| *Aida* | 5732 |
|
|
18.12.2012 9:43:30
Fragile X teda nevim, to uz neni karyotyp. Jinak samozrejme se to da, pokud je v rodine zatez. Stejne tak CF, svalova dystrofie treba. Ale nemyslim, ze by se to zjistovalo bezne.
Amnio zjistuje bezne Spina Bifida myslim, tedy ruzne rozstepy. |
| Jana |
| • |
11.12.2012 18:58:25
Ahoj, ja mela veskere testy a screaningy v poradku ale na poslednim scr. se neco maleho ukazalo tak jsme se rozhodli pro odber ve 23tt. Zakrok byl v pohode ani jsem to necitila je to jen male pichnuti trvalo to cca 8 min. Dva dny jsem mela lehke tlaky v brise ale na to me doktorka upozornovala. Po 5 dnech po odberu jsme jeli s manzelem na dovolenou a vse v naprostem poradku i cesta letadlem byla v pohode. Amniocentezu urcite doporucuji. Nas vysledek po 3 tydnech dopadl bohuzel spatne ale i tak jsem rada ze jsem to podstoupila. Podruhe podstoupim znovu ale drive.
|
| Adelinkaa 1 dítě. | 75195 |
|
|
4.12.2012 10:58:06
Určitě bych šla.
|
| Suva | 134088 |
|
|
3.12.2012 17:45:26
|
| lenka511 |
| • |
19.11.2012 17:55:34
Ja ako 27 ročná som mala riziko 1:79 na Downa. Veľa som o testoch zisťovala a prekvapilo ma, prečo ich na Slovensku robia (a v zahraničí nie, tam sa preferuje morfologický ultrazvuk), veď iba odhaľujú riziko, ktoré mamičky zbytočne potom trápi a stresuje. Mňa teda poriadne. Napriek všetkému som amniocentézu odmietla. Výsledok testov totiž môže byť skreslený, ako mi vysvetlil lekár, lebo ide o nešpecifikovaný faktor, v mojom prípade to mohla byť choroba na začiatku tehu, dlhé ležanie, psychické rozpoloženie, či dlhší menštruačný cyklus predtým. I keď som sa celé tehu veľmi bála, či bude maličká v poriadku, verila som v to, modlila som sa za to každý deň a nakoniec je malinká zdravučká. Držím Ti ako aj všetkým mamičkám palce, aby boli silné a verili svojmu materinskému inštinktu.
![]() |
| Zazi (1+1+1) | 36059 |
|
|
16.11.2012 11:01:23
Pro sebe jsem si rovnala klady a zápory a zvažovala jsem, co převažuje:
U plodovky je vždy nějaké riziko následných komplikací. Uvádí se různě, i podle konkrétního pracoviště. Na druhou stranu získáváš vyšší míru pravděpodobnosti, že víš, jestli dítěti bude něco zachytitelné plodovkou (běžně se řeší jen nejčastější chromozomální odchylky a pod., není to samozřejmě kompletní na všechno). Pro někoho funguje dobře i jako uklidnění, připsívá k psychické pohodě matky, což je taky ke zvážení. Pro mě osobně bylo riziko komplikací po plodovce natolik závažné, že převážilo nad chtěním vědět víc, takže jsem volila jen neinvazivní metody (přestože jsem měla předem vyšetření z plodové vody indikované kvůli postižení sourozence). |
| Inaaa | 119752 |
|
|
16.11.2012 10:59:47
Já to chápu stejně jako rybíz, čili negativně.
|
| erika,2 děti | 94827 |
|
|
16.11.2012 10:18:26
Ano, tak to mám já. V těhotenství ani po porodu vůbec nic nenasvědčovalo tomu, že vývoj dcery bude úplně špatný. Bylo to krásné, donošené, vzorné miminko mladé matky - bylo mi 20 let. V širší rodině se nikdy nic takového nevyskytlo. A hle, dnes je dceři 13 let, je to autistka s mentální retardací, nemluvící, hyperaktivní, bez pudu sebezáchovy.....problémy s hygienou......Neplánovala jsem to tak a přesto to tak je a nutno to takhle brát. I kdybych tenkrát na plodovku šla, dozvěděla bych se stejně prd. Nikdy jsem ani na chvíli neuvažovala, že bych dceru dala do ústavu, zaboha bych jí tohle nemohla udělat. U druhého těhu jsem na plodovce byla, zákrok byl bez problémů a výsledky dobré. Syn má od pěti let epilepsii a má zrakovou vadu (6 a 7 dioptrií na blízko), jinak je zdravý.
|
| Minka+Sabi 11/05+Sebi 4/11 | 14655 |
|
|
16.11.2012 8:31:23
Nebo jdi na to cvs, dela se drive, ale je tam myslim o nejake procento vyssi riziko potratu.
Nevim, proc to cvs mudr vice nenabizi. Proc cekat do nejakeho 16-18tt. |
| Minka+Sabi 11/05+Sebi 4/11 | 14655 |
|
|
16.11.2012 8:28:48
Maargitt,
ber to tak, ze dve zdrave deti uz mas. Samozrejme i to treti si moc prejes, ale porad, deti uz mas a postizene dite ke dvou detem by bylo skoro nezvladatelne. Na druhou stranu vychazej z toho, ze je snad jen 2% riziko poskozeni mimi kvuli veku 38-39. Takto presne jsem cekala maleho. Na plodovku jsem nakonec sla. Neboli to vubec a klidovy rezim jsem dodrzovala tak tri dny. Samozrejme odber odmitnout muzes. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.