| Adelinkaa 1 dítě. | 75195 |
|
|
16.6.2016 11:54:22
Tak já přiznávám zcela dobrovolně, tedy kdyby mé dítě nemělo žádný zásadní problém ve škole, že bych ho do žádné alternativní školy nedávala z důvodu právě vyrábění těch projektů...jo přiznávám, že mi stačí zkontrolovat písmenka, či mu pomoci když něčemu nerozumí, ale úkoly které ve velké míře zaměstnávají i rodiče bych fakt nedala ani nechtěla.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
16.6.2016 11:53:22
Maargitt, já taky už nějakou dobu pozoruju, že dost rodičů chce, aby výuka byla alternativnější, zábavnější, nebyl to dril...ale, když přijde na věc, tak najednou mají pocit, že se děti v té škole vůbec nic neučí a nenaučí a jsou z toho nesví, že nad tím nemají takový přehled....když mají děti úkolů moc, je to špatně, když nemají skoro žádné, je to taky špatně, protože nic nedělají
...jak víš, tak syn je v logo třídě s malým počtem dětí, učí se taky alternativněji, úkoly nedostávají téměř žádné, je prostě na rodičích, aby si všímali, co dětem nejde a to s nimi doma občas procvičili, případně u nás můžou v podstatě kdykoli ráno nebo po dohodě odpoledne za paní učitelkou zajít, nebo jí napsat mail...a je vidět, že někomu to vyhovuje a dokáže se s tím vypořádat bez problémů a někteří rodiče s tím mají problém a mají pocit, že se ve škole nic neučí, že si jenom hrají a jezdí po akcích...to máš těžké...mně to třeba takhle vyhovuje, občas prolétnu sešity a knížky, co zrovna dělají....a přece taky vidím sama doma, co syn umí a co ne...ale asi jsou prostě rodiče, kterým to takhle nevyhovuje a kteří mají dobrý pocit, že jedině ten pořádný dril bude mít nějaký výsledek a bojí se, že jinak budou jejich děti někde zaostávat... |
| Monty | 129940 |
|
|
16.6.2016 11:50:45
Eržiko,
jistě, protože "bavit" a chtít mít dobrý známky nejsou spojité nádoby. ![]() |
| Monty | 129940 |
|
|
16.6.2016 11:49:22
maargitt,
ne, jeho matika baví, on neumí počítat. To jsou dvě různý věci. My si doma celkem často jen tak zkoušíme řešit různý úkoly z internetu nebo z učebnic se vzorovými příklady třeba na přijímačky a baví ho to, jenže to, že přijde na řešení je mu platné jak mrtvému menzes, když nezvládne z hlavy sečíst dvě dvouciferný čísla a všechno si píše pod sebe jako druhák. |
| Federika | 14090 |
|
|
16.6.2016 11:49:05
ale to ona pochopí,časem....Až jí samotný o to půjde, ty s tím moc nenaděláš.
U nás to začalo v momentě,kdy byla zrovna s cibulí čtvrtá. Stála vedle tý bedny, se třema stupínkama , překvapená, protože ani 4. místo nečekala.A ta třetí byla lepší o 0.10 bodů. Tak jsem jen pronesla-super a kdybys tam a tam měla špičky a nárty, to je těch 0,10 bodů, tak bys stála na bedně... Tak jí to pak v hlavě secvaklo, že někdy stačí málo-a sama začala chtít. |
| Eržika. | 36295 |
|
|
16.6.2016 11:47:19
Tak to Monty nechápu, vždyť stále řešíš motivaci?
|
| Kafe | 134466 |
|
|
16.6.2016 11:45:56
Monty - u vás je to ale už pubertička. U nás mi tedy nově zakázala přístup do pokojíčku a do koupelny, když je náhodou odhalená. Mladší brácha ji ale nahatou vidět může. Ten se nepočítá.
![]() |
| Monty | 129940 |
|
|
16.6.2016 11:45:00
Eržiko,
ale o to nejde. Moje dítě bez SPU má kupodivu v klasický škole kromě tělocviku a dílen (protože je levý jak turecká šavle) taky rádo "všechno". ![]() |
| withep | 93862 |
|
|
16.6.2016 11:42:07
Muselo by mi něco hodně vadit, abych dítěti měnila třídu/školu, dítě není květina, a i květina si někdy těžko zvyká v novém prostředí. Ne že bych to považovala za vážný důvod, ale není možné, že těm rodičům připadá ta výuka alternativní málo? Nebo třeba se ty rodiny někam stěhují...
Zájem o alternativní výuku je, ale někde holt poptávka převyšuje nabídku a někde naopak. |
| Eržika. | 36295 |
|
|
16.6.2016 11:40:30
Monty, ale přístup dělá hodně - mé dítko se SPU atd. má rádo na druhém stupni Dílny čtení a psaní a Fyziku...
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.