| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Amniocentéza

(?)
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 3583  [Dalších 3223 >>]
Nisa 31554
16.11.2012 6:44:16
Mám prvotrimestrální, na triply a plodovku jsem nešla pro dobrý výsledek. Doktor mě hodně tlačil hlavně do triplů, plodovka by zřejmě přišla ke slovu až později. Nakonec mi červeně vymaloval to průkazky, že odmítám:-) Jsem ve 21. týdnu, jenom kvůli věku bych nešla, ale pokud bych měla vnitřní pocit, že to udělat mám, tak ano...
Oliverka 70017
15.11.2012 22:31:36
prvni tehotenstvi vek necelych 39, vysledky na DS 1:69. Sla jsem na cvs. Nvydrzela bych cekat na plodovku a nedovedla jsem si predstavit celit spatnym vysledkum ve vyssim stupni tehotenstvi. Dopadlito dobre.
Druhe tehotenstvi ve 40, vysledky tusim 1:1450, shodli jsme se s dr ze cvs I plodovka nejsou potreba. Dopadli to taktez dobre.

Takze v tvesituaci bych pockala na prvni vysledky a podle toho se dozhodla dal.
Anni&Annika 50178
15.11.2012 22:20:04
rodila jsem skoro ve 43letech..na plodovku jsem nesla, navstevovala jsem spickove pracoviste screeningu v berline, k jejichz technice se asi jen tak v cechach nedopracujem. Mozna za par let...
V cechach me i pres tahle vysetreni udelala mudra tripl a strasila me po jeho vysledcich DS a nutila do plodovky....nesla jsem stejne, doktor v nemecku to vzhledem k riziku potraceni vubec nedoporucoval. Dite bylo podle jeho vysledku zdrave. I vysledky /celoevropske/ me statisticky zaradily do rizikove skupiny 17 nastiletych~k~
No, narodilo se nam naprosto zdrave dite~;)
ale nevim jak bych se zachovala, kdybych nemela tyhle moznosti....to bych tam asi naklusala a doufala, ze nepotratim~d~
Tante Ema 107184
15.11.2012 22:17:38
Však.
Dost jistě doporučí něco jiného při 1:12 a 1:4000.
Každopádně tě na AMC neposílal "jen tak pro jistotu" kvůli věku.
Luppa 125896
15.11.2012 22:05:10
Celé těhotenství jsem byla v péči právě MUDr. Břešťáka a vyšlo mi to na Downa 1:12 tak mi odběr plodovky doporučil..
Nic to nebylo a šla jsem rovnou z odběru do školy a bez obtíží... Jsem ráda, že jsem na odběr šla, protože to odhalilo celkem zásadní problém.
štěpánkaa 100291
15.11.2012 21:48:39
cimbur tu psala, že i na Edwardse a Pataua. Ono z plodové vody se také nezjistí všechno.~3~
jak už bylo napsáno - může jít o zamlklé dvojče s chromozomální odchylkou nebo mozaiku a pak to vypadá, že dítě má tuto vadu - "falešná pozitivita"
mm
  • 
15.11.2012 21:35:40
Falešná pozitivita může být ve chvíli, kdy bylo v těhotenství například zaniklé trizomické dvojče. Vzácnější je mozaicismus, matky nebo plodu. Falešná negativita asi jen při záměně vzorku.
Tante Ema 107184
15.11.2012 21:35:38
Ty odhady čistě podle věku jsou poměrně dost zastaralé, mavíc zatížené chybou z menšího počtu vzorků, ten strmý růst je spíš akademický než reálný. Screening slouží k tomu, aby tenhle velmi hrubý odhad upravil podle reálných naměřených hodnot v tom konkrétním těhotenství. Plošné doporučení AMC je zastaralý postup z dob, kdy screening nebyl k takovéto úpravě nástroj dostatečně spolehlivý.

Přesně tohle mi říkal MUDr. Břešťák. Což není v oboru žádný mamlas.
Ananta 97295
15.11.2012 21:30:51
Mě z toho bylo úplně zle, já jsem kvůli tomuhle i nechtěla už mít dítě a když jsem se do toho teda pustila, tak jsem si připadala jako kamikadze. Fakt to rozlouskl ten prvotrim. ten má vysokou vypovídající hodnotu, tripple jsou na nic, vychází často falešně pozitivně nebo negativně, je to 60% přesnost + pocit, že je Anička zdravá. Prostě to po tom prvotrim opadlo a bylo vyřešeno. Počkej na něj a uvidíš.
mm
  • 
15.11.2012 21:29:56
Ty odhady čistě podle věku jsou poměrně dost zastaralé, mavíc zatížené chybou z menšího počtu vzorků, ten strmý růst je spíš akademický než reálný. Screening slouží k tomu, aby tenhle velmi hrubý odhad upravil podle reálných naměřených hodnot v tom konkrétním těhotenství. Plošné doporučení AMC je zastaralý postup z dob, kdy screening nebyl k takovéto úpravě nástroj dostatečně spolehlivý.

Jinak veškerá standardní prenatální diagnostika (screening, AMC, UZ) odhlaí pouze zhruba 50% všech vrozených vad.
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 3583  [Dalších 3223 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.