pracovat v týmu je důležité umění, ale zase se nemusíme tvářit, že kolektiv nade vše, to už tu bylo. |
| Eržika. | 36295 |
|
|
16.6.2016 19:43:09
Jako pracující miluji montessori mých dětí (všechny). Bez úkolů a domácí přípravy.
Ad výuka a dril - jo všichni mě s účastí litovali, jak dítě bude na druhém (běžném výběrovém stupni) propadat. Když nemá ten dril. A jen si ve škole hraje. Jo, bála jsme se. A NIC. S druhým dítkem (integrovaným) se nestresuju. I když místní poradna mě chtěla vystresovat. Ale psycholog z velkoměsta byl jiného názoru... |
| Z+2 | 109449 |
|
|
16.6.2016 19:42:16
Děti co neumí pracovat ve skupinových projektech nejsou chytré, ale nesocializované.
|
| Z+2 | 109449 |
|
|
16.6.2016 19:40:18
Nesmysl a to totální. Od chytrých solistů po alternativní školy, které suplují rodiče. Koukal jsem na výsledky Kalibra naší alternativní školy, kde opravdu nikoho nesupluji a úkolů domu mají minimum. Ve všech předmětech jsou všechny testované třídy vysoko nad průměrem.
|
| Monty | 129940 |
|
|
16.6.2016 19:33:17
"... pripadne se domahaji vlastniho projektu, do ktereho jim nebude nikdo kecat."
Dajo, to znám. Veškeré "skupinové projekty" jsou u nás těžká krizovka. ![]() |
| Eržika. | 36295 |
|
|
16.6.2016 19:33:16
Mě je teda divný, že mají v montessori učebnici a sešity.
|
| ,.,.,, | 149260 |
|
16.6.2016 19:31:58
Maargit jsem rada, zes vybrala skolu, kde se vam libi a preji, at ta trida zustane.
K otazce, projekty nejsou dobre pro vsechny deti, hodne chytre deti (i dospeli) nejsou tymovi hraci, ale soliste a nesnasi to, pripadne se domahaji vlastniho projektu, do ktereho jim nebude nikdo kecat. Dalsi vec jsou vysledky, ty deti stravi cas alternativneji, ale ten cas muze nekde chybet a zustava to pak na rodicich. Sama s dcerou pravidelne procvicujes, a to je v prvni tride. Treba se tem rodicum proste nechce suplovat skolu, ucit deti nasobilku a vyjmenovana slova, protoze ten dril se ve skole neodehral. Myslim, ze i tvuj nahled se zmeni nastupem do prace, ten cas ani sila pak proste neni. |
| Z+2 | 109449 |
|
|
16.6.2016 19:24:41
Tak Divá Báro, protože jsme v diskusi Montesori škol, tak minimálně tam platí, že se rodič zajímá a je vtahován do dění. A to zda jsou nebo nejsou domácí úkoly to moc neovlivňuje.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.