| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Montessori škola

(?)
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 812  [Dalších 542 >>]
Monty 129940
16.6.2016 13:42:15
Federiko,
jak "zvednout laťku"?
Laťka jsou známky - na škole se známkama.
"Ti nejrychlejší" jsou ti, co mají jedničky. Ti, co je nemají buď nestíhají, dlabou na to nebo to nechápou.
Federika 14090
16.6.2016 13:39:24
Monty,
tvůj syn to tak může chápat,ale na každý základce se tempo přizpůsobuje nějakýmu průměru, nikdy se nejde podle těch nejrychlejších. Ono by to ani nešlo,těch "nejrychlejších" ve třídě, kolik jich je? Dva? tři? Jeden?Učitel by se nedostal dál a vždycky ti slabší brzdí.nějakým způsobem.A zvednout laťku nějak rapidně nejde.
Manka+Cipísek 100730
16.6.2016 13:38:38
Asi jsem méně chápavá, no. V úvodu se ptáš, proč rodiče nemají zájem o alternativní výuku, tak jsem psala za jednoho z těch, co zájem nemají.
Souhlasím s tím, co tu zaznělo. Pravda je, že v praxi si to neumím příliš představit.
Podle diskuzí, které jsem četla hlavně zde. Asi tehle typ výuky nebude zase tak skvělý a bezchybný, když o to není příliš zájem.
Tobě a tvým dětem vyhovuje tohle, někomu zase něco jiného. To je celé. Takový typ školy opravdu není pro každého. Mluvíš o drilu, ale já nejsem schopna pochopit, jaký "dril" můžou mít děti v první třídě. Asi potřebuju konkrétnější vysvětelení. To, že musí každý den napsat pár písmenek považuješ za dril? Jak jinak se mají naučit psát. By mě zajímalo, jak učitelka dokáže třeba to psaní udělat takové, aby to tam každého bavilo.
Monty 129940
16.6.2016 13:21:23
maargitt,
mně syn tvrdí, že se ve škole jede podle těch nejrychlejších a kdo nestíhá, ten má smůlu.
Speciálně jsem se na to ptala, když jsem tu četla, jak se na základce přizpůsobuje tempo těm nejpomalejším.
TaJ 81121
16.6.2016 13:18:53
Manko, tak on ten výraz, že si děti chodí do školy "hrát" může být taky zavádějící...sama z vlastní zkušenosti vím, že spousta rodičů nedokáže prostě vidět v tom hraní to, co se na tom ty děti vlastně učí...oni znají ten jeden zažitý způsob, jakým se to má učit a ostatní jim přijde jako zbytečné zdržování a hra...znám to dobře, protože mám dítě, které klasický dril rádo nemá a odmalička pokud jsem ho něco potřebovala učit (třeba i v logopedii a dalších věcech), tak jsem prostě vymýšlela způsoby, jak to s ním procvičovat, aby pokud možno neměl pocit, že se něco učí~;)
Manka+Cipísek 100730
16.6.2016 13:12:31
To byla reakce na Margarit a to jak si chválí "projekty", které její děti baví, a pracují na nich úplně samostatně. Bez ironie, má opravdu štěstí na takové děti, nebo je asi umí lépe vychovávat, kdo ví. Mě bohatě stačí, když syn má udělat nějaký referát. Úplně sám ho není schopný udělat ani v páté třídě. A nelíbí se mi, že nazývá takové rodiče lenochy. Jako matka si myslím, že je moje role jiná a nejsem tu od toho, abych synovi nahrazovala výuku. Od toho jsou snad učitelky.
TaJ 81121
16.6.2016 13:01:44
Maargitt, ona je pak ještě otázka, kdo z nich je bude umět odříkat jak když bičem mrská a kdo je bude umět opravdu v praxi používat~;)
Eržika. 36295
16.6.2016 13:01:14
"mělo by to pořád být postavené na tom, že má dítě nějaké povinnosti a pravidla"

Pravilda v montessori jsou zásadní záležitost, spoluvytvářené dětmi... jen nad nimi nestojí učitelka se známkami.
Eržika. 36295
16.6.2016 12:59:26
Manko "Výuka na něj probíhá pomalu, hodně se i nudí. Vidím na něm, že by mu naopak velmi prospělo, kdyby tempo výuky bylo trochu rychlejší."

V montessori škole se každé dítko učí svým tempem, tedy by se Tvůj syn pravděpodně nenudil...
Eržika. 36295
16.6.2016 12:56:58
Manko, dvě tzv. alter školy mých dětí nemají/neměly žádné úkoly... ani domácí přípravu.
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 812  [Dalších 542 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.