| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Amniocentéza

(?)
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 3583  [Dalších 3383 >>]
Alena
  • 
4.7.2013 15:33:16
Nevím, jestli Ti pomůžu, ale kromě toho, že souhlasím s předchozím příspěvkem, vyšla mně v prvním těhotenství právě ta diagnóza jako Tobě. A k tomu tlak na to, abych šla na amniocentézu a případně na potrat. Je to pro mne prostě potrat, protože slovo "interrupce", tedy "přerušení" jakoby vyvolávalo naději, že někdy později budeš moct v tomto těhotenství zas pokračovat - a to pochopitelně není pravda. Ale abych to zkrátila: nenechala jsem se vystrašit, řekla jsem si, že své dítě, jehož pohyby už cítím, nedám ať je jakékoliv. Testovat jsem se nenechala, z jehly propíchnuté až do dělohy se mně dělalo mdlo už jen při té představě. Vzpomněla jsem si taky na "statečné" mediální hvězdy, jako třeba Mahulena Bočanová nebo Ester Janečková, které potratily vinou amniocentézy. Br. My máme dneska zdravého ročního kluka a po postižení ani památka. Jsem ráda, že jsem se nedala.
anja
  • 
28.6.2013 18:45:44
Hezký podvečer, je to den co mám za sebou odběr plodovky. Byla jsem na genetickém UTZ a bohužel malému našla paní doktorka vvv nožičky, tzv. koňskou nožičku. Doporučila mi amniocentézu, jestli není přidružené další postižení. V tom šoku jsem souhlasila a šla. No jenže teď si to vyčítám, protože jsem samozřejmě pročetla strašně diskuzí a názory jsou spíše nepodstupovat...jinak do teď bylo vše v pořádku, krevní testy nic špatně neukázaly...tak snad to dobře dopadne. Máte někdo zkušenost s pes equinovarus?
mamka 137601
11.6.2013 18:19:27
Milé budoucí maminky, náhodou jsem se dostala na tyto stránky. Proč se stresujete? K čemu jsou testy? Před lety jsem byla ve stejné situaci. Zeptala jsem se, zda po testech může následovat nějaký léčebný zákrok. Bylo mi řečeno, že nikoliv. Takže jedině tlak na interupci. Chcete své dítě? Ano? Tak co řešíte? Bylo mi více než 41 let, gynekolog nechtěl se mnou nic mít, dokud nepřinesu zprávu z genetiky. Po telefonu lékařka odmítla situaci vyřešit. Na její první dvě věty nezapomenu: "Vy se cítíte dost silná na to vychovávat postižené dítě? Víte,jak to v takových rodinách vypadá?" Musela jsem se dostavit (s malým dítětem, další dvě na mě dlouho čekaly před školou), vyplnit sáhodlouhé dotazníky do x-tého kolena a podepsat revers (na vlastní zodpovědnost). Ještě na porodním stole jsem musela vykřiknout:"Ale já to dítě chci!" Narodil se kluk jako buk, který se nádherně rozvíjel a dělal nám jen radost. Ostatně dřív se žádné testy nedělaly. A nezřídka dávají špatný výsledek. Myslím na Vás.
sommerka34 96509
4.6.2013 19:59:16
prosím o radu či jen informaci, přesto to co máte ve vašem příspěvku jsem se dozvěděla dnes i já, jak jste dopadla? mě řekli že je velké riziko downova syndromu, prosím odepište mi ~f~~f~~f~~f~~f~~f~~f~~f~~f~~f~ jsem v 21 týdnu děkuji
Janka007 67669
15.5.2013 10:55:31
Milé maminky a nastávající maminky, vždy mě při čtení diskuzí zajímá jak příběh pokračuje a proto i já píši co je u nás nového pro ty, které budou hledat informace, jako jsem to před měsísem řešila já ...
Včera jsme byli na kontrolním ultrazvuku, paní doktorka tedy předem avizovala, že od toho nemáme nic moc čekat, že nález bude prakticky stejný jako před 3mi týdny, ale byla velmi milá a ochotná.
Výsledek byl následující : echogenní střevo prakticky není - ev. jen lehce zvýšená echogenita, ale nezaznamenáno, cystička prý stále zůstává, ale malinká 4mm - bezvýznamné, ledvinná pánvička - tzv. hydronefroza je ale horší než minule, zvětšila se z 5,1mm na 6mm.
Paní doktorka mě uklidnila, že tento nález s největší pravděpodobností neukazuje na žádnou vážnou chromozomální vadu , s největší pravděpodobností ani na tu cystickou fibrozu - ačkoliv, byl li jednou nález pozitivní (echogenní střevo), již je to považováno jako rizikové a je třeba po porodu se na to soustředit ....
Ale pravá ledvina je problém - hydronefroza 3.stupně, rozšíření nejen pánvičky, ale i kalichů, pravděpodobně se tento nález nesrovná a čekají nás po porodu - snad ne ještě dříve - testy, opatření, antibiotika, léčba .... ale to zvládneme, věřím, že to bude dobré a hlavně jsem se hrozně uklidinila, jelikož toto je věc, která je léčitelná !
Proto Vám milé maminky přeji v těhotenství hlavně klid a pohodu, nenechte se stresovat zbytečnými vyšetřeními, miminko je Vaše, mějte jej rádi a všechno bude dobré , vše se dá zvládnout ~x~~x~~x~
Irinulka+S 8/07 + E 6/11+// 63736
29.4.2013 9:06:45
Janko, krasne rozhodnuti ~s~ Je to tak a naprosto ti rozumim. Kdyz jsem lezela po AMC sama jsem vedela,ze bych si dite pri spatnych vysledcich vzit nenechala. Presne, neco jineho je to ve 13tt, a neco jineho ve 24tt...
Drzim pesti, aby dopadl dobre ten UTZ na ktery ted jdete, a aby to bylo jen zbytecne plaseni.
Pokud jsi rozhodnuta nechat si pripadne i postizene miminko, rozhodla jsi se spravne ~x~

Drzim pesti!!!!!!!! ~x~
sextánka 81156
28.4.2013 19:07:46
Sestřenici našli na UZV plodu taky cysty jako tobě a také podezření na CF kvůli projasnění střev (jestli to píšu dobře). Na AMC šla, bylo jí 31 let, teď jsou chlapečkovi 2 roky a je úplně v pořádku.
Markéta, kluci 11 a 4
  • 
28.4.2013 15:10:03
Moje sestřenice,která měla prvního chlapečka s těžkým fyzickým i mentálním postižením, nikoli tedy vinou chromozomální vady, ale vinou podělaného porodu, šla na AMC v obou dalších těhotenstvích. Říkala, že by další dítě s postižením nezvládla. Navíc obě další děti rodila císařem, nechtěla už riskovat další vaginální porod.
lampetra
  • 
28.4.2013 11:17:24
Tak u 1:19 bych šla - minimálně bych si ušetřila "pozorování" po porodu a následnou diagnostikaci. Věděla bych do čeho jdu. Riziko 1:100 u AMC je podle mě zkreslené, je to průměr pracoviště špičkové/oblastní nemocnice. Předpokládám, že bys na AMC šla někam na kliniku, kde to riziko bude minimální.
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 3583  [Dalších 3383 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.