| Pippi | 108434 |
|
|
27.4.2013 12:42:26
Marlenko, ty cysty jsou ale úplně běžné, taky s tím mám zkušenost. Pokud nejsou oboustranné, většinou neznamenají nic.
|
| Pavllína |
| • |
27.4.2013 12:37:22
Byla jsem na AMC kvůli podezření na Edwardsův syndrom. Špatná byla sice jenom krev, ale šla jsem. AMC proběhla úplně v pohodě, hodně jsem pak odpočívala, abych si neuškodila, a máme doma zdravou holčičku... vím, že to je hrozně těžké. Ale abych byla upřímná, tak jsem o tom moc nepřemýšlela. Byla to u nás strašná rychlost, jeden odběr špatný, druhý ještě horší, genetička mi řekla, že mi AMC plně doporučuje, a že pokud se to potvrdí ten Edwards, že to budu muset prostě přežít... :-(
Pevně věřím, že ať to podstoupíš nebo ne, tak že budete mít zdravé miminko.Držím palečky, a zas ze svého okolí znám velikou řadu maminek, které byly na AMC, a neznám nikoho kdo by potratil po odběru plodovky... I když to je možná jen náhoda. Určitě takové případy jsou. |
| mm |
| • |
27.4.2013 12:06:21
Janko, vůři komu nezodpovědná? Společnosti? Rodině? Manželovi? Porodit dítě s nějakou nemocí, byť bys o ní předem i věděla, není nezodpovědnost - je to jen a jen tvoje a partnerovo rozhodnutí, nikoho jiného. A Vědomě o ní nechtít vědět je úplně stejné rozhodnutí, které nemá s nezodpovědností nic do činění. Jak psal někdo výše, uvažované nemoci nelze prenatálně léčit, není pro ně potřeba akutní poporodní zásah ... jistota tedy neovlivní ani místo a způsob porodu. Tvé strachy jsou, zdá se mi, jen projekce strachu okolí a zdravotníků.
![]() |
| Janka007 | 67669 |
|
|
27.4.2013 12:00:52
Všem moc děkuji za reakce ...
Sisan, tak trochu mi mluvíš z duše, bude to asi taky tím věkem a povoláním ( jsem rehabka ), vím trochu co CF obnáší a právě to by pro mě asi nebyl důvod dítě usmrtit, přijde mi to hrozná volba, asi také raději žiji v blahé nevědomosti, ale zase s tím varováním předem, že jsem předem připravena kdyby něco bylo - po porodu, tak mě to tolik nepřekvapí a nevyděsí a zařídím se následně podle toho. Jediné z čeho mám obavu je ABYCH NEBYLA NEZODOPOVĚDNÁ a lehkomyslná, proto se zapojuji do této diskuze abych si to vše urovnala. Nyní jsem 19týden, takže mnoho času na rozhodování není, prenascan jak psala jedna mamča je pouze pro ty tři základní VVV a pro CF není , tedy jak jsem si to tak přebrala já, tak největší je asi riziko toho CF, jelikož průkazné- jisté markery pro VVV nanašli, vše ostatní by mělo být v pořádku, srdíčko, oblečejík, kostičky atd... holky já vám nevím, jsme objednaní na úterý a právě si myslím, že ty nervy abych po AMC nepotratila jsou pro mě snad větší než strach že to bude postižený, tedy trochu spoléhám na to,že to nebude nic vážného, pořád mám takový pocit jakože se to dneska všechno moc přehání a příroda to stejně zařídi tak jak bude chtít, zrovna tak může být dítko při porodu přidušené a DMO je na světě a to je kolikrát horší než ten Down..... |
| karma | 94498 |
|
27.4.2013 11:10:33
Ahoj, já nejsem úplně tvůj případ, genet.utz dobrej, ale taky mi doporučovali amnio (mám 37 let). Na druhý triple jsem nešla, neb vím o celkem malé vypovídající hodnotě a už tak jsem celkem nervák...na amnio jsem nakonec nešla, neb jednak mám obavu z rizika, které amnio sw sebou nese samo o sobě a jednak jsem si položila otázku jak bych postupovala v případě, že by amnio nedopadlo...a podle toho bych se i rozhodovala na tvém místě. Někdo chce vědět dopředu a být připraven teoreticky, ačkoli třeba si nechá i dítě s problémem, někdo má jasno, jak by řešil siotuaci v případě, že by amnio vyšlo špatně...Já raději budu žít během těhu v nevědomosti a pokud bude mít miminko po narození problém, budu to prostě řešit, až bude na světě...at už bude jakékoli. Už je to pro mě natolik člověk, že radikální řešení pro mě osobně v tak pokročilé fázi těhotenství není na místě. Mmch já pracuju s dětma celkem dost postiženýma a rodiče nepochybně prošli během těhotenství vším standardním vyšetřením a stejně jsou ty "moje" děti ve škole takové, jaké jsou...takže stejně osud. Tak držím palce, abys to vyřešila k maximální spokojenosti své i mimina.
|
| mm |
| • |
27.4.2013 10:48:19
Cimbur, tři, ale každý k něčemu jinému, jestli to dobře chápu, ne? Nebo je nějaký závažný syndrom, který zahrnuje všechny tři?
|
| Cimbur |
| • |
27.4.2013 10:39:47
Jsou to sice soft markery, ale jsou hned tři, šla bych.
|
| Miilu | 74767 |
|
|
27.4.2013 10:36:53
byla jsem poslána na amnio kvůli těm cystám, (uvádíš je jako první), všechno bylo v pořádku.
|
| mm |
| • |
27.4.2013 10:03:54
Najdi si stránky rodičů dětí s cystickou fibrózou a posuď, jestli bys život svého dítěte s touto nemocí raději sama ukončila. Pokud ne, pak AMC nemá k diagnostice smysl, stačí ji udělat zaž po porodu (dokonce už je součástí screeningu z patičky).
|
| Eva |
| • |
27.4.2013 10:03:19
Asi bych spíš hned na amnio nešla, ale nejsem ve tvé kůži. Máš na amnio ještě pár týdnů čas? Co udělat UTZ znovu třeba za 14 dní?
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.