| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Amniocentéza

(?)
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 3583  [Dalších 3333 >>]
Marlenka
  • 
27.4.2013 10:00:11
Ja prave vim ze ty cysty mohou byt u Edwardsova syndromu .. Ale nechci zakl. strasit, jen vim jak jsem kvuli tomu plasila ja.
Marta
  • 
27.4.2013 9:58:13
Dle mého tohle nejsou tak závažné věci, kvůli kterým bych si dítě neponechala.
Marta
  • 
27.4.2013 9:56:00
Myslím, že ultrazvuk by měl být přesnější než krevní testy (ale určitě záleží na tom, kdo ho provádí). Osobně bych se na AMC vykašlala - i kdyby děcko nějakou z těchto poruch nakonec mělo, během těhotenství se to stejně řešit nedá...až po narození.
Marlenka
  • 
27.4.2013 9:54:58
Asi bych se zaridila podle toho, zda jsem ochotna si ponechat si pridpane postizene dite. Nam nasli cystu chor.plexu ve 21tt na velkem utz a zmizela az ve 30tt, kontrolovali nas frut, jestli se to zmensuje, ale nic jineho k tomu nebylo, NT screening byl v poradku. Dite jsem byla rozhodnuta nechat si za kazdou cenu, ale pokud by se neco pridruzilo, chtela bych mit jistotu. Jeste se dela.nejaky neinvazivni test a stoji cca 10.000,-,al na jmeno si nevzpomenu.
Andrýsek + 2 109157
27.4.2013 9:46:54
...aha, omluva, teď to čtu znovu, tak to bych asi šla, myslela jsem, že vám vyšel špatně ten trippl, přeji, ať je miminko v pořádku ~x~
Andrýsek + 2 109157
27.4.2013 9:45:28
Janko, ty tripple testy vycházejí špatně u staršího věku skoro každé, de facto se už ani moc nedělají, nahrazuje je právě ten 1.trimestrální screaning, který je přesnější. Já druhé čekala v 37 letech, byla jsem jen na 1.trimstrální screaningu a pak na tom druhém nějak po 20 týdnu těhotenství. nevím, pokud je to jen na základě tripplů, asi bych spíš zvážila konzultaci s genetikem než hned amnio.
Janka007 67669
27.4.2013 9:34:43
Maminky, prosím o Váš názor .....
Screening v 1.trimestru nám vyšel negativní, i tripple testy, ale kvůli věku 36let nás poslali na gen. ultrazvuk . Tam nám zjistili 3 markery na VVV : cystu choroid. plexu, hydronefrozu ( rozšířenou ledv. pánvičku ) a zvýšené projasnění ( echogenitu ) střev. Žádné přímé markery pro VVV nebyly prokázány pouze tyto 3 "nepřímé" markery, které nemusí nic znamenat,ale prý větš. "něco" znamenají a doporučili nám AMC. Výsledné riziko trizomie je 1:119, riziko potratu po AMC víme všichni 1:100 a ted ti dileme, jít či nejít ?
Našla jsem spoustu diskuzí, kde měly maminky špatné tripple testy a pak měli UZ v pořádku a amnio také , ale to není náš případ.
Najde se zde prosím někdo kdo má podobnou zkušenost jako my, že mu našli dva a více "soft markerů" na VVV a šel na amnio a jak to dopadlo - bylo tam něco nebo ne ??
To projasnění střev poukazuje na cystickou fibrozu. Může a nemusí být .... těch otazníků je tolik ...
Prosím kdo má podobnou zkušenost - špatný gen. ultrazvuk a poté amnio , napište Vaši zkušenost, moc děkuji, Janka
erika,2 děti 94827
31.1.2013 15:17:48
Jak nemůžou? Taky jsem to absolvovala a řekli mi po telefonu bez problémů že je vše ok a pohlaví se ptali jestli chci vědět. Chtěla jsem:-)pak jsem dostala za nějakou dobu písemnou zprávu.
Monika 123907
31.1.2013 14:34:41
No, já jsem ani nestačila nic říct, jen jsem se představila a řekla, že volám kvůli výsledkům a okamžitě na mě vyhrkli "je to holka a je v pořádku". Mně to teda nevadilo, já bych to vědět chtěla, ale kdyby ne, měla bych asi stejně smůlu~:-D
brabenec+Adélka 72965
31.1.2013 12:17:04
Taky jsem si volala na výsledky gen. testů a pohlaví jsem znát ani nechtěla-nějak mě to bylo jedno, protože to bylo vymodlené děťátko- a sestra nemohla najít moje výsledky a ptala se doktora a ten říká-paní Halamová tam má zdravou holčičku~:-D. Tak mi sestra zopakovala do telefonu, že mimi je v pořádku a prý -chcete vědět, co to bude?? A já -už ne, už jsem to slyšela~t~

[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 3583  [Dalších 3333 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.