Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Grainne | 67561 |
|
|
18.7.2013 8:53:56
Kudlo, ono tu jde především o to, že jestliže v dítěti vypěstujeme přehnanou závislost na rodiči(ích), nelze je poté beztrestně vystrčit kamkoliv - k babičce, na tábor atd. jen proto, že dle našeho názoru "věkem vyspělo".
Jestliže se o dítě přirozeně od malička dělíme s blízkými lidmi, přirozeně v něm pěstujeme schopnost komunikace s okolím, dítě přirozeně přijme odloučení od rodičů za účelem získávání nových zážitků a nehledá v tom "zradu". |
| withep | 93862 |
|
|
18.7.2013 8:52:24
"Je zvláštní, že dokavad jsem byla malá a toužila být s rodiči, rodiče mě odkládali, jak jen mohli a kam mohli. Když jsem vyrostla a doma už pokud možno být nechtěla, tak jsem najednou nesměla sama nikam."
Tante, to je smutná, celkem asi obecná pravda. Malé dítě se nesmí rozmazlit, velkému se zase musí zatnout tipec, protože je rozjařené a nezodpovědné. Mělo by to být obráceně - malé by mělo mít tolik kontaktu a tolik přítomnosti, jak jen možno, aby se mu později - vyrovnanému a čím dál zodpovědnějšímu - mohly s důvěrou otevírat dveře do světa. |
| Monty | 129940 |
|
|
18.7.2013 8:52:05
Mmch., syn taky nejezdí k babičce vyloženě nadšenej, ale ne proto, že by mu tam někdo ubližoval, ale proto, že babička je přísnější a nutí ho víc pracovat. Doma by se válel.
|
| Monty | 129940 |
|
|
18.7.2013 8:50:05
Kudlo,
a co se mu může dít, u babičky? ![]() Může se mu stýskat po domově, ale těžko mu tam někdo ubližuje nebo ho týrá. K takovým babičkám se děti obvykle neposílají. |
| vera |
| • |
18.7.2013 8:49:17
Rozlítostní jí to,že tě slyší.To dělá každé dítě.Když položí telefon,je po breku.Akorát v ní zbytečně vyvoláváš touhu být s tebou.
Jestli potřebuješ kontrolovat dceru u babičky,mluvila bych jen s ní. Ale taky by si měla nechat dítěti i babičce větší volnost a nechat je jen pro sebe. |
| Kudla2 | 58452 |
|
|
18.7.2013 8:44:08
Monty, "myslíš, že iracionální pocit z toho, že dítě bez mé trvalé přítomnosti trpí jako zvíře je lepší? "
Nevím, jak jsi na něco takového přišla, nicméně když dítě pláče do telefonu, až z toho nemůže mluvit, tak to není o mém iracionálním pocitu, ale o JEHO pocitu v danou chvíli. A na mně je zjistit, jestli se tam tomu dítěti skutečně něco děje nebo jestli je to jen chvilkový stesk. Mám dojem, že furt řešíš jen sebe a svoje pocity, kdežto pocity tvého dítěte jsou ti vcelku u zadku. |
| Monty | 129940 |
|
|
18.7.2013 8:37:20
Kudlo,
myslíš, že iracionální pocit z toho, že dítě bez mé trvalé přítomnosti trpí jako zvíře je lepší? ![]() Já se nepouštím do experimentů, které se v praxi neosvědčily. Nemyslím si, že současný trend podporující patologickou závislost je dobře. Proto to nedělám. A nemá to nic společného s "citově chladnou výchovou". |
| Kudla2 | 58452 |
|
|
18.7.2013 8:31:08
no, hlavně že si to umíš racionálně vysvětlit.
![]() |
| Monty | 129940 |
|
|
18.7.2013 8:15:46
Kudlo,
o emocích ostatních nerozhoduji, jen o svých a o svém přístupu k nim. Ovšem - vzhledem k tomu, že malé dítě má vlastních emocí redukovaný počet a rodiče je nějakým způsobem spoluvytváří, nezavdávám svým přístupem pocit, že pobyt u babičky je něco špatnýho, neobvyklýho nebo potenciálně traumatizujícího, protože je to normální. Nemám naprosto žádné výčitky a nemůžu tudíž na dítě přenést pocit, že se mu děje nějaké bezpráví. Emoce malých dětí jsou do značné míry naše projekce, ale v tom útlém dětství je napomáháme formovat. Pokud budu nechávat roční dítě u babičky se slzami v očích a budu ho před odchodem objímat a loučit se s ním, jako kdybych ho opouštěla navždy, dávám mu určitý podnět ke zpracování, což se samozřejmě později promítne do jeho vlastních reakcí. |
| Kudla2 | 58452 |
|
|
18.7.2013 7:35:47
"Cit a víra šly do kopru."
Tante, zas to až tak neprožívej, šlo o vhodnost reakce na telefonát od dítěte, ne o spásu celého světa. ![]() |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.