| Margot+1 | 39983 |
|
|
15.11.2012 20:38:12
Pro mě by bylo podstatné, kdy se ten odběr provede a do kdy by se tedy měl udělat ten potrat. Hrozně těžko bych se smiřovala s potratem někdy do 12-14 týdne, ale možná bych to dala. Nějaký 22. týden je ale pro mě naprosto nemyslitelný, úplná tragédie. Nedokážu takovou věc domyslet. Prostě konec, jako když narazíš do zdi. Nenacházím naprosto žádné východisko.
|
| Tizi | 106716 |
|
|
15.11.2012 19:47:27
Já jsem na odběr šla a pomohlo mi to psychicky, byla jsem pak klidnější. Všechny kamarádky co znám chtěly jít a šly a žádné komplikace potom neměly.
|
| Tante Ema | 107184 |
|
|
15.11.2012 19:47:16
Netýká. Můžeš se podívat třeba do Efektivní péče v perinatologii (Enkin). To jsou skripta, ne nějaká filozofická příručka.
|
| linda.dos | 73013 |
|
15.11.2012 19:43:08
Hm, já v tom autobusu byla a dítě s DS čekala.
|
| Tante Ema | 107184 |
|
|
15.11.2012 19:39:01
To je dost divné, mě nikdo na genetiku neposílal ani teď ani minule, obojí v "potermínovém" věku. A nic jsem nikde nepodepisovala, žádný revers.
Vlastně jo, při minulém těhotenství mi dali podepsat zprávu, že ačkoliv je výsledek negativní, z důvodu věku je doporučena gen. konzultace. To jsem jim podepsala a nešla. Teď ani to ne. |
| Cimbur | 64764 |
|
|
15.11.2012 19:34:53
Je ještě jedna možnost, a to je to testování trizomií z periferní krve matky, nedávno jsem o něm zakládala diskuzi.
|
| Tante Ema | 107184 |
|
|
15.11.2012 19:33:48
Ta malá možnost, že dítě v pořádku nebude, je i po negativní amniocentéze.
Pokud ale chceš udělat všechno proto, aby se dítě s trizomií nenarodilo, AMC je pro tebe řešení. Pravěpodobnost potratu při AMC je 1:100 - 200. To si můžeš porovnat s rizikem, které ti vyjde po screeningu a rozhodnout se. Já jsem se s tím popasovala tak, že jsem na AMC nešla, ale já bych nešla ani na potrat kvůli DS, jakkoliv vím, co to obnáší, protože v příbuzenstvu máme. Když dítě nebude v pořádku... nebude. Určité obavy mám, ale to mi přijde nějak z podstaty, že nemůže být jinak. Stejně bude naše. Nikdo to nemáme předplacené. |
| LaDa_A (2 deti) | 122643 |
|
|
15.11.2012 19:33:29
Rozhodla jsem se podle NT testu ve 13. tym tydnu. Mela jsem teorii pokud vyjde riziko vyssi nez odpovidajici mymu veku, sla bych. Vyslo mi nekolika nasobne nizsi (az nekde k 5ti tisicum) takze to bylo celkem jednoduche. Byla jsem blize ke 40tce nez ty, ale ja to za rizikovy vek nepovazovala.
|
| foxyna | 80272 |
|
|
15.11.2012 19:24:53
Maargit, tak buď chceš mít 99,9% jistotu, že tvé dítě nemá žádnou trisomii a potom půjdeš na amnio tak jako tak... nebo tak vysokou jistotu mít nepotřebuješ a tudíž ti bude stačit screeningový výsledek 1: čtyři nebo pět nul.
A je úplně jedno, jak by se někdo jiný zachoval na tvém místě, protože nikdo jiný nejsi ty. Ale abych dostála tvému zadání, tak já osobně bych na tvém místě nešla ani na ten screening, zajímal by mne v cca 13.tt UZ na specializovaném pracovišti od zkušeného diagnostika + totéž v cca 20. týdnu, abych věděla, zda je vše ok morfologicky (např. rozštěp páteře, břišní stěny, srdeční vady...). Na to biochemické čarování bych se vykašlala. Ale jak píšu, já nejsem ty ![]() |
| propiska | 16606 |
|
|
15.11.2012 19:24:39
Když jsem byla poprvé těhotná, vyšly mi špatně trippl testy, nějaká abnormální hodnota...hned druhý den jsem šla na AMC....výsledky, že dítě je zdravé. Druhé těhu už bylo " rizikové", po chemoterapicíh, na genetice hned ve dveřích asi v 6tt kdy jsem tam přišla že mám potvrzené těhu mi řekli kdy se mi hodí AMC, že je to jasná indikace. Nešla jsem, řekla jsem jim,že kdyby něco nevyšlo, byly pochybnosti (utz, NTscreening) atd. že o tom budu uvažovat,ale teď jen tak bez důvodu nenastoupím. Byly scény, dr. do průkazky mi rudě napsala Odmítá AMC....těhu bylo naprosto normální, dítě je v pořádku.
Žádný vyšetření ani papír nepomůže k tomu,aby jsi byla naprosto v klidu a měla 100% jistotu že je vše v pořádku. Já nevím, mám pocit, že těhotná matka je byznys.. Bohužel je i hodně případů, kdy vše vyjde OK a vady se objeví až později. zbytečně bych AMC nepodstupovala a jen proto, že jsem překročila věkem tabulku, to bych nešla. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.