| klikli | 93034 |
|
|
6.2.2013 8:53:38
Tipla bych to na zuby. Dcera teda nebyla úplně vzorný miminko ani před nima, ale 6. měsícem nastala brutální změna, bývala v noci několik hodin vzhůru - protivná, řvala, nedala se moc uklidnit, a skončilo to po druhém roce, když jí vyrostly všechny zuby. Najednou spala celou noc a bez problémů. A teď mám to samý s mladší. Ta spala do 7. měsíce krásně, pak najednou střih a je to očistec. Pokud nedám nurofen, hystericky řve celou noc. Jenže jí zuby lezou pomalu a nevím, co s tím. Nemůžu ji přece dopovat nurofenem dlouhodobě. A když zub vyleze, tak je jen pár dnů klid a konečně se vyspíme, tak se zase začne klubat další.
![]() |
| Dee Dee+2 kluci | 91465 |
|
6.2.2013 8:53:15
Očkování? Zuby? Separační úzkost? Hlad (i přesto,že si to nemyslíš), přetažení CNS (mimina v tomto věku hltaj svět okolo nich, nejen zrakem, sluchem, ale i hmatem, chutí, čichem.Po celým dni bývají přestimulované)..
|
| Bouřka | 7675 |
|
|
6.2.2013 8:40:42
Obdobíčko, řekla bych. Znám to taky. První 3 měsíce zlatý dítě, pak se to začalo trošku horšit a od 6.měsíce - uáááá. Příčítala jsem to ale zubům, které od té doby rostly jeden za druhým. Ale k tomu mívá průběžně vždycky nějaké to období, kdy je prostě uřvanej bez zjevné příčiny. Hlavně při usínání a v noci při vzbuzení. Má teorie je o přetaženém mozečku, který v té době toho musí dost zpracovávat. On se malej vyvíjí dost skokově.
|
| withep | 93862 |
|
|
6.2.2013 8:37:08
Lze předpokládat, že nebude miminkovsky plakat navěky. Nicméně taková náhlá změna asi úplně obvyklá není. Napadá mě, že by to mohl být důsledek nějakého očkování. Taky by to mohlo nějak souviset se separační úzkostí (v tomto věku). Nebo prostě objevuje "vůli", miminku stačí, že má uspokojené přirozené potřeby, ale časem začne mít další požadavky, je zvědavé, neumí počkat...
|
| Marie-Ellena | 98850 |
|
|
6.2.2013 8:24:49
Po narození byla naše princezna dost uplakaná, asi potřebovala "dozrát". Po 6ti nedělí se to docela uklidnilo a až na 3měsíční spurtík to bylo zlaté miminko. Hezky po nakojení a pomazlení usínala sama, v noci se budila 1x, ráno si přispala...ideální. Ale....
Jak padl 6tý měsíc, je to očistec! Teď se nám blíží 7mý měsíc a mám pocit, že zešílím. Před asi dvěma dny začala, když něco chce plakat ale ne miminkovsky, ale tak protivně vztekavě. Dřív plakala jako normální miminko, ale teď je to nepříjemný vztekavý jedák. Večer v postýlce řve jak blázen, chovám jí, nakrmená, přebalená je....v mojí náruči je ale trošku klidnější, ale neusne v ní, i když jí chovám dlouhou dobu. V noci se budí, řve jak když jí na nože berou i když jí nakojím a přebalím, řve i několik hodin. Asi mě už odvezou, nevíte, co by to mohlo být? ![]() Nemocná nebude, to ne. |
| anezka |
| • |
24.9.2012 12:26:11
Ja mela mimco v pohode docela dlouho, az na naky vylevy vecer, ale ted se blizi rok a asi to bude zubama ale jako vymenena, pres den furt knoura a je nastvana kdyz ji vemu co nema mit nebo kdyz se ji stane jakekoliv male nepohodli, rve kdyz ji umejvam oblicej po jidle, u prebalovani , rano, vecer samozrejme. Proste venku se na lidi sice usmiva, ale doma je to posledni dva dny peklo, je jako vymenena pred tim si dokazala sama hrat, ted i u hrani knoura, asi se zblaznim, dve noci spala blbe sem fakt ztahana pres dne skoro ani nespala, a ja sem fakt unavena a desne si ten jeji rev beru jako ze me fakt nema rada jen lidi okolo. i pokusy o hrani s ni konci nezdarem, ja fakt nevim asi s ni budu muset bejt celej den venku, i kdyz uz je trosku studenejc.
|
| Epepe | 89236 |
|
|
12.9.2012 14:19:00
Pardon, ten smajl tam být neměl.
|
| Epepe | 89236 |
|
|
12.9.2012 14:18:21
Ale já jsem se neptala, co jí je. Můj dotaz zněl, zda to MůŽE být separační krize. Nic víc, nic míň.
![]() |
| Hilly. | 103234 |
|
12.9.2012 13:59:28
Tím chci říct, že bych na toto chování(ta separační úzkost) nepoužívala nutně nějakou odbornou terminologii, třeba mu rostou zuby, není mu nějak dobře, má rustový spurt, nudí či miliony dalších důvodů, tak se chce chovat. Za pár týdnů se třeba zase bude chtít chovat z jiných důvodů jak teď. Někdy je to na palici, celkem to znám
|
| Hilly. | 103234 |
|
12.9.2012 13:55:46
Nejvíc se mi líbí výhovorka "období vzdoru" a přitom má většina maminek jen malé nepřizpůsobivé vzteklounky a tímto to jen omlouvá.
Znám maminku, jejíž dítě má období vzdoru snad už čtyři roky. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.