| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Montessori škola

(?)
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 812  [Dalších 522 >>]
Adelinkaa 1 dítě. 75195
16.6.2016 11:54:22
Tak já přiznávám zcela dobrovolně, tedy kdyby mé dítě nemělo žádný zásadní problém ve škole, že bych ho do žádné alternativní školy nedávala z důvodu právě vyrábění těch projektů...jo přiznávám, že mi stačí zkontrolovat písmenka, či mu pomoci když něčemu nerozumí, ale úkoly které ve velké míře zaměstnávají i rodiče bych fakt nedala ani nechtěla.
TaJ 81121
16.6.2016 11:53:22
Maargitt, já taky už nějakou dobu pozoruju, že dost rodičů chce, aby výuka byla alternativnější, zábavnější, nebyl to dril...ale, když přijde na věc, tak najednou mají pocit, že se děti v té škole vůbec nic neučí a nenaučí a jsou z toho nesví, že nad tím nemají takový přehled....když mají děti úkolů moc, je to špatně, když nemají skoro žádné, je to taky špatně, protože nic nedělají~;)...jak víš, tak syn je v logo třídě s malým počtem dětí, učí se taky alternativněji, úkoly nedostávají téměř žádné, je prostě na rodičích, aby si všímali, co dětem nejde a to s nimi doma občas procvičili, případně u nás můžou v podstatě kdykoli ráno nebo po dohodě odpoledne za paní učitelkou zajít, nebo jí napsat mail...a je vidět, že někomu to vyhovuje a dokáže se s tím vypořádat bez problémů a někteří rodiče s tím mají problém a mají pocit, že se ve škole nic neučí, že si jenom hrají a jezdí po akcích...to máš těžké...mně to třeba takhle vyhovuje, občas prolétnu sešity a knížky, co zrovna dělají....a přece taky vidím sama doma, co syn umí a co ne...ale asi jsou prostě rodiče, kterým to takhle nevyhovuje a kteří mají dobrý pocit, že jedině ten pořádný dril bude mít nějaký výsledek a bojí se, že jinak budou jejich děti někde zaostávat...
Monty 129940
16.6.2016 11:50:45
Eržiko,
jistě, protože "bavit" a chtít mít dobrý známky nejsou spojité nádoby. ~;)
Monty 129940
16.6.2016 11:49:22
maargitt,
ne, jeho matika baví, on neumí počítat. To jsou dvě různý věci. My si doma celkem často jen tak zkoušíme řešit různý úkoly z internetu nebo z učebnic se vzorovými příklady třeba na přijímačky a baví ho to, jenže to, že přijde na řešení je mu platné jak mrtvému menzes, když nezvládne z hlavy sečíst dvě dvouciferný čísla a všechno si píše pod sebe jako druhák.
Federika 14090
16.6.2016 11:49:05
ale to ona pochopí,časem....Až jí samotný o to půjde, ty s tím moc nenaděláš.
U nás to začalo v momentě,kdy byla zrovna s cibulí čtvrtá. Stála vedle tý bedny, se třema stupínkama , překvapená, protože ani 4. místo nečekala.A ta třetí byla lepší o 0.10 bodů.
Tak jsem jen pronesla-super a kdybys tam a tam měla špičky a nárty, to je těch 0,10 bodů, tak bys stála na bedně...
Tak jí to pak v hlavě secvaklo, že někdy stačí málo-a sama začala chtít.
Eržika. 36295
16.6.2016 11:47:19
Tak to Monty nechápu, vždyť stále řešíš motivaci?
Kafe 134466
16.6.2016 11:45:56
Monty - u vás je to ale už pubertička. U nás mi tedy nově zakázala přístup do pokojíčku a do koupelny, když je náhodou odhalená. Mladší brácha ji ale nahatou vidět může. Ten se nepočítá. ~:-D
Monty 129940
16.6.2016 11:45:00
Eržiko,
ale o to nejde. Moje dítě bez SPU má kupodivu v klasický škole kromě tělocviku a dílen (protože je levý jak turecká šavle) taky rádo "všechno". ~;)
withep 93862
16.6.2016 11:42:07
Muselo by mi něco hodně vadit, abych dítěti měnila třídu/školu, dítě není květina, a i květina si někdy těžko zvyká v novém prostředí. Ne že bych to považovala za vážný důvod, ale není možné, že těm rodičům připadá ta výuka alternativní málo? Nebo třeba se ty rodiny někam stěhují...

Zájem o alternativní výuku je, ale někde holt poptávka převyšuje nabídku a někde naopak.
Eržika. 36295
16.6.2016 11:40:30
Monty, ale přístup dělá hodně - mé dítko se SPU atd. má rádo na druhém stupni Dílny čtení a psaní a Fyziku...
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 812  [Dalších 522 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.